Gordijnen als ruimteverdeler: Creëer privacy en scheid je woonruimtes op een elegante manier

Wil je privacy creëren en je woonruimtes op een elegante manier scheiden? Gordijnen kunnen de perfecte oplossing zijn als ruimteverdeler. Met hun veelzijdigheid en stijlvolle uitstraling kunnen gordijnen niet alleen dienen als raamdecoratie, maar ook als functionele scheidingswand. Of je nu een open loft hebt of je wilt bepaalde delen van een kamer afsluiten, gordijnen bieden een flexibele en esthetisch aantrekkelijke oplossing. Door het gebruik van verschillende materialen, kleuren en patronen kun je de gewenste privacy creëren en tegelijkertijd een decoratief element toevoegen aan je interieur. Met gordijnen als ruimteverdeler kun je op een elegante manier een gevoel van intimiteit en scheiding bereiken.

Gordijn op maat als scheidingswand

Sommige delen van je huis wil je van elkaar scheiden, maar een hele muur neerzetten is vaak veel werk. Bijvoorbeeld tussen de open keuken en de woonkamer of tussen de slaapkamer en de woonkamer in een één kamerappartement. Het grote voordeel van gordijnen als scheidingswand, is dat je het volledig open kunt schuiven, zodat het geheel tóch één grote ruimte kan worden. Ideaal voor kleine woningen of juist grote open loft appartementen.

gordijn als scheidingswand

Hoe maak je van een gordijn een ruimteverdeler?

Heb je er al eens aan gedacht om een gordijn als scheidingswand te gebruiken? Dat kost je een stuk minder werk en het ziet er ook nog eens leuk uit. Zo hebben je toch aparte ruimtes in huis gemaakt, zonder dat ze er een muur voor hoefden te plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor semi-transparante gordijnen, zoals inbetween gordijnen, die naast het afbakenen van ruimtes ook voor een mooie lichtinval zorgen. Zo worden de ruimtes niet te donker. Monteer een gordijnrail tegen het plafond en hang het gordijn eraan op. Waar? Overal waar een ruimte, in een ruimte gecreëerd moet worden. Je zou in een studio ook een gordijn tussen het bed en de rest van de ruimte kunnen hangen. Door dezelfde kleur als de muur te kiezen, heeft het gordijn nog meer weg van een scheidingswand.

Hoe bepaal je de juiste lengte van een gordijn?

Gordijnen zien er over het algemeen het mooist uit als ze net over de vloer komen of aan de onderkant een beetje zweven, dus zorg ervoor dat je de lengte goed bepaalt. Als je in de wasmachine wasbare gordijnen moet inkorten, zorg er dan voor dat je ze een volledige wasbeurt geeft voordat u ze opmeet, zodat je rekening kan houden met eventuele krimp. Denk er ook aan te meten vanaf de plaats waar de stof op de stang of rail komt te zitten, en niet vanaf de bovenkant van het raam, en zorg voor voldoende lengte voor de zoom.

Verschillende stoffen en collecties aan gordijnen, welke is het beste?

Ontdek een wereld van stijl en functionaliteit met onze diverse collecties gordijnen. Van tijdloze klassiekers tot eigentijdse patronen, elke collectie biedt unieke ontwerpen om je interieur te transformeren en privacy te creëren op een prachtige manier.

Collectie gordijnen: Volosity

De Volosity serie bestaat uit 28 prachtige kleuren. De stof is gemaakt van 100% polyester. Dit is een synthetische vezel die veel wordt gebruikt in gordijnen en heeft de kenmerken van hoge slijtvastheid, goede stabiliteit en hoge lichtbestendigheid. De polyestervezel krimpt of kreukt nauwelijks.

Inbetween linnen collectie gordijnen: Desire

Onze Desire collectie heeft een linnen look. Maar het is gemaakt van 15% linnen en 85% polyester. waarom? Linnen heeft een mooie uitstraling, maar heeft geen negatieve eigenschappen, zoals snel rekken door vocht, snel kleurverschil door licht & 100% linnen heeft een hoog krimppercentage. Door toevoeging van 85% polyester kan de stof lang zijn kleur behouden zonder uit te rekken en met geringe krimp. Kortom: door de uitstraling van linnen is de uitstraling prachtig en de levensduur lang, dit is een prima stof. 

Collectie blackout gordijnen: California

Onze collectie California uni stoffen zijn blackout en perfect geschikt voor de slaapkamer. Door de coating aan de achterkant is de stof geheel verduisterend (blackout), wat zeer geschikt is voor de slaapkamer. Hierdoor is de achterkant wit. De stof is samengesteld uit 58% PES, 25% AC, 3% VI en 14% TiO2. De stof heeft een mooi silhouet en luxe uitstraling.

Collectie Naples: Velours gordijnen

Een mooie fluwelen stof met hoge optische dichtheid (donkere kleur). De stof is gemaakt van 100% polyester. Hierdoor is de stof kreukvrij, kleurvast en krimparm. 14 kleuren om uit te kiezen. Kies uit alle opties voor het bekijken van gordijnen op maat. De breedte en hoogte kunt u natuurlijk zelf bepalen, maar u kunt ook bepalen: de gewenste ophanging, enkele of dubbele vouw, stofsoort, stofkleur en gewenste afwerking.

Collectie vitrage gordijnen

Op zoek naar betaalbare gordijnen? Transparante gordijnen, ook wel voile gordijnen genoemd, zijn zeer dunne stoffen die de blootstelling aan zonlicht kunnen verminderen en de zichtbaarheid (privacy) van de buitenwereld sterk kunnen verminderen. Al vanaf € 4,00 M/2. Wij hebben tevens 100% gerecycelde vitrage gordijnen van petflessen.

Bekijk de gehele collecties gordijnen
Bekijk al onze gordijnstoffen hier. Met ringen of rails.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

  • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
  • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
  • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
  • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis