Advies nodig?    020-2613415    Showroom Amsterdam 
 
Zoek

Voordelen jaloezieën op maat

Jaloezieën zijn ideaal als raamdecoratie, omdat ze voor vele situaties geschikt zijn. Jaloezieën zijn er in het hout en aluminium en verder in verschillende breedtes en kleuren. Voor iedere ruimte is er een geschikte jaloezie te vinden. U kunt kiezen tussen een kant-en-klare jaloezie en op maat gemaakte jaloezieën. Kant-en-klare jaloezieën zijn goedkoper, maar op maat gemaakte jaloezieën hebben weer andere pluspunten.

 

Wat zijn de voordelen van jaloezieën op maat?

 

 1.        Langere levensduur

Maatwerk jaloezieën gaan langer mee dan kant en klare jaloezieën. Een jaloezie op maat is van hoogstaande kwaliteit gemaakt, de onderdelen zijn beter dan van een kant-en-klare jaloezieën. Dit is de reden dat een jaloezie op maat een langer mee gaat. U krijgt verder ook garantie van 2 jaar op een jaloezie op maat. Als er een probleem ontstaat, wordt dit probleem verholpen of ontvangt u een nieuw product.

 

 1.        Past precies

Jaloezieën op maat kunnen tot de millimeter nauwkeurig worden geproduceerd. Jaloezieën op maat kunnen daarnaast breder en groter worden gemaakt dan een kant-en-klare jaloezieën. Zo kan er voor bijna ieder raam een passende jaloezie worden gemaakt, zelfs voor kiepkantelramen.

 

 1.        Kwaliteit

De kwaliteit van jaloezieën op maat is erg hoog. Jaloezieën op maat zijn steviger dan kant en klare jaloezieën. Dit ziet er niet alleen mooier uit, maar ook zorgt het ervoor dat het product lang mee gaat. Ook de onderdelen zijn gemaakt van betere kwaliteit waardoor er niet snel problemen zullen optreden met de jaloezie.

 

 1.        Gemak

U vraagt vanuit huis kleurstalen aan van de kleuren en het materiaal waarin u interesse heeft. U dient dan de maten op te meten. U kunt via de website bestellen en dan krijgt u bestelling in de meeste gevallen gratis geleverd. U hoeft de bestelling dan alleen op te hangen.

 

 1.        Luxe

Een jaloezie op maat heeft een luxe uitstraling. De jaloezieën worden op maat gesneden en de bovenbak is gemaakt van aluminium. Daarnaast kunt u kiezen voor verschillende opties om ervoor te zorgen dat de jaloezie er nog mooier uit komt te zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ladderband of een bepaald bevestiging.

 jaloezie op maat

 

Wat is het verschil tussen kant en klare jaloezieën en jaloezieën op maat?

 

 •          Geen garantie

Als u zelf een jaloezie op maat maakt, heeft u geen garantie meer op die jaloezie. Als er een probleem ontstaat, ook al heeft dat niets met het inkorten te maken,  dan vervalt uw garantie. Bij een jaloezie op maat heeft u 2 jaar garantie.

 

 •          Snel kans op fouten

Bij een kant en klare jaloezie die u zelf op maat maakt, heeft u een grote kans om een fout te maken met bijvoorbeeld inkorten.

-       Voor het inkorten van de breedte kunt u beter eerst wat minder lamel eraf halen dan nodig is, mocht u er namelijk teveel vanaf halen dan kunt u het niet meer terugdraaien.

-       Ook dient u precies te werk te gaan voor het snijden of knippen van de lamellen. Een lamelknipper zou hiervoor ideaal zijn.

 

 •          Mooie afwerking

De afwerking is minder mooi bij zelf op maat gemaakte jaloezieën als u het vergelijkt met op maat gemaakte jaloezieën.  

-       De lamellen worden bij een maatproduct op maat gesneden met een laser en zijn dus mooi afgewerkt. Lamellen die u zelf op maat maakt, kunnen halen bevatten of niet recht worden geknipt.

-       De materialen die bij een jaloezie op maat worden gebruikt zijn kwalitatief beter en luxer.

