8 voordelen van overgordijnen op maat

voordelen van overgordijnen op maat

Overgordijnen worden met name gebruikt om sfeer te creëren. Daarnaast hebben ze een verduisterend en isolerend effect. Je kunt voor overgordijnen uit verschillende stoffen kiezen, bijvoorbeeld linnen, velours, microfiber, katoen of een synthetische stof, of een mix van deze materialen.

Deze mix-stoffen hebben een aantal praktische voordelen ten opzichte van 100% natuurlijke materialen. Deze zijn zo ontworpen dat ze over bepaalde kwaliteiten beschikken, zoals krimpbestendigheid, geluidsabsorptie of brandwerendheid. Alle overgordijnstoffen zijn in ieder geval niet transparant, dat onderscheidt overgordijnen van vitrage. Overgordijnen worden daarom ook vaak gecombineerd met raambekleding als vitrage, inbetweens of jaloezieën.

De voordelen van overgordijnen:

Overgordijnen hebben veel verschillende voordelen. Om een aantal te benoemen:

  1. Overgordijnen worden vaak aan het plafond bevestigd en hangen tot op de grond of een stukje daarboven. Dit geeft een mooie, elegante look aan de gordijnen.
  2. Het materiaal van overgordijnen is vaak dik en zwaar, dit zorgt ervoor dat de overgordijnen sterk zijn.
  3. Als je de overgordijnen in de avond sluit, zorgen deze voor een optimale privacy. Je kunt niet door de overgordijnen naar binnen kijken.
  4. Overgordijnen hebben door de dikkere stof ook een beter isolerende werking.
  5. Overgordijnen verduisteren heel goed. Zeker als deze ook zijn gevoerd. Dit is natuurlijk ideaal voor in de slaapkamer.
  6. Overgordijnen geven ’s avonds sfeer aan de woonkamer en slaapkamer. Ze geven een knusse rustige uitstraling.
  7. Door het grote aanbod stoffen en kleuren zijn overgordijnen makkelijk met ieder interieur te matchen.
  8. Je kunt overgordijnen heel makkelijk combineren. Hang bijvoorbeeld een overgordijn met een vitrage gordijn op. Zo kun je in de avond genieten van de privacy en overdag genieten van het daglicht, zonder directe inkijk.
  9. Wil je liever 1 gordijn, dan kan je ook kiezen voor een Blackout gordijn deze hoef je niet te voeren en is maximaal isolerend en verduisterend door de coating.  


De voordelen van overgordijnen zijn duidelijk. Je kunt ze apart gebruiken, maar ze combineren is ook een goede, praktische optie. Vraag kleurstalen van de soort stof en de verschillende kleuren aan om thuis te bekijken of deze bij de rest van je interieur past. Kom je er niet helemaal uit? Vraag dan gerust advies op maat.

Bekijk hier overgordijnen op maat