Top 4 gordijnen met een hoge kwaliteit

gordijn hoge kwaliteit

Wanneer jij je huis opnieuw inricht, wil je natuurlijk de beste gordijnen die passen bij jouw eisen en lang meegaan. Gordijnen komen in verschillende soorten en stoffen, ieder met unieke eigenschappen. Het kiezen van de juiste gordijnen kan daardoor nog een hele uitdaging zijn. Daarom hebben wij hieronder een handig overzicht van onze top 4 gordijnen met een goede kwaliteit.

1. Black-out verduisterende gordijnen, vanaf 4,95 per m2

Black-out gordijn

Een blackout gordijn, ook wel een blackout overgordijn, heeft een dikke stof met een speciale coating aan de raamkant. De stof heeft hierdoor een lichtdichtheid van 100%. Door deze coating hoeven de gordijnen niet gevoerd te worden en zijn ze gemiddeld 40% tot 50% goedkoper dan gordijnen die wel gevoerd zijn. Black-out verduisterende gordijnen hebben de volgende kenmerken:

  •        Verduisteren
  •        Isolerend
  •        Creëren sfeer

Black-out verduisterende stoffen zijn ideaal voor in de slaapkamer, maar staan ook erg sfeervol in iedere woonkamer. In ons assortiment kun je zo een 100+ kleuren en stoffen vinden die speciaal zijn gemaakt voor black-out gordijnen. Je kunt deze dus helemaal maken naar jouw smaak en mooi laten passen bij iedere woonstijl.

Bekijk hier black-out gordijnen

2. Isolerende gordijnen

Circa 37% van alle warmte gaat verloren via ramen en deuren. Goede isolerende gordijnen zijn de beste oplossing om dit tegen te gaan. Ons aanbod in isolerende gordijnen is erg breed, bestaande uit 40 verschillende kleuren. Gordijnen met een dikke stof of een voering zijn de beste type gordijnen om maximaal energie te kunnen besparen. De dikke (gevoerde) stof zorgt voor een isolerende werking & houd zeer goed de koude lucht tegen. Wij hebben diverse verduisterende gordijnen met een dikke stof welke zeer goed isoleren. Deze stof hoeft niet gevoerd te worden. 

Isolerende gordijnstof

De gevoerde gordijnen zijn dichte gordijnen waar een voering aan de achterzijde wordt verwerkt. Doe de gordijnen zoveel mogelijk dicht om de warmte binnen te houden. Als het mogelijk is, werkt dit het beste wanneer je deze ook overdag sluit.

Door goede, isolerende gordijnen voor de ramen te hangen, kun je al gauw meer dan 270 euro per jaar besparen op energiekosten. De beste isolatie creëer je met black-out gordijnen, maar ook dim-out gordijnen hebben een goede isolerende werking.

Bekijk hier isolerende gordijnen

3. Inbetween gordijnen, vanaf 5,56 per m2

Inbetween gordijnen, ook wel inbetweens genoemd, zijn lichtdoorlatende gordijnen die met stofdikte tussen standaard gordijnen en vitrages in zitten. Hier komt wel nog licht doorheen en zijn dus niet black-out, maar deze gordijnen zorgen wel voor voldoende privacy. Dit komt doordat de stof een dikkere weving en draad heeft en dit daardoor een voller gordijn is. Een inbetween gordijn is over het algemeen gemaakt van semi-transparante gordijnen stof. Inbetween gordijnen zijn in verschillende kleuren, structuren, stofmelanges en patronen te verkrijgen. Je kunt inbetween gordijnen dus helemaal personaliseren:

  •        Kies zelf de kleur van de stof
  •        Kies de gewenste maatvoering
  •        Bepaal de plooiing: een enkele of dubbele plooi
  •        Bepaal de opdeling van het gordijn: gordijnstof uit 1 stuk of in 2 gelijke delen

Bekijk hier inbetween gordijnen

4. Velours gordijnen, vanaf 5,95 per m2

Velours gordijnen zijn overgordijnen die bestaan uit een veloursstof. De stoffen zijn zacht en hebben een mooie glans en brengen veel sfeer met zich mee. De verduisterende gordijnen zijn dim-out en dus niet 100% lichtdicht. Onze velours gordijnen worden perfect op maat gemaakt voor jouw raam, zodat deze goed kunnen aansluiten. Velours gordijnen worden het meest verkocht voor in de woonkamer, maar ook voor de slaapkamer en kinderkamer is dit een populaire keuze. Dit komt door de hoge lichtdichtheid van circa 80%.



Velours gordijnen zijn van zichzelf dus 80% lichtdicht. Dit zorgt voor veel verduistering, maar het is niet 100% black-out. Natuurlijk kun je de gordijnen ook voorzien van een voering als je toch wilt gaan voor 100% verduistering. Daarbij zijn onze velours beschikbaar in 14 verschillende kleuren en stoffen. Je kunt ook velours dus helemaal aanpassen hoe jij wilt om deze bij jouw wensen en interieur te laten aansluiten.

Bekijk hier velours gordijnen