-       Bij houten jaloezieën zijn de houten zijkanten niet meer dezelfde kleur als de jaloezieën op maat worden gemaakt.

-      Er zijn eigenlijk geen extra onderdelen. Als u de hoogte aanpast, heeft u extra lamellen over. Mocht u dan een inkortfoutje maken, dan kunt u de extra lamel gebruiken, maar u heeft niet meerdere onderlatten of bovenbakken.

 

 •          Gereedschap

-      Voor een jaloezie op maat heeft u alleen een boor nodig. U boort namelijk de steunen in de wand of het plafond.

-      Voor een kant en klare jaloezie heeft u extra gereedschap nodig voor het zelf op maat maken. Het is wel het mooist als u een lamellenknipper gebruikt voor het inkorten van aluminium jaloezieën in plaats van een schaar.

-      Voor een kant en klare jaloezie heeft u ook een zaag nodig voor de bovenbak of houten lamellen als u het wilt inkorten. Als u deze niet in huis hebt, zou u die moeten lenen of nieuw aanschaffen.

 

 •          Standaarduitvoering

Bij een standaard jaloezie die u zelf op maat maakt heeft u geen extra opties zoals bepaalde steunen, ladderband en krijgt u vaak de goedkope onderdelen, het heeft dus geen luxe uitstraling.

 

 •          Kost meer moeite en tijd

Kant en klare jaloezieën kosten dan misschien niet meer geld, maar zeker wel meer moeite en tijd.

-       Als u jaloezieën koopt die u zelf op maat gaat maken, moet u deze zelf ophalen of soms betalen voor het thuisbezorgen.

-       Ook gaat er best veel tijd zitten in het op maat maken. U moet de tijd nemen om door te lezen hoe u aan de slag moet gaan en u moet niet overhaast te werk gaan. Dan maakt u sneller fouten.

-       In sommige gevallen moet u ook naar de winkel om gereedschap te kopen, dit kost ook weer geld en moeite.

 

 •          Afmetingen

Qua afmetingen is er ook een groot verschil. Jaloezieën op maat kunnen breder en groter geleverd worden, maar ook smaller en kleiner dan kant en klare jaloezieën:

-       Aluminium jaloezieën op maat kunnen tot 4 meter breed geproduceerd worden. Kant en klare jaloezieën (aluminium en hout) zijn er tot 2,2 meter breed. Voor houten jaloezieën op maat kunt u tot 2,6 meter bestellen.

-       Aluminium jaloezieën op maat kunnen tot 4 meter hoog geproduceerd worden. Kant en klare jaloezieën zijn er tot 2,5 meter hoog. Voor houten jaloezieën op maat kunt u tot 3 meter bestellen en voor kant en klare jaloezieën tot 2,2 meter hoog.

-       Jaloezieën op maat kunnen vanaf 18 cm breed geproduceerd worden. Houten jaloezieën op maat kunnen vanaf 40 cm breed geproduceerd worden. Kant en klare jaloezieën zijn er vanaf 60 cm breed.

-       Jaloezieën op maat kunnen vanaf 20 cm hoog geproduceerd worden. Kant en klare jaloezieën zijn er vanaf 130 cm hoog.

 

 

 •          De onderkant vastzetten met staaldraad

Met jaloezieën op maat kunt u kiezen voor staaldraad. Dit stalen draad zit vast aan de onderlat zodat de jaloezie strak komt te staan. Dit is handig als de jaloezie op een deur is bevestigd die vaak open en dicht gaat. Op deze manier blijft de jaloezie op z`n plek hangen.

 jaloezieen op maat

Plaats uw commentaar
Filters
Sort
display

 
 
Hoe kunnen wij u helpen?
 
Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00. Of maak gebruik van het contactformulier.
 

  Offerte op maat Vrijblijvende offerte op maat.
 

  Telefoon Bel met onze klantenservice
020-2613415, bereikbaar van 09:00 tot 17:00
 

 Inmeet afspraak Wij komen vrijblijvend langs om in te meten.
 

  Showroom Bezoek onze showroom.
 

  Contactformulier Vul het formulier in en u ontvangt binnen 1 werkdag reactie van ons.
 

  FAQ Kijk in onze meest gestelde vragen portal