Beter slapen met geluidwerende gordijnen op maat voor een stille nachtrust

Een goede nachtrust is essentieel voor onze gezondheid en algeheel welzijn. Het is echter niet altijd gemakkelijk om in een drukke en lawaaierige wereld de rust te vinden die we nodig hebben om goed te kunnen slapen. Gelukkig kunnen geluidsabsorberende gordijnen een uitstekende oplossing bieden voor een stille nachtrust. Door gordijnen te gebruiken als geluidswering, kunnen verschillende geluidsbronnen worden gedempt. Denk hierbij aan het verkeerslawaai van buiten, luidruchtige buren, huisdieren, passerende treinen of vliegtuigen. Door het blokkeren van deze storende geluiden wordt de kans op onderbrekingen tijdens de slaap geminimaliseerd. Bovendien hebben gordijnen niet alleen functionele voordelen, maar kunnen ze ook de esthetiek van de slaapkamer verbeteren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en patronen, zodat ze kunnen worden aangepast aan de persoonlijke smaak en interieurvoorkeuren.

Welk gordijn op maat kan het meeste & beste geluidweren?

Gordijnen kunnen zeker helpen om geluid te weren. Het is echter geen oplossing die het geluid 100% buiten zal houden. Meerdere lagen, zoals bijvoorbeeld geluidswerend glas en geluidswerende kozijnen zijn vaak ook nodig om een groot verschil te maken. Hierbij zijn verschillende gordijnen geschikt voor het isoleren van geluid. Verduisterende gordijnen zijn hiervoor de beste optie.

Het is de stof van het gordijn die het geluid dempt en de akoestiek verbeterd. Daarom kom je voor de beste geluidsisolatie uit op verduisterende overgordijnen. Onze overgordijnen zijn online samen te stellen. Zo worden ze perfect passend gemaakt voor jouw raam voor de beste warmte, kou, licht en geluidswering. Je kunt overgordijnen op maat eenvoudig zelf inmeten, maar je kunt ook gebruik maken van onze gratis inmeetservice.

  • Meest verkocht
  • Sfeer creëren
  • Verduisterend
  • Isolerend (warmte, kou & geluid)
  • Op maat gemaakt

2 paar gordijnen zorgt voor de beste geluidsisolatie

Heb je al raamdecoratie hangen, maar wil je de kamer nog beter isoleren? Werk dan in lagen en voeg isolerende gordijnen toe aan je huidige raamdecoratie. Door gebruik te maken van meer lagen wordt de ruimte geluidsdichter. Wij raden dus aan om 2 gordijnen achter elkaar te hangen, op twee rails, met minimaal 10 cm tussen de beide rails. Op deze manier maak je een extra isolerende (lucht)laag, waardoor het geluidsdempende effect groter wordt. Kies bijvoorbeeld voor een mooi inbetween in combinatie met een dikker overgordijn.

5 slimme tips voor het gebruik van gordijnen als akoestische oplossing

Om te beginnen kun je kiezen voor dikke en zware stoffen die van nature geluid absorberen, zoals fluweel, velours of dikke katoenen stoffen. Deze stoffen helpen om geluidstrillingen te dempen en te voorkomen dat ze zich door de ruimte verspreiden. Daarnaast kun je de volheid van de gordijnen vergroten door ze te voeren met een extra laag stof. Het is ook belangrijk om de gordijnen van vloer tot plafond te laten hangen en zo de ruimte volledig te bedekken, zodat er geen geluid door kieren of openingen kan ontsnappen.

Een andere handige tip is het combineren van gordijnen met andere akoestische elementen, zoals vloerkleden, wandpanelen of boekenplanken met boeken. Deze objecten helpen ook bij het absorberen van geluidsgolven en verminderen de galm in de ruimte. Verder kun je overwegen om gordijnen te plaatsen voor harde oppervlakken, zoals ramen of glazen wanden, omdat deze oppervlakken geluid weerkaatsen en de akoestiek kunnen verslechteren.

  1. Dikke stoffen: absorptie
  2. Volle gordijnen: geluidsdemping
  3. Vloer tot plafond: volledige dekking
  4. Combinatie met andere elementen: synergie
  5. Plaatsing voor harde oppervlakken: weerkaatsing verminderen

Blackout gordijn uit de collectie California voor de beste (geluids)isolatie

Een sterke, volle en verduisterende stof die niet alleen geluidswerend is, maar ook de akoestiek in de kamer verbeterd. Onze best isolerende & energiebesparende stof (A++). De uni collectie California is een 100% verduisterende stof van zeer hoge kwaliteit. De stof heeft een mooi profiel en een luxe uitstraling. Ideaal voor de slaapkamer maar ook veel gekocht voor de huiskamer of ruimtes waar veel tocht is.

Let op: deze stof heeft een lichtdichtheid van 100% en hoeft dus niet gevoerd te worden (hierdoor zijn onze gordijnen gemiddeld 40%-50% goedkoper dan gevoerde gordijnen).

  • Collectie: california
  • Best verkochte stof
  • 100% verduisterende black-out stof
  • Hoge kwaliteit stof

Creëer een oase van rust met verduisterende & op maat gemaakte gordijnen

Wanneer het aankomt op het inrichten van onze slaapkamer, zijn gordijnen vaak een over het hoofd gezien element. Toch kunnen op maat gemaakte gordijnen een grote impact hebben op de kwaliteit van onze slaap. Op maat gemaakte gordijnen bieden verschillende voordelen, naast het toevoegen van een vleugje persoonlijkheid aan de ruimte. Ze kunnen op maat worden gemaakt om perfect op de ramen aan te sluiten, waardoor er geen lichtkieren ontstaan die ons uit onze slaap kunnen houden. Bovendien kunnen ze ook zorgen voor een betere isolatie, waardoor de temperatuur in de slaapkamer beter gereguleerd wordt. Dit betekent dat we kunnen genieten van een aangename slaapomgeving, zonder dat we ons zorgen hoeven te maken over tocht of ongewenste hitte.

Door te kiezen voor op maat gemaakte gordijnen kunnen we niet alleen de functionele aspecten verbeteren, maar ook de sfeer en uitstraling van de slaapkamer transformeren. We kunnen spelen met verschillende kleuren en stoffen om de gewenste sfeer te creëren, of het nu gaat om een rustgevend en minimalistisch design of juist een luxueuze en weelderige uitstraling. Op maat gemaakte gordijnen bieden de mogelijkheid om persoonlijke stijl te uiten.

100% op maat gemaakt

Voor optimale geluiddemping is het belangrijk dat het volledige raam bedekt wordt. Maatwerk is dan ook absoluut een vereiste. Zo weet je zeker dat de gordijnen perfect aansluiten op het raam. Het enige wat je nodig hebt zijn de gewenste hoogte en breedte.deze kun je zelf opmeten, maar als je dit nog lastig vind, kun je gratis een afspraak maken om deze door onze specialisten te laten inmeten.

Twijfel je over de kleur? Of wil je de stof eerst in het echt voelen? Dat begrijpen we. Daarom kun je hier gratis en eenvoudig kleurstalen aanvragen. In de meeste gevallen worden ze nog dezelfde werkdag verzonden.

Meer bestellen = Meer korting

Voorbeeld: Koop een vitrage + een rolgordijn + nog een rolgordijn (totaal 3x producten) & ontvang 25% korting totaal. Bekijk hieronder de voorwaarden

  • Gehele assortiment = 20% korting
  • Bestel minimaal 3x producten = 25% korting
  • Bestel minimaal 5x producten = 30% korting
  • Bestel 5x actieproducten = 40% korting

Let op: De kortingen worden pas in de winkelwagen (automatisch) toegepast.

Bekijk hier alle raamdecoratie op maat