Top 5 kleuren voor vitrage gordijnen

vitrage gordijn

Het gebruik van kleur in je interieur is erg persoonlijk en afhankelijk van de ruimte. Een ruimte kan vaak best wat kleur gebruiken. Het maakt een woning comfortabel en gezellig. Gordijnen geven sfeer aan een woning. Afhankelijk van welke kleur gordijnen je kiest, geven deze ook een bepaalde uitstraling een jouw woning. Om de juiste gordijnen te vinden, is het goed om verschillende kleurcombinaties te maken. Toch is het soms wel lastig om te bepalen wat mooie kleurcombinaties zijn. Daarom maken wij een top 5 kleuren kleuren voor vitrage gordijnen.

1. Licht blauwe vitrage gordijnen

  

Naast dat blauw een populaire kleur is, brengt het ook rust en kalmte in een ruimte. Blauw staat voor rust, vrede, comfort en harmonie. Het is een frisse kleur en is geschikt voor een woonkamer. Het kalmeert je na een stressvolle dag. Blauw combineert mooi met cognactinten en houtproducten. Bijvoorbeeld met een houten vloer of houten meubels. Blauw is officieel een koele kleur. Maar blauwe gordijnen kunnen zowel warm als koud worden ervaren. Zo wordt de kleur Tael als warm waargenomen. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld paarsblauwe tinten, petrol en aqua.

Bekijk hier blauw vitrage gordijn

2. Roze vitrage gordijnen

   

De kleur roze heeft een kalmerend effect. En dat is precies wat we van ons thuis verlangen, een plek waar we tot rust komen. Roze is een hele vrolijke en frisse kleur. Vroeger zag je roze uitsluitend op meisjeskamers. Tegenwoordig is de kleur roze niet meer zo gender gebonden. De kleur roze wordt ook veel in woonkamers toegepast. Bovendien past de kleur roze bij veel verschillende woonstijlen:

  • Industrieel
  • Botanisch
  • Urban
  • Landelijk

En ga zo maar door. Ook kun je de kleur roze mooi combineren met donkere kleuren als diep groen of zwart, maar ook met lichte keuren zoals wit.

Bekijk hier roze vitrage gordijn

3. Groene vitrage gordijnen

   

Groene gordijnen geven een natuurlijke en rustige uitstraling. Dat komt doordat deze kleur veel vrolijkheid uitstraalt. Er zijn verschillende varianten groen. Zo heb je vitrage gordijnen in een lichte groene kleur of juist in een donkere mosgroen. Deze passen goed bij de urban of retro woonstijl. Met de diverse groene kleurtinten kan worden gespeeld om een mooi geheel te creëren. Zeker in combinatie met een mooie grijs tint geven deze een rustige sfeer aan de woonkamer.

Bekijk hier groen vitrage gordijn

4. Witte vitrage gordijnen



De kleur wit zorgt voor een bepaalde rust, die je in je woon- of slaapkamer kunt gaan neerzetten. Witte gordijnen staan bekend om hun natuurlijke tint. Wit is natuurlijk een vrij neutrale kleur en dat zorgt ervoor dat witte gordijnen in meerdere interieurs goed thuis passen. Met witte vitrage gordijnen maak je elke kamer een stuk lichter en krijgt de kamer een fris uiterlijk.

Bekijk hier witte vitrage gordijnen

5. Beige vitrage gordijnen

  

Beige is een warme tint. Dus voelt jouw interieur iets te koeltjes aan? Dan zijn beige vitrage gordijnen een mooie en neutrale oplossing. Beige is niet een heel uitgesproken kleur. Daardoor passen beige of zandkleur gordijnen bij vrijwel ieder interieur. Er is dus vrijwel geen woonstijl waar beige gordijnen niet bij passen. Wel zijn er interieurstijlen waar ze extra goed bij staan. De bohemian woonstijl bijvoorbeeld. Beige gordijnen staan ook heel mooi bij een industrieel interieur. Een industrieel interieur kan al snel kil aanvoelen. Om het geheel toch stoer te houden kies je dan voor beige gordijnen met ringen.

Bekijk hier beige vitrage gordijn