Vind de ideale oplossing voor raamdecoratie op elk type dakraam: rolgordijnen vs. plissés

Als het gaat om raamdecoratie voor dakraam, staan rolgordijnen en plissés bekend als twee populaire opties die functionaliteit en stijl combineren. Met een breed scala aan ontwerpen en materialen bieden beide opties mogelijkheden om de perfecte oplossing te vinden voor elk type dakraam. Rolgordijnen bieden een strakke en minimalistische uitstraling, terwijl plisségordijnen een elegante en moderne sfeer creëren. Rolgordijnen zijn eenvoudig te bedienen en bieden volledige verduistering en privacy wanneer dat nodig is. Plisségordijnen daarentegen bieden een unieke combinatie van lichtregeling en privacy, met verschillende mogelijkheden voor het positioneren van het gordijn. Of je nu een dakraam in de slaapkamer, woonkamer of studeerkamer wilt decoreren, er is een ideale oplossing beschikbaar die perfect past bij jouw behoeften en interieurstijl.

Stijlvolle en praktische raamdecoratie voor dakramen: Ontdek onze op maat gemaakte plisségordijnen

Ontdek de perfecte raamdecoratie voor dakramen: op maat gemaakte plisségordijnen met handgreepbediening! Deze speciaal ontworpen plisségordijnen bieden een stevige staaldraad begeleiding, waardoor ze niet gaan doorhangen en ideaal zijn voor dakramen. Veiligheid staat voorop, daarom zijn deze plisségordijnen volledig kindveilig. Bovendien kun je kiezen uit 2 verschillende soorten stoffen, zoals een verduisterende stof voor de avond en een lichtdoorlatende stof voor overdag. Wil je meer flexibiliteit? Ga dan voor de standaard uitvoering of kies voor de top down bottom uitvoering. Met een scala aan meer dan 100 kleuren kun je deze plisségordijnen volledig aanpassen aan jouw persoonlijke smaak en interieur.

Gemakkelijke montage & kindveilige bediening: De functionaliteit van rolgordijnen speciaal voor dakramen

Bij dakraamrolgordijnen kun je niet zelf de bedieningsmethode kiezen. Het rolgordijn wordt standaard geleverd met een handgreepbediening, waardoor je het gordijn moeiteloos op elk gewenst punt kunt vastzetten. Op deze manier kun je gemakkelijk zelf de lichtinval bepalen door het rolgordijn op de gewenste hoogte te hangen. Bovendien is dit de meest kindvriendelijke bedieningsoptie voor rolgordijnen. Bij onze producten streven we naar eenvoudige montage, zodat iedereen ermee aan de slag kan. De gemiddelde installatietijd voor dit type rolgordijnen bedraagt minder dan 10 minuten. Raadpleeg de bijgeleverde handleiding voor assistentie en bekijk de montagevideo of online handleiding met een stapsgewijs plan. Op deze manier ben je verzekerd van een probleemloze en snelle installatie.

Keuze uit diverse kleuren voor dakraam rolgordijnen

Ook bij onze dakraam rolgordijnen kun je zelf de kleur uitkiezen. De kleurkeuze is weliswaar niet zo breed als standaard rolgordijnen op maat, maar je hebt de keuze uit meer dan 10 populaire kleuren. Wat zijn de populairste rolgordijn kleuren voor dakramen?

  1.        Dakraam rolgordijn zwart
  2.        Lichtgrijs dakraam rolgordijn
  3.        Wit dakraam rolgordijn
  4.        Dakraam rolgordijn blauw
  5.        Crèmekleurig dakraam rolgordijn

Voor welke merken dakramen zijn er rolgordijnen?

  • Velux
  • Fakro
  • Dakstra
  • Roto
  • Keylite
  • Rooflite

Hoe meet je een rol- of plisségordijn op voor dakramen?

Handig die rolgordijnen speciaal voor dakramen, maar hoe meet je deze ramen in? Waar moet je beginnen? Geen zorgen, je hoeft dakramen niet in te meten als u onze rolgordijnen voor dakramen kiest. Je hoeft enkel het juiste merk en het type door te geven.

  • Kantel het raam zodat je het typeplaatje kunt zien. Deze bevindt zich aan de linker- of rechterzijde bovenzijde.
  • Het type bestaat vaak uit 2 delen, een typecode en een maatcode.
  • Vink op de site het juiste merk, type en maat aan en dan maken wij een dakraam rolgordijn perfect op maat.

TIP: Heb je een Velux dakraam en ben je opzoek naar de bijpassende maatcodes en waar je deze kunt vinden? Lees dan: Maatcodes voor Velux Dakramen

Vermijd veelgemaakte fouten bij het bestellen van dakraam raamdecoratie: De top drie valkuilen

Bij het bestellen van raamdecoratie voor dakramen komen mensen vaak voor uitdagingen te staan. Hier zijn de top drie meest voorkomende fouten die gemaakt worden:

  1. Verkeerde type raamdecoratie kiezen: Het is belangrijk om het juiste type raamdecoratie te kiezen dat geschikt is voor het dakraam. Soms worden bijvoorbeeld rolgordijnen gekozen terwijl plisségordijnen beter geschikt zouden zijn. Het is raadzaam om rekening te houden met de specifieke kenmerken van het dakraam en de gewenste functionaliteit bij het maken van een keuze.
  2. Onvoldoende informatie over installatie: Een andere veelvoorkomende fout is het negeren van de installatie-instructies of het niet voldoende informeren over de installatievereisten. Het is belangrijk om de handleiding en eventuele video’s of online bronnen te raadplegen om ervoor te zorgen dat de raamdecoratie correct wordt geïnstalleerd.
  3. Onderschatting van de beschikbare ruimte: Een veelvoorkomende fout is het onderschatten van de beschikbare ruimte rondom het dakraam bij het bestellen van raamdecoratie. Het is belangrijk om rekening te houden met eventuele obstakels zoals dakgoten, handgrepen of ventilatiesystemen, die de installatie en werking van de raamdecoratie kunnen belemmeren. Door de ruimte zorgvuldig te inspecteren en de juiste metingen te verrichten, voorkom je teleurstellingen en zorg je ervoor dat de raamdecoratie probleemloos past en functioneert.

Door aandacht te besteden aan deze fouten kunnen mensen ervoor zorgen dat ze de juiste raamdecoratie bestellen en genieten van een perfect passende en functionele oplossing voor hun dakraam.

Meer bestellen = Meer korting

Voorbeeld: Koop een vitrage + een rolgordijn + nog een rolgordijn (totaal 3x producten) & ontvang 25% korting totaal. Bekijk hieronder de voorwaarden

  • Gehele assortiment = 20% korting
  • Bestel minimaal 3x producten = 25% korting
  • Bestel minimaal 5x producten = 30% korting
  • Bestel 5x actieproducten = 40% korting

Let op: De kortingen worden pas in de winkelwagen (automatisch) toegepast.