Top 4 raamdecoratie met zijgeleiding

raamdecoratie met zijgeleiding

In elk huis zijn wel deuren met ramen te vinden. Van een klein ruitje bij de voordeur tot een riant raam in de schuifdeur bij de tuin. Het is hierbij ronduit irritant als raamdecoratie klappert zodra je de deur of het raam opent of sluit.in dit geval kun je ervoor kiezen om raamdecoratie met zijgeleiding, dan heb je hier namelijk geen last meer van. Met zijgeleiding hangt de raamdecoratie strak voor de deuren en ramen, ook als er veel wind op staat of je de deur vaak opent en sluit.

Rolgordijnen met zijgeleiding




Bij rolgordijnen heb je twee type zijgeleiding. Zo heb je zijgeleiding voor rolgordijnen die bestaat uit twee spankoorden naast de stof. Deze zorgen ervoor dat het rolgordijn onder spanning gemonteerd kan worden voor bijvoorbeeld een kiep-kantel raam. Het rolgordijn blijft dan mooi strak hangen als het raam op de kiepstand staat. Dit type zijgeleiding is echter wel ongeschikt voor:

– permanente schuine stand
– grotere hellingshoeken, zoals bij dakramen

Ook is het handig om hierbij stil te staan hoe goed het verduisteringsniveau moet zijn in de kamer waar dit soort zijgeleiding geplaatst wordt. Het is namelijk beter deze niet te plaatsen in kamers die sterk verduisterd moeten worden. De spangeleiding draagt niet bij tot betere verduistering. 

Bekijk hier rolgordijn voor kiep-kantelraam


Rolgordijnen met u-profiel voor goede verduistering

Bij rolgordijnen die beschikken over dit type zijgeleiding worden de zijden van de stof afgedekt met een u-profielen waar de stof in zit. De stof wordt niet gespannen, maar staat wel vast in de zijgeleiding. Op deze manier zijn de lichtkieren volledig afgedekt.

Er ontstaat hierdoor een sterke lichtreductie en zorgt in veel gevallen voor een bijna 100% lichtdicht rolgordijn. Door dit te combineren met een verduisterende stof maak je het ideale rolgordijn voor bijvoorbeeld de slaapkamer. Je kunt deze zijgeleiding alleen combineren met een cassette.

Bekijk hier U-profiel rolgordijnen

Jaloezieën met zijgeleiding

Ook bij jaloezieën kun je kiezen voor zijgeleiding. De zijgeleiding bestaat uit twee spankoorden door de lamel-zijden. Deze zorgen ervoor dat de jaloezie op spanning kan worden gemonteerd, op een draai-kiepraam of een openslaande deur. hierbij geldt wel een maximale hellingshoek van 15 graden. De jaloezie blijft daardoor mooi strak hangen op een kiep-kantelraam die in de kiepstand staat of wanneer een achterdeur geopend wordt

Staaldraad wordt ingezet als zijgeleider koord voor jaloezieën. Het grote voordeel is dat dit materiaal sterk is en nauwelijks zichtbaar. Daarvoor valt de geleider minder op. 



Je kunt deze gebruiken bij:

– Aluminium jaloezieën
– Houten Jaloezieën
– Kunststof Jaloezieën


Dit is niet geschikt voor:

– ramen met meer dan 15 graden kiepstand
– ramen met een blijvend schuine montage, zoals bij dakramen
– jaloezieën die al geplaatst zijn. Kies voor zijgeleiding bij de bestelling en dus niet achteraf.

Bekijk hier jaloezieën

Plissegordijnen met zijgeleiding



Ook deze zijgeleiding bestaat uit twee spankoorden welke door de stof-zijden lopen. Zo wordt de plisse op spanning gemonteerd. De plisse blijft ook mooi strak hangen als het raam op de kiepstand staat of een achterdeur wordt open gedaan. Deze toepassing van zijgeleiding zorgt niet voor extra verduistering, net als bij het rolgordijn. Houdt hier dus wel rekening mee.

Bekijk hier plissegordijnen op maat