Wat zijn de voordelen van plissegordijnen?

plissegordijnen voorbeeld

Plisségordijnen zijn subtiel elegant, robuust duurzaam en onvoorstelbaar flexibel. Plissegordijnen bieden veel mogelijkheden in afwerking, waardoor je van een gewone set plissés jouw unieke set raamdecoratie maakt.

Zo zijn ze uitermate geschikt voor draai-kiepramen, dakramen, speciale raamvormen en nog veel meer. Kies voor je draai-kiepraam in de woonkamer bijvoorbeeld voor luchtige en transparante plisségordijnen of voor het dakraam in de slaapkamer verduisterende plissé gordijnen.

Wat zijn de voordelen van plissegordijnen?

1. Voor vrijwel elk raam

Wat heel handig is van plisségordijnen, is dat ze passen in vrijwel elk raam. Zo heb je plissegordijnen speciaal voor dakramen of draai-kiepramen. Ook als het een raam met een aparte vorm is, zoals een halve ronding. Of een heel smal raam die je wel eens naast de voordeur ziet. Plisségordijnen zijn er namelijk al vanaf 15 cm breed en kunnen tot wel 260 cm hoog gemaakt worden.

2. Beschikbaar in veel verschillende kleuren (300+)

Plisségordijnen zijn in meer dan 300 verschillende kleuren te verkrijgen. Natuurlijk zijn deze er ook in meerdere stofsoorten. Van transparant tot verduisterend. Een transparant plisségordijn combineert mooi met een verduisterend gordijn of vice versa. 

3. Top-down, bottom-up systeem

Ook handig is de optie top-down, bottom-up. Dat betekent dat je de plisségordijnen halverwege het kozijn vast kunt zetten of op elke andere gewenste hoogte. Zet deze bijvoorbeeld op ooghoogte, zodat voorbijgangers niet zomaar naar binnen kunnen kijken. Alleen top-down of bottom-up is overigens ook een optie. En de bediening gaat zoals jij dat wilt. Zo kan dit bijvoorbeeld handmatig of met een kindveilig koord.

4. Een goede isolerende werking

Nog een groot voordeel is dat plissegordijnen kunnen helpen bij energiebesparing. Het zij namelijk zo dat de plisségordijnen erg energiebesparend zijn door het honingraatprofiel waarin de aanwezige stilstaande lucht voor isolatie van warmte en koude zorgt. Prettig voor in de zomer, als de winter voor een perfect klimaat.

Door de isolerende werking van de plisségordijnen behoud je warmte in je huis. En in de zomer houdt het plissegordijn koele lucht vast, waardoor je dus geen ramen of deuren open hoeft te zetten. Hierdoor voorkom je tevens ongedierte en tochtstromen. 

plissegordijnen

Toch liever geen plissegordijn?

Als je toch liever gaat voor een ander type raamdecoratie dan plissegordijnen, maar niet wilt kiezen voor een standaard gordijn. Bekijk dan ook deze blog: De voor- en nadelen van rolgordijnen. Hier vind je meer inspiratie & alternatieven.

Weet je nog niet zeker welke kleur het beste bij jouw interieur past?

Welke kleur bij je interieur past, ligt aan je eigen interieurstijl. Wij helpen je graag een eindje op weg. Bij een industrieel interieur staan zwarte plissegordijnen erg gaaf. Houd je meer van de landelijke stijl? Kies dan lichte plisségordijnen zoals nude kleuren en pasteltinten. Wil je een warme sfeer creëren in je huis? Dan past een kleur zoals lichtbruinhier het beste bij.

kleurensamples

Bestel hier gratis kleurstalen, zodat je zeker weet dat de kleuren goed bij jouw interieur zullen passen.