Ontdek de top 4 beste soorten raamdecoratie voor kunststof kozijnen: jaloezieën, rolgordijnen & meer

Ben je op zoek naar de perfecte raamdecoratie voor jouw kunststof kozijnen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze gids zullen we je laten kennismaken met de top 5 beste soorten raamdecoratie die perfect passen bij kunststof kozijnen. Of je nu op zoek bent naar jaloezieën, rolgordijnen of iets anders, we hebben voor elk wat wils. Kunststof kozijnen vereisen specifieke raamdecoratie-opties die zowel functioneel als stijlvol zijn. Daarom hebben we zorgvuldig de vijf meest geschikte raamdecoratiesoorten geselecteerd die niet alleen naadloos passen bij jouw kunststof kozijnen, maar ook bijdragen aan de sfeer en het uiterlijk van jouw interieur. Of je nu op zoek bent naar privacy, lichtregulering of gewoon een vleugje elegantie wilt toevoegen, deze gids biedt je alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te maken.

1. Perfect voor kunststof kozijnen: rolgordijn op maat zonder boren (met plakstrip)

Bij het rolgordijn zonder boren wordt standaard montagemateriaal geleverd. Als je niet wil boren, kies dan voor de optie zelfklevende steun. Het rolgordijn wordt op maat gemaakt tot maximaal 120cm breed en wordt gemonteerd met behulp van plakstrips. Het heeft een smalle cassette en zijgeleiding met aluminium strips rondom het glas, wat zorgt voor een naadloze afsluiting van het raam. De zelfklevende steun kan op elk kozijn worden gemonteerd mits de ondergrond vlak en glad is. Bij een kiep-kantelraam kun je kiezen voor de kiep-kantelbeugel, die je om het kozijn heen klemt.

  • Voor kiep-kantel ramen
  • Ook geschikt voor deuren
  • Eenvoudige montage
  • Plakstrip rolgordijn
  • Mooie afwerking
  • Verduisterende of transparante stof

2. Smartfit jaloezieën op maat, ideaal voor kunststof kozijnen

Dit praktische klik-systeem is perfect geschikt voor aluminium of kunststof kozijnen. De uitstraling van de aluminium jaloezie wordt bepaald door de breedte van de lamel. Een subtiele & moderne stijl creëer je met een smalle lamel. Onze klik-en-klaar aluminium jaloezieën op maat zijn beschikbaar in twee verschillende lamelbreedtes, namelijk 16mm en 25 mm lamellen. De totale breedte van het smartfit frame is 4 cm waarvan 2,5 cm vanaf de glaslat naar binnen valt en 1,5 cm vanaf de glaslat naar buiten valt.

Wat zijn de voordelen van de klik en klaar smartfit jaloezieën?

Bij de montage van deze jaloezieën hoeft de boor niet gebruikt te worden. Montageclips worden tussen het glas en rubber aangebracht waarna de jaloezie op de clips wordt geklikt. Het klik-en-klaar systeem is ook geschikt voor draaiende ramen, zoals draai-kiep-ramen.

  • Snelle montage (onder 7 minuten)
  • Ideale oplossing voor kunststof kozijnen en deuren
  • Volledig geïntegreerde steunen
  • Eenvoudige bediening
  • Uitgebreide collectie kleuren

3. Plisségordijn voor draai-kiepraam & kunststof kozijnen op maat

Deze plisségordijnen zijn speciaal gemaakt voor kiep-kantelramen, zowel voor houten als kunststof als aluminium kozijnen. Er zijn drie opties geschikt voor kunststof kozijnen, namelijk:

  1. Klemsteun
    Een klemsteun is geschikt voor kiep/kantelramen met kunststof of aluminium kozijn. De steun heeft een klembereik van 5-24 mm en wordt bevestigd door om het kozijn te klemmen. Boren is dus niet nodig. De stof valt hierbij van bovenkant kozijn tot onderkant kozijn.
  2. Bevestigingsklem
    Een bevestigingsklem is geschikt voor kiep/kantelramen met kunststof of aluminium kozijn. De steun heeft een klembereik van 15-24 mm en wordt bevestigd door om het kozijn te klemmen. Boren is dus niet nodig. De stof valt in het raam en de klemmen kunt u doordat deze aan koorden vast zit om het kozijn heen klemmen.
  3. Smartfit systeem
    Het smartfit systeem is alleen geschikt voor kunststof of aluminium (kiep/kantel) kozijnen. Dit klik-en-klaar systeem werkt hetzelfde als het smartfit systeem voor jaloezieën en rolgordijnen.

4. Rolgordijn klik & klaar smartfit op maat gemaakt

Smartfit rolgordijnen zijn speciaal ontwikkeld voor montage zonder boren. Geschikt voor kunststof, aluminium of houten kozijnen. De smartfit frame wordt eenvoudig op het kozijn geklikt door middel van steuntjes of een magneetstrip. Het klik-en-klaar systeem is mooi afgewerkt, heeft een strak design en is eenvoudig te bedienen.

Rolgordijn op maat speciaal gemaakt voor kiep-kantelraam

Eén van de populairste keuzes op het gebied van raamdecoratie voor kiep-kantelramen is het rolgordijn. Voordelen van rolgordijnen zijn:

  • deze zijn tijdloos
  • voordelig
  • verkrijgbaar in veel verschillende kleuren
  • verkrijgbaar in verschillende stofsoorten

Je kunt een rolgordijn helemaal naar jouw smaak maken. Voor optimale controle over privacy en lichtinval, kun je kiezen voor een duo rolgordijn. Hierbij bewegen doorschijnende en verduisterende banen langs elkaar.

Bij het aanschaffen van een rolgordijn voor een kiep-kantelraam is het handig deze te nemen mét zijgeleiding.

Waarom? Zijgeleiding voorkomt dat het rolgordijn bij het openen teveel heen en weer beweegt. Ook bieden wij op maat gemaakte rolgordijnen aan. Een rolgordijn op maat wordt van begin tot eind op maat gemaakt en is perfect passend voor je raam.

Duo rolgordijn voor kiep-kantelraam

Wil je graag een duo rolgordijn zonder boren op jouw raam monteren? Als het kozijn van kunststof of aluminium is, dan kunt je kiezen uit de volgende opties. 1) Een zelfklevende steun die je op het kozijn plakt of 2) een klemsteun die je om het kiepkantelraam klemt. Hierdoor kun je het sfeervolle duo rolgordijn eenvoudig en snel monteren zonder boren.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

  • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
  • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
  • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
  • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis