Top 4 geschikte soorten raamdecoratie voor in de kinderkamer

geschikte soorten raamdecoratie voor in de kinderkamer

Er is een baby op komst. Dit betekent de kinderkamer inrichten. Je kunt creatief te werk gaan en spelen met allerlei vrolijke kleuren. Vraag jij je af of er een passende raamdecoratie is voor de slaapkamer van je kind? In deze blog leggen wij jou uit waar je aan moet denken om een goede keuze te kunnen maken. 

Waar moet je op letten bij raamdecoratie voor een kinderkamer?

De decoratie van het raam aan de rechterkant van de kinderkamer garandeert het comfort van een goede nachtrust. Een kamer die niet te licht is, is geweldig voor kinderen, dus verduisterende gordijnen zijn zeker aan te raden. Als je kind ’s middags nog slaapt, is het fijn als de slaapkamer donker is.

Ook houden de raamdecoraties het sterke zonlicht en de kou buiten, waardoor er veel kamers zijn waar kinderen comfortabel kunnen doorbrengen. Daarnaast zorgen raamdecoraties voor de nodige privacybescherming, maar niet iedereen kan naar binnen kijken. Een kinderkamer is daarom ook een ideale plek als je bijvoorbeeld in alle rust borstvoeding wilt geven.

Wat voor soort raambekleding is geschikt voor de kinderslaapkamer? Top 4

Je kunt kiezen uit verschillende soorten raamdecoratie voor in de kinderkamer hierboven is al besproken aan wat voor specificaties de raamdecoratie moet voldoen. 

1. Rolgordijnen op maat voor de kinderkamer

Rolgordijnen zijn een geweldige raamdecoratie als je schuine ramen hebt of als je weinig ruimte hebt in de kinderkamer. Deze nemen namelijk weinig ruimte in doordat het gordijn zichzelf oprolt. Een smartfit rolgordijn en rolgordijnen met zijgeleiding zorgen er bovendien voor dat geen kieren kunnen ontstaan aan de zijkanten van het gordijn. Deze kunnen de kinderkamer dus volledig verduisteren. Rolgordijnen zijn er in allerlei mooie kleuren en kunnen een slaapkamer erg donker maken.

2. Gordijnen op maat voor de kinderkamer

Mooie lange gordijnen voor de ramen zorgen meteen voor de sfeer van een kinderkamer. Gordijnen zijn ook erg goed in het buiten houden van tocht & ze zijn geluiddempend. Blackout gordijnen zijn 100% verduisterend en hebben een erg goede isolerende werking. Erg handig als je in een slecht geïsoleerd huis woont of als je een laags glas hebt.

3. Jaloezieën op maat voor de kinderkamer

Het mooie van jaloezieën is dat je volledige controle hebt over het licht. Als de felle zon in de kinderkamer schijnt, kunnen de lamellen iets worden gekanteld. Als de kamer iets te donker is, kun je wat meer licht toevoegen door de lamellen de andere kant op te kantelen. We kennen allemaal de aluminium versie, maar ze zijn er ook in het hout. Daarbij zijn jaloezieën in veel verschillende kleuren beschikbaar. Je kunt dus een vrolijke, opvallende kleur kiezen of juist een rustige warme kleur die helemaal bij de kinderkamer past.

4. Plissé gordijnen op maat voor de kinderkamer

Plisségordijnen zijn opvouwbaar. Als aan het touwtje wordt getrokken, worden de lagen stof gevouwen als een mondharmonica. Vaak kan dit top-down bottom-up, bottom-up of top-down. Je kunt de lichtinval en de privacy dus heel goed zelf aanpassen. Ook zijn plisségordijnen in vele kleuren beschikbaar en kun je zelfs ook kleuren combineren. Kies je voor een dubbele honingraat stof? Dan zal het plisségordijn ook erg goed isoleren en een constante tempratuur behouden in de kinderkamer.