Wat voor raamdecoratie op maat past het beste voor deuren?

Raamdecoratie voor deuren

In elk huis zijn wel deuren met ramen. Deuren met ramen zijn een bron van natuurlijk licht in je kamer. Tegelijk zorgen ze vaak ook voor meer inkijk en minder privacy. Of het nu voor kleine of grote ramen in deuren is, je hebt hierbij altijd goed passende raamdecoratie nodig, die meebeweegt met de deur. Maar welke raamdecorartie past hier dan het beste bij?

1) Gordijnen voor deuren

Als je de openslaande deuren sluit en de ramen wilt afschermen zijn gordijnen ideaal. Bovendien zijn gordijnen sfeermakers en in vrijwel elke situatie toe te passen. Je kunt deze namelijk in verschillende stoffen ophangen. Je kunt kiezen voor vitrage en inbetween gordijnen, overgordijnen of verduisterende gordijnen. Wil je bijvoorbeeld daglicht in huis behouden, kies dan de dunne Voile en Vitrage stoffen. De gordijnen wordt vaak op de muur of het plafond bevestigd middels een rails of roede.

Gordijnen zijn ideaal om openslaande deuren mee af te dekken, omdat zij heel breed geleverd kunnen worden. Eén gordijn is dan meestal voldoende om openslaande deuren mee af te dekken.

 Bekijk hier gordijnen op maat

2) Plissegordijnen voor deuren

Plisségordijnen zijn te herkennen aan de plooiing in de stof, wat zorgt voor een stijlvolle, elegante uitstraling. Omdat plisségordijnen te bestellen zijn in diverse stofsoorten, van transparant tot verduisterend, kun je deze helemaal aanpassen naar jou smaak en behoeftes.

Voor openslaande deuren worden plisségordijnen veel gebruikt, omdat deze voorzien worden van zijgeleiding. Hierdoor lopen plisségordijnen strak langs de ramen van je openslaande deuren, zelfs als deze open staan. Als je kiest voor het top down bottom up systeem, kun je de gordijnen zowel aan de boven als onderkant bedienen. Ideaal om de lichtinval af te stemmen zoals jij het wilt.

 Bekijk hier plisségordijnen

3) Rolgordijnen voor deuren

Rolgordijnen zijn tijdloos en een voordelige oplossing voor raamdecoratie op deuren. Je kunt rolgordijnen bestellen met of zonder cassette. Bij rolgordijnen met een cassette is het rolgordijn netjes weggewerkt in een systeem, zodat je de rol niet ziet als je hem niet gebruikt. 

Rolgordijnen zijn ideaal als je jouw privacy wilt behouden, maar wel voldoende daglicht naar binnen wil krijgen. Rolgordijnen kunnen uitgevoerd worden met zijgeleiding, zo lopen de rolgordijnen strak langs je deuren.

 Bekijk hier rolgordijnen op maat

4) Vouwgordijnen voor deuren

Vouwgordijnen zijn gordijnen met horizontale vouwen in de stof verwerkt. Dit zorgt voor een mooie, klassieke, sfeervolle uitstraling in je huis. Hierdoor kun je in de meestal jouw openslaande deuren afdekken met één vouwgordijn. Het gordijn is ook erg gemakkelijk te bedienen via een ketting.

Je herkent ze door de ‘vouwen’ in het gordijn. Je kunt kiezen voor vouwgordijnen met of zonder baleinen. Door middel van baleinen in het gordijn blijft de stof netjes recht hangen. Met een grote collectie aan stoffen en kleuren is er altijd iets te vinden voor jouw deur. 

Bekijk hier vouwgordijnen op maat

5) Jaloezieen voor deuren

Jaloezieën zijn de populairste en daarmee meest verkochte raambekleding. Deze jaloezieën zorgen voor een mooie landelijke sfeer in jouw huis. Ook voor openslaande deuren worden jaloezieën veel gekozen. Hierbij wordt er veelal gekozen voor één grote jaloezie in het midden voor de openslaande deuren en twee kleinere jaloezieën naast de deur. Deze worden dan in de dag gemonteerd. Een andere optie zijn 25 mm houten jaloezieën met zijgeleiding, deze worden op het kozijn bevestigd. Zo blijft de jaloezie altijd op zijn plek hangen, ook wanneer de deur open staat.

Bekijk hier jaloezieën