Wat zijn semi-transparante gordijnen?

semitransparante gordijnen

De semi-transparante stoffen laten veel licht door, maar er kan niet doorheen gekeken worden. Omdat deze stof geen doorkijk heeft, geeft hij dus meer privacy dan transparante stof. Er zijn slechts wat schaduwen door de stof heen te zien wanneer het binnen lichter is dan buiten en wanneer er iets of iemand dicht bij het raam staat. Semi-transparante gordijnen houden bovendien iets meer warmte tegen dan een transparante stof zoals vitrage gordijnen.

Welke gordijnen zijn gemaakt van een semitransparante stof?

Inbetween gordijnen, ook wel inbetweens genoemd, zijn lichtdoorlatende gordijnen die qua stofdikte tussen gewone gordijnen en vitrages in zitten. Er komt licht doorheen & zijn dus niet blackout. De stof heeft een dikkere weving en draad is daardoor voller. Een inbetween gordijn is over het algemeen gemaakt van semi-transparante gordijnen stof. Inbetween gordijnen zijn in verschillende kleuren, structuren en patronen te verkrijgen.

inbetween gordijnen op maat

Bekijk hier inbetween gordijnen op maat

Wat is het verschil tussen een verduisterende en een semi-transparante stof?

Een verduisterende stof laat geen licht door en is daardoor met name geschikt voor slaapkamers. Een semi-transparante stof is uitermate geschikt voor andere ruimtes. Een semi-transparante stof laat weinig tot geen doorkijk toe, echter kan er wel licht doorheen komen. Om het effect thuis te ervaren, raden wij je aan om gratis en vrijblijvend stalen aan te vragen. Dat kun je doen met deze link.

In welke ruimtes zijn semi-transparante gordijnen populair?

Licht doorlatende gordijnen zijn erg geschikt voor ruimtes waar je licht wilt toevoegen, maar waar ook de privacy wilt behouden:

  •        in de woonkamer
  •        op kantoor
  •        in de studeerkamer
  •        in de keuken


Bekijk ook populaire semi-transparante rolgordijnen

semitransparante rolgordijnen