Welke kleur gordijnen passen bij een groene muur?

Welke kleur gordijnen passen bij een groene muur?

Groen is op het moment de trendkleur. Iedereen probeert een beetje groen in huis te halen door het neerzetten van planten, groene kussens, groene stoelen of door de muren te verven in een mooie groene tint. Met groen op je muur creëer je balans, rust en leven in je woning. Toch blijkt groen ook voor veel mensen een lastige kleur te zijn om te combineren. Welke kleur gordijnen past bijvoorbeeld bij een groene muur? Wij nemen een kijkje in de wereld van groene tinten en muren.

Waarom is groen een lastige kleur om te combineren?

Veel mensen houden van de kleur groen. Er zijn ontzettend veel variaties van deze kleur. Groen kan zowel warm, als koel zijn, afhankelijk van welke tint jij kiest. Groen is een natuurlijke kleur en heeft vaak een ontspannend, rustgevend effect op mensen.

Op de vraag welke kleur gordijnen bij een groene muur past, of welke kleuren je eigenlijk goed met groen kan combineren, is dan ook niet een juist antwoord te geven. Wanneer je groen wilt combineren met een andere kleur, zal je goed moeten kijken naar welke groentint jouw muur heeft. Afhankelijk daarvan zijn er kleuren die hier beter of totaal niet goed bij passen.

Welke kleuren passen dan bij mijn groene muur?

Om jou een beetje op weg te helpen bij het vinden van de juiste kleuren voor jouw groen muur, benoemen wij drie van de populairste groentinten. We noemen en paar kleuren op die hier goed bij zouden passen. Verder kun jij jouw creativiteit aan de vrije loop laten. Maak bijvoorbeeld eerst een moodboard en probeer verschillende kleuren en printen uit. Zo hoef je niet gelijk de stoffen al te kopen kun je rustig zelf beslissen welke kleuren jij het mooiste in jou interieur vind passen.

  •        Bij een olijfgroene muur

Olijfgroen is waarschijnlijk de populairste groentint van het moment. Niet alleen zie je deze kleur vaak terug komen in woonaccessoires zoals kussen, kaarshouders en vazen, ook kiezen steeds meer mensen voor olijfgroene muren. Deze tint geeft een warme uitstraling en is makkelijk te combineren met natuurlijke kleuren. Denk dan vooral aan kleuren zoals bruin en terracotta. De combinatie van lichtgroene gordijnen, met een olijfgroene muur geef een wat rustigere uitstraling.

 

  •        Bij een donkergroene muur

Een kleur die mooi aansluit bij donkergroen is okergeel. Met okergele gordijnen en een donkergroene muur creëer je een mooi geheel in je woonkamer. Deze kleurcombinatie past goed in verschillende woonstijlen. Andere kleuren die mooi aansluiten bij een donkergroen zijn wit en oudroze.

  •        Bij een mintgroene muur

Als je mintgroen combineert met de juiste kleuren, zorg je voor een zacht, ontspannen sfeer. Populaire kleurkeuzes voor gordijnen bij een mintgroene muur zijn lichte kleuren zoals wit, beige en andere groentinten. Als je wat meer met de kleuren wilt spelen, kun je kiezen voor donkerdere kleuren zoals zwart of een diepe blauw.

Bekijk hier gratis kleurstalen