Houdt de winter buiten met isolerende rolgordijnen

isolerende rolgordijnen

37% van alle warmte in huis gaat verloren via de ramen. Het warmteverlies kun je gemakkelijk terugdringen door goede raambekleding voor de ramen te hangen. Een hele goede optie als isolerende raambekleding zijn isolerende rolgordijnen, deze zijn voor vele soorten ramen geschikt. Daarbij worden deze op maat gemaakt, zodat ze goed aansluiten op uw ramen en er geen tocht of kou door grote kieren kan komen.

Met isolerende rolgordijnen kun je gemakkelijk meer dan €270 euro per jaar besparen. De isolerende rolgordijnen zijn gemaakt van een speciale, verduisterende stof die voorzien is van een doorzichtige coating, waardoor warmte in de zomer wordt tegengehouden, maar in de winter de warmte binnen blijft. Afhankelijk van uw raam kunnen de bepaarde kosten oplopen tot €270 euro per jaar.

37% warmteverlies door ramen



Vaak zijn oude huizen nog voorzien van enkel glas, door enkel glas verlaat de warmte het huis veel gemakkelijker en kan kou en tocht juist makkelijker het huis in komen. Nieuwe huizen worden allemaal voorzien van dubbel glas, zelfs vaak HR++, dit is glas met een hogere isolatiewaarde.

Toch gaat veel warmte nog verloren via ramen als je hier niet een extra isolerende laag raamdecoratie voor heeft hangen. Rolgordijnen zijn er in verschillende stoffen en kleuren en kunnen geleverd worden tot een breedte en hoogte van 4 meter. Deze kun je dus mooi laten aansluiten op elk raam en zo zorgen voor een goede extra isolatie.

Bekijk hier rolgordijnen op maat

Welke rolgordijnen isoleren het beste?

Iedere vorm van raamdecoratiebevat een isolerende functie, maar de soort stof bepaalt hoe goed deze kan isoleren. Dit geldt ook voor rolgordijnen.

1. Verduisterende rolgordijnen bestaan uit een dikke stof en zijn voorzien van een speciale coating. Door deze coating kun je niet door de stof kijken en heeft het rolgordijn bovendien ook een goede isolerende werking. De coating zit aan de achterkant en is doorzichtig, je hebt dus aan beide kanten van het rolgordijn dezelfde kleur.

2. Semi-transparante rolgordijnen zijn iets dichter van stof. Daarom isoleert deze stof beter dan transparante rolgordijnen.

3. Transparante rolgordijnen bestaan uit een dunne stof waar je doorheen kunt kijken. Deze stof rolgordijn isoleert het minst goed.

Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen houden niet alleen de kou buiten in de winter, in de zomer houden ze ook de warmte buiten. Dit is ideaal voor in slaapkamers of ruimtes waar de zon langer op staat. Naast dat de verwarming in de winter een stukje lager gezet kan worden, kun je zo dus ook de airco in de zomer minder vaak gebruiken. Verduisterende rolgrodijnen zijn in meer dan 50 verschillende kleuren te bestellen. Voor iedere ruimte is een passend rolgordijn te vinden. De favoriete kleuren deze winter zijn neutrale tinten. Denk hierbij aan wit, beige, grijs en donkere kleuren. Zit er deze winter wampjes bij en bestel rolgordijnen op maat.

Bekijk hier verduisterende rolgordijnen