Het huis isoleren met slimme raamdecoratie

isoleren met slimme raamdecoratie

Het besparen energie wordt een steeds belangrijker onderwerp. Veel mensen houden graag een extra zakcentje over aan het einde van de maand. Veel slimme apparaten die tegenwoordig op de markt komen denken hieraan mee. Zo ook slimme raamdecoratie. Slimme raamdecoratie biedt op veel fronten oplossingen om meer energie te besparen in huis. Weinig mensen denken hieraan als ze meer willen besparen op de energiekosten, maar het is toch een belangrijke stap in het zuiniger maken van je woning. Ben je benieuwd hoe slimme raamdecoratie bijdraagt aan een zuinigere woning?

Isolerende raamdecoratie

Met de juiste isolerende raamdecoratie is het erg eenvoudig om energie te besparen. Dat is niet alleen fijn voor het klimaat, maar ook zeker voor jouw energierekening. De isolerende raambekleding zorgt ervoor dat het koel blijft in de zomer en dat de warmte goed binnenblijft in de winter. Het zorgt er ook voor dat het minder tocht. Hierdoor bespaar je flink op de kosten van je energierekening. Het is wel handig om goed na te denken over welke soort raamdecoratie jij hierbij uitkiest. Niet alle raamdecoratie kan namelijk even goed isoleren.

Slimme raamdecoratie

Slimme raamdecoratie kan zo ingesteld worden dat de zonwering automatisch omhoog en omlaag gaat bij een bepaalde zonkracht. Dit is ideaal voor de koude winter maanden, maar voor het zomerse weer kan dit ook erg praktisch zijn. Als de zon opkomt gaat de elektrische raamdecoratie automatisch naar beneden. Zo hoeft de verwarming of de airco een stuk minder vaak gebruikt te worden. Maar denk ook aan het licht, elektrische rolgordijnen zijn zo slim dat ze ook rekening houden met lichtinval in je huis. Is het te donker? Dan kunnen deze automatisch omhoog gaan. Zo hoef je de lampen ook een stuk minder vaak aan te zetten. Slimme raamdecoratie kan ook de tempratuur van je huis in de gaten houden. Met deze geautomatiseerde systemen kun je dus je huis optimaal isoleren of juist gebruik maken van de warmte van de zon.

Je kunt gemakkelijk zelf bedienen wanneer de raamdecoratie gesloten of geopend wordt. Je hebt dus zelf invloed op de maten waarin jouw huis geïsoleerd wordt en hier bezuinigt in kan worden.

De voordelen van slimme raamdecoratie:

  1.      Veiligheid
    Als je rolgordijnen automatisch open of dicht gaan, lijkt het alsof er iemand thuis is, ook als dat niet zo is. Dit kan inbrekers afschrikken. Daarnaast bevat slimme raamdecoratie geen ketting en dus is het veilig voor kinderen. 
  2.      Comfortabeler wonen
    Extra comfortabel wonen en werken, dat willen we toch allemaal? Pas de lichtinval en temperatuur gemakkelijk aan wanneer jij wilt en zorg voor optimaal comfort.
  3.      Snelle en eenvoudige bediening
    Kun je het je voorstellen dat je de nieuwe rolgordijnen bedient met slechts een druk op de knop of een stemcommando? Dat is precies wat wij je kunnen bieden met onze Motion Blinds. Wanneer jij de stand van de raambekleding wilt aanpassen, is dat zo gepiept. 

    Bekijk hier elektrische rolgordijnen