Welke isolerende gordijnen houden de meeste kou buiten? Top 5

isolerend

Isoleren kun je op verschillende eenvoudige manieren binnenshuis aanpakken. Een verbouwing is namelijk vaak erg duur, terwijl er ook andere manieren zijn om een huis toch goed te kunnen isoleren. Gemiddeld gaat tot wel 37% van de warmte in huis verloren via de ramen en dit kan zelfs nog oplopen tot zo een 50%. De juiste raambekleding zorgt voor minder warmteverlies en tocht. Isolerende gordijnen zijn hiervoor de oplossing.

Hoe goed isoleert een gordijn op maat?

Nu vraag jij je misschien af: hoeveel isoleert een gordijn dan precies? Dit verschilt natuurlijk wel per gordijn, maar over het algemeen kun je met goede raambekleding op maat, die je sluit zodra het donker wordt, in een vrijstaand huis tot wel 270 m3 gas per jaar besparen. Met de huidige gasprijzen kun je zo €810 per jaar besparen. Afhankelijk van de stof en dikte van het gordijn kun je wellicht meer of minder besparen. Het is daarom de moeite waard om isolerende gordijnen te overwegen als je wilt besparen op de energierekening.

1, Blackout gordijnen California 100% verduisterend

Onze best isolerende & energiebesparende stof (A++). De uni collectie California is een 100% verduisterende stof van zeer hoge kwaliteit. Ideaal voor de slaapkamer maar ook veel gekocht voor de huiskamer of ruimtes waar veel tocht is. Deze stof heeft een lichtdichtheid van 100% en hoeft dus niet gevoerd te worden, hierdoor zijn onze gordijnen gemiddeld 40%-50% goedkoper dan gevoerde gordijnen.

2, Blackout gordijnen Texas Road 100% verduisterend

De collectie Texas Road bestaat uit 6 populaire stoffen. De stof heeft een mooi profiel, doordat er gemengde draden zijn gebruikt. Dit betekent dat deze stof bestaat uit verschillende draaddiktes. Hierdoor krijgt het gordijn een zeer luxe en volle uitstraling. Ideaal voor ruimtes waar veel tocht is. Deze stof heeft al een lichtdichtheid van 100% en hoeft dus niet gevoerd te worden.

3, Dim-out gordijnen Phoenix op maat

Deze dim-out stof is 98% verduisterend en heeft een satijn-look. De collectie Phoenix is van hoge kwaliteit en beschikbaar in 25 uni-kleuren. De stof is gemaakt van 100% polyester. Polyester (PES) is een vaak gebruikte synthetische vezel binnen gordijnen met een hoge slijtweerstand, een goede stabiliteit en een hoge kleurechtheid. Beschikbaar met ringen of voor rails en wordt geleverd met verstelbare haakjes, met een enkele of dubbele plooi.

  • Collectie: Phoenix Dim-out
  • Populair = Laagste prijs binnen dim-out categorie (meest verkocht)
  • Hoge kwaliteit stof (vraag gratis kleurstaal aan)

4, Overgordijnen Volosity op maat Linnenlook

De collectie Volosity is van hoge kwaliteit en beschikbaar in 27 uni-kleuren. De stof is gemaakt van 100% polyester, maar ziet er uit als linnen (wel de voordelen – niet de nadelen van linnen). Polyester is een vaak gebruikte synthetische vezel binnen gordijnen met een hoge slijtweerstand, een goede stabiliteit en een hoge kleurechtheid. Polyester krimpt en kreukt vrijwel niet.

  • Collectie: Volosity (Linnenlook)
  • Populair = Laagste prijs (meest verkocht)

5, Overgordijnen Chicago op maat ribstof

De collectie Chicago heeft een hoge lichtdichtheid en is van zeer hoge kwaliteit. De stof heeft een ribstof structuur en hierdoor een unieke uitstraling. Deze gordijnen zijn gemaakt van 92% Polyester (PES) en 8% Polyamide/Nylon (PA). Ideaal voor de huiskamer, maar ook veel gebruikt in slaapkamer. Kies het gewenste ophangsysteem, de kleur stof, gewenste plooi en afwerking.

  • Collectie: Chicago (ribstof)
  • Overgordijn op maat gemaakt
  • Hoge kwaliteit stof 92% PES & 8% PA 

Waarom op maat gemaakte gordijnen en niet kant en klaar?

Kant en klare raamdecoratie sluit vaak niet goed aan bij jouw raam. Zeker als je bijvoorbeeld bijzondere hoeken in het raam hebt. Zo ontstaan er vaak nog kieren waar tocht en kou langs kunnen komen. Met op maat gemaakte gordijnen zul je hier geen last van hebben. Deze zijn namelijk helemaal aangepast op jouw raam en sluiten hierdoor perfect aan.

De voordelen van maatwerk raamdecoratie

  1. Past altijd precies
  2. Kwaliteit is hoger (gaat langer mee)
  3. Heeft een luxe uitstraling
  4. Laat het product optimaal passen bij uw huisstijl
  5. Ze sluiten perfect aan, zonder enige kieren. Zo bespaar je op de hoge energiekosten.

Bovendien kun je op maat gemaakte raamdecoratie helemaal zelf samenstellen naar jouw smaak. Je bepaalt zelf de kleur en stof. Bij kant en klare raamdecoratie heb je hier een beperkte keuze in en deze zijn vaak niet aanpasbaar naar jouw persoonlijke wensen. Je kunt bij ons gratis kleurstalen bestellen, zodat je voorkomt de verkeerde kleuren of stoffen te kiezen voor jouw gordijnen.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

  • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
  • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
  • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
  • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis