Een wit, verduisterend rolgordijn, is dat mogelijk?

verduisterend rolgordijn

Bij verduisterende rolgordijnen denk je vast niet direct aan een witgekleurde variant, want zo’n lichte kleur kan toch nooit verduisterend zijn? Toch is een van de meest gekozen kleuren voor een verduisterende rolgordijnen wit. De kleur is overal mee te combineren en past in ieder interieur.

Rolgordijnen zijn een praktisch type raambekleding die je in vrijwel elke woonruimte kunt toepassen. Ze zijn makkelijk in gebruik, behouden lang hun uitstraling én maken een woonruimte helemaal af. Als het op de styling aankomt, wordt er vaak gekozen voor een neutrale kleur rolgordijnen. Daarmee bedoelen we een tint die aansluit bij de kleuren in de rest van het interieur. Door te kiezen voor bijpassende raamdecoratie houd je de woonruimte rustig en creëer je en prettige sfeer. Voor alle liefhebbers van een strak, minimalistisch en modern lichtgekleurd interieur komt deze informatie natuurlijk als geroepen.

“Verduistering heeft niets te maken met de kleur, maar met de weving van de stof”

Weefproces

Om even terug te komen op het verduisterende aspect van witte rolgordijnen. Door de manier waarop de stof van de rolgordijnen wordt geweven, worden ze zo goed verduisterend dat ze uitermate geschikt zijn voor gebruik in ruimtes als de slaapkamer. Daarnaast kun je ook kiezen voor rolgordijnen met een speciale warmtewerende coating. Dat komt enorm goed van pas wanneer voor het grootste deel van de dag de zon bij jou op het raam staat. Een wit rolgordijn weerkaatst bovendien meer zonlicht dan een donkere kleur stof.

Multifunctioneel rolgordijn

Je kunt rolgordijnen eenvoudig combineren met andere raamdecoratie om extra sfeer te geven aan een woonruimte en interieur. Hang er bijvoorbeeld een paar gordijnen voor in dezelfde kleur of een vergelijkbare tint voor een chique uitstraling. Rolgordijnen zijn te monteren in vrijwel alle ramen:

  • standaard ramen,
  • Dakramen,
  • Draai-kiepramen,
  • Erker

    Je kunt deze dus overal toepassen en helemaal maken naar hoe jij deze wilt. Vooral witte, verduisterende rolgordijnen passen bij ieder interieur en hebben meerdere praktische doeleinden.

Stijlvol en budgetproof

Rolgordijnen zijn niet alleen praktisch en tijdloos, maar zijn ten opzichte van andere soorten raamdecoratie doorgaans ook nog eens verkrijgbaar in voordelige prijzen. Rolgordijnen vallen onder de goedkopere raamdecoratie.

Bekijk hier verduisterende rolgordijnen