Welke gordijn stoffen isoleren jouw woning het beste?

Welke gordijn stoffen isoleren

Gordijnen maken je huis echt af. De akoestiek in de kamer is beter en met mooie overgordijnen voeg je snel een heleboel sfeer toe in jouw woning. Daarbij bieden gordijnen een goede isolerende functie. Deze houden tocht goed tegen. Je kunt uit verschillende gordijnstoffen kiezen zoals

– Dunne vitrages
– Inbetweens  van een iets dikkere stof
– Isolerende gordijnen van een erg dikke stof

Welke gordijnen isoleren het beste?



1. Black-out verduisterende gordijnen. Deze hebben een erg zware en dichte stof die kou en tocht goed tegenhoudt.

2. Dikke velours of dicht geweven katoenen gordijnstoffen zorgen zeker voor een goede warmte wering. 

3. Gecombineerde gordijnen. Kies voor het gewenste transparante gordijn en hang hier ook een overgordijn bij. Naast dat het overgordijn op zichzelf goede isolatie biedt wanneer jij deze in de avond sluit, creëer je zo ook een luchtlaag tussen de gordijnen. Deze luchtlaag heeft ook een isolerende functie, net als bij dubbelglas.

Bekijk hier black-out gordijnen

Kou en warmte isoleren met gordijnen

De dikkere stoffen helpen je om de kou die via de ramen binnen komt tegen te houden én je slaapkamer donkerder te maken. Natuurlijk kies je voor jouw slaapkamer gordijnen in de kleur die je zelf het mooist vindt. Door isolerende gordijnen in de slaapkamers en woonkamer te plaatsen ben je klaar voor een heerlijke winterslaap. De verwarming kan een aantal graden lager worden gezet, of misschien zelfs uit. Zo kun je met isolerende gordijnen €220 tot €270 euro per jaar besparen.

In de maanden oktober tot februari wil je isoleren tegen de kou, maar ook in de zomer is het prettig om wamrte te kunnen isoleren. Zo kun je namelijk, naast in de winter de verwarming uit zetten, in de zomer juist de airco minder gebruiken. Want gordijnen die gemaakt zijn van een isolerende stof houden de warmte buiten en daar profiteer jij ook nog eens van. Met warm weer doe je de gordijnen juist dicht om zon en hitte buiten je woonkamer, slaapkamer of kinderkamer te houden, dubbel dik voordeel van dikke gordijnen.



Bekijk hier isolerende gordijnen

Zijn verduisterende gordijnen isolerend?

Door de dikke stof van verduisterende gordijnen zorgen deze voor een goede wering tegen kou die door de ramen naar binnen komt. Verduisterende gordijnen zijn dus echt een aanwinst voor het isoleren van de woning. Niet alleen voor de knusse wintermaanden die je gezellig op de hoekbank van je woonkamer doorbrengt, maar ook voor op je slaapkamer zijn dikke gordijnen die isoleren fijn. Eigenlijk een simpele oplossing om het lekker warm te maken in je woning. En dat kan helemaal met de gordijnstoffen trends van nu, denk aan fluweel of velours gordijnen of gordijnen met een glansje. 

Bekijk hier verduisterende gordijnen

Linnen en katoenen gordijnen voor goede isolatie

Isolerende en dikke gordijnstoffen zijn er onder andere van katoen. Wil je gordijnen met een natuurlijke uitstraling? Kies dan voor dik geweven linnen exemplaren. Eigenlijk moet je linnen gordijnen voelen, zeker als de structuur van dit natuurlijke materiaal in de gordijnstof terugkomt.

Ook kun je linnen en katoenen gordijnen in bijna elke gewenste kleur vinden. De meest populaire kleuren voor slaapkamer gordijnen zijn donkergrijs, donkere blauwtinten en beige. Deze maken wij op maat, zodat ze goed bij jouw raam aansluiten. Kou en tocht worden zo beter buiten gehouden, terwijl de warmte in huis beter wordt vastgehouden.

Hoe goed isoleren gevoerde gordijnen?

Je wilt mooi, strak en natuurlijk of juist ingetogen, gewoon gordijnen met een rustige uitstraling. Dan kun je ook kiezen om gordijnen te voeren. Zo maak je de gordijnen dikker, zodat deze een beter isolerende functie krijgen.

Met een extra stof achter je gordijnen houdt je de kou ook uit je woonkamer, kinderkamer of slaapkamer. Gevoerde slaapkamer gordijnen hebben net als velours of linnen gordijnen een verduisterend effect. Het extra laagje stof beschermt je gordijnen tegen de zon en door de zwaarte van de stof vallen ze veel beter.