Wat zijn de voordelen van op maat gemaakte rolgordijnen?

voor en nadelen van rolgordijnen op maat

Rolgordijnen worden veel gebruikt in Nederland. Zowel in de slaapkamer, woonkamer als keuken zien we dergelijke gordijnen vaak terug. Ze zijn praktisch, neutraal en meestal niet al te duur. Rolgordijnen hebben nog veel meer voordelen, maar helaas ook een paar nadelen. wij zetten alle voor- en nadelen voor jou op een rijtje.

Wat zijn de voordelen van rolgordijnen op maat?

Rolgordijnen staan bekend om de vele voordelen die ze hebben. Deze voordelen maken rolgordijnen een populair type raamdecoratie. Belangrijke voordelen van rolgordijnen zijn:

1. Eenvoudig te bedienen

Een rolgordijn kun je makkelijk bedienen door middel van:

  • een handgreep
  • een ketting

Je kunt zo zelf makkelijk de lichtinval aanpassen. Ook kun je de gewenste privacy aanpassen.

2. Stijlvol

Rolgordijnen kunnen stijlvolle gordijnen zijn. Dit komt doordat rolgordijnen beschikbaar zijn in zeer veel en uiteenlopende kleuren en type stoffen zoals: verduisterend, met een motief, lichtdoorlatend. Je kunt ze makkelijk en mooi combineren met gordijnen, wat een hele elegante uitstraling geeft.

3. Eenvoudig 100% samenstellen naar wens

Kies zelf de gewenste:

  • maat
  • kleur
  • type stof
  • en diverse opties zoals luxe cassette of elektrische bediening.

Onze collectie bestaat bijvoorbeeld uit wel 300+ kleuren.

4. Toepasbaar in elke ruimte

Een ander voordeel van rolgordijnen is dat ze toepasbaar zijn in veel ruimtes. Kies in de woonkamer of keuken voor een lichtdoorlatende stofsoort, terwijl verduisterende rolgordijnen zeer geschikt zijn voor de slaapkamer. 

5. Gemakkelijk schoon te maken

Een rolgordijn heeft namelijk een vlak oppervlak waardoor het makkelijk is om schoon te maken. Daarnaast vangen rolgordijnen weinig stof op, waardoor de raamdecoratie geschikt is om op te hangen in een woning waar mensen veel last hebben van huisstofmijt.

6. Voordelige prijs

Een rolgordijn is vaak voordelig geprijsd. Het is een eenvoudiger product en hierom ook goedkoper. Kies voor een standaard rolgordijn en bespaar al gauw 30% op de prijs t.o.v. een luxer rolgordijn als een cassette rolgordijn.

Wil je graag nog wat meer ideeën opdoen voor het kiezen van je rolgordijnen? Bekijk dan onze collectie. Maak je huis compleet met een passend rolgordijn geheel op maat gemaakt.

Help! Ik kan niet kiezen?

Je kunt rolgordijnen dus helemaal zelf samenstellen. Je kunt voor een klassiek en simpel uiterlijk gaan of kiezen voor een luxe rolgordijn. Wij benoemen een aantal verschillende opties om jou extra inspiratie te geven bij het samenstellen van jouw rolgordijnen.

Duo rolgordijnen op maat

Eén van de meest populaire rolgordijnen van het moment zijn de duo rolgordijnen. Deze beschikken over de warme uitstraling van een gordijn, met de functionaliteit van een jaloezie. Duo rolgordijnen geven meer licht & privacy. Deze banen zijn naar wens gedeeltelijk of geheel te overlappen. Duo rolgordijnen kunnen op maat gemaakt worden tot 260cm breed. Je hebt hierbij een uitgebreide keuze op afwerking en bediening: met luxe cassette, elektrisch of montageprofiel.

Verduisterend rolgordijn met U-profiel

Op zoek naar een maximaal verduisterende rolgordijnen op maat? Een verduisterend rolgordijnen met zijprofiel, ook wel zijgeleiding u-profielen zijn dan dé oplossing. Deze zorgen ervoor dat er Geen kieren langs de zijkanten ontstaan. Ideaal in de slaapkamer. Deze worden op maat gemaakt met luxe cassette (zijgeleiding u-profielen). Kies uit 100+ verschillende kleuren verduisterende stof, systeemkleur, maten, afwerking. Ook optioneel: luxe elektrische bediening (batterij of netstroom).

Smartfit rolgordijn

Het smartfit frame is speciaal ontwikkeld voor kunststof, aluminium of houten kozijnen. Het frame kan eenvoudig op het kozijn geklikt worden door middel van speciale clips of een magneetstrip. Het smartfit systeem heeft een mooi afgewerkt uiterlijk, strak design en is eenvoudig te bedienen. Smartfit rolgordijnen zijn ook zeer geschikt voor kiep-kantelramen.

Wat zijn goede alternatieven voor rolgordijnen op maat?

Je wilt iets aan je ramen hangen om inkijk te vermijden, maar je wilt toch liever geen rolgordijnen? Je bent dus op zoek naar iets vergelijkbaars, maar toch anders. Zijn er dan alternatieven voor rolgordijnen? Wij benoemen de 3 beste en vergelijkbare alternatieven voor rolgordijnen.

1. Jaloezieën op maat

Jaloezieën zijn een strak alternatief voor traditionele rolgordijnen. Deze kun je net zoals rolgordijnen boven of in de raamkaders plaatsen. Jaloezieën laten toe om te spelen met licht en schaduw, waardoor je een unieke sfeer kan creëren in huis.

  • Past altijd (tot op de millimeter)
  • Hoogwaardige materialen (langere levensduur)
  • Eenvoudig installeren
  • Ruime keuze uit kleuren & opties
  • Uniek design (Solux)

Bekijk hier de voordelen van jaloezieën op maat.

2. Plisségordijnen op maat

Naast het feit dat plisségordijnen je natuurlijk de nodige privacy geven, zijn deze ook zonwerend. Ze houden het in de zomer lekker koel en zorgen er in de winter juist voor dat de kou buiten blijft. Een ander voordeel van plisségordijnen is dat ze eenvoudig te bedienen zijn. Je kunt ze dus op elk gewenst moment bijstellen om de lichtinval of je privacy te vergroten of juist te verkleinen.

  • Eenvoudig verstelbaar (open of dicht)
  • Bepaal in een handomdraai de gewenste privacy/lichtinval
  • Exact op maat gemaakt: past altijd precies
  • Bepaal je zelf type stof: verduisterend, lichtdoorlatend, semi-transparant
  • Keuze uit veel opties zoals: koord of ketting, luxe cassette

Bekijk hier de voordelen van plissegordijnen.
plissegordijnen op maat

3. Lamellen op maat

Lamellen lijken op jaloezieën maar zijn niet helemaal hetzelfde. Ze zijn vaak gemaakt van pvc of stof. Bovendien zijn de stroken altijd verticaal en dikker dan bij jaloezieën. Lamellen zijn vooral geschikt voor grote ramen. Daarom zie je ze veel in kantoorruimten.

  • Mooie afwerking
  • Langere levensduur vanwege hoge kwaliteit
  • Luxe uitstraling vanwege de kwaliteit, maar ook meer luxe opties
  • Keuze uit verschillende lamelbreedtes en kleuren
  • Geschikt voor grote raampartijen tot wel 6 meter breed,

Bekijk hier de voordelen van lamellen.