Top 4 gordijnen op maat met de beste isolatiewaarde

Gordijnen zijn een echte bijdrage als je het in huis een stukje warmer wilt houden. Het ligt er dan wel aan voor welk soort gordijn je kiest. Gordijnstof wordt warmer dan glas, waardoor het binnenshuis met gesloten gordijnen een stuk aangenamer aanvoelt. Daarnaast houd je ook een deel van de tocht tegen. Met de juiste gordijnen kun je dus heel wat besparen op de stookkosten. Welke gordijnen kunnen dan het beste isoleren?

1. Black-out gordijn op maat = beste isolatie

Verduisterende gordijnen bevatten vaak een coating die naast een verduisterende werking ook een isolerende functie hebben. Verduisterende gordijnen heb je allerlei soorten en maten. Zware gordijnen van een dikke stof zorgen voor een warmer huis. Hoe dikker de stof, hoe beter de isolatiewaarde en hoe beter de warmte in huis wordt vastgehouden.

De uni collectie California is een 100% verduisterende stof van zeer hoge kwaliteit. Onze best isolerende & energiebesparende stof (A++). De stof heeft een mooi profiel & luxe uitstraling. Ideaal voor de slaapkamer, maar ook veel gekocht voor de huiskamer of ruimtes waar veel tocht is.

Bekijk hier black-out gordijnen op maat

2. Rolgordijnen met u-profiel zijgeleiding

Hoe hoog de isolerende werking van het rolgordijn is, is afhankelijk van de stof die hierbij wordt gebruikt. Rolgordijnen gemaakt van een dunne, transparante stof isoleren bijvoorbeeld minder goed. Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn vaak wat dikker en isoleren hierdoor beter. Verduisterende rolgordijnen zijn nog dikker en bevatten een coating, waardoor zowel licht als warmte hierbij niet doorgelaten wordt.

Met verduisterende rolgordijnen zou je 150 euro per jaar kunnen besparen. Door de rolgordijnen aan te sluiten op een u-profiel zijgeleiding wordt de tocht veel beter tegengehouden. De tocht komt niet meer gemakkelijk door de kieren heen en zorgt hierdoor voor een erg goede isolatie.

  • Het rolgordijn wordt geleid langs de zijkanten
  • Minder lichtkieren langs de zijkanten
  • Rolgordijn gaat niet klapperen in ruimtes waar het tocht/waait
  • Nette uitstraling

Bekijk hier rolgordijnen met u-profiel op maat

3. Plissegordijnen met een honginggraadstof voor goede isolatie

Een goede keuze op het gebied van isolatie is het plisségordijnen. Met name duo plisségordijnen met een honinggraad structuur hebben een hoge isolatiewaarde. Dit komt door de stilstaande lucht tussen de twee lagen stof. Hierdoor wordt zowel kou als hitte tegengehouden. Een verduisterende stof isoleert het best. Dit komt door de aluminium coating aan de binnenzijde. Hierdoor werkt het gordijn ook dubbel isolerend.

  • Het belangrijkste voordeel: isolerende werking
  • Geen zichtbare koorden bij honingraat plissés

Bekijk hier plissegordijnen met honinggraadstructuur

 4. Verduisterende vouwgordijnen op maat

Wanneer je op zoek bent naar isolerende gordijnen dan kun je het beste bij verduisterende gordijnen kijken. Het is namelijk zo dat verduisterende gordijnen voor extra isolatie zorgen, omdat deze stof van dikker materiaal is gemaakt. Verduisterende vouwgordijnen hebben een coating op de achterzijde die zorgt dat deze goed verduisteren. Door deze coating houden zij ook beter de tocht tegen. Zo blijft het is huis een stuk warmer. 

  • Kleurvast
  • Mooi profiel met lichte glans
  • Zeer slijtvast
  • Luxe stof
  • Blackout door speciale coating
  • Isolerende functie

Bekijk hier verduisterende vouwgordijnen op maat

Meer weten over energiebesparing met behulp van raamdecoratie? Bekijk dan ook deze blog: Energie besparen door het gebruik van gordijnen