Met deze raamdecoratie maak je jouw slaapkamer in 1x helemaal donker

Rolgordijnen hebben veel pluspunten. Ze zijn verkrijgbaar in effen kleuren, maar ook in vrolijke dessins en geschikt voor bijna ieder raam. Verduisterende rolgordijnen zijn ideaal voor een slaapkamer of een ruimte waar je geen lichtinval wil hebben. Naast dat deze een ruimte verduisterd, zorgt een verduisterend rolgordijn ervoor dat de warmte van de zon wordt tegengehouden. Aan de zijkanten van het doek kan er echter nog licht langs komen. Kies dan voor u-profielen voor maximale verduistering.

Wat zijn 100% verduisterende rolgordijnen op maat?

Verduisterend rolgordijnen bestaan uit een 100% verduisterende stof, oftewel geheel lichtdicht. De stof laat dus geen licht door. De rolgordijnen worden daarbij op maat gemaakt, zodat deze het gehele raam kunnen bedekken tot 4 meter breed. Wij hebben een oplossing voor alle type ramen:

 • Kiep-kantel ramen verduisterend
 • Standaard ramen
 • Dakramen
 • Kunststof kozijnen
 • Kleine/smalle ramen
 • Of grote ramen (extra breed of hoog)

Wat is een verduisterend rolgordijn met u-profiel?

Deze rolgordijnen op maat worden met u-profielen geleverd en hebben aan de bovenkant van het rolgordijn een luxe cassette. Een U-profiel is een U vormig profiel gemaakt van aluminium, dat je aan de zijkant van een rolgordijn kunt plaatsen. Een U-profiel is bedoelt om de lichtinval via de zijkanten optimaal te beperken. Op deze manier kun je een ruimte zo verduisterend mogelijk maken. dit is dus ideaal voor in de kinder- of slaapkamer. Tevens onze best isolerende (energiebesparend) rolgordijn. Ook is het mogelijk te kiezen voor elektrische bediening (batterij of netstroom).

Waarom kiezen voor black-out rolgordijnen met u-profiel

Ook al is de stof 100% lichtdicht ontstaan aan beide zijkanten altijd nog kieren welke licht door laten. Sommige mensen vinden dit vervelend. Vooral als jouw raam op het oosten staat zal er ’s Ochtens vroeg veel licht langs deze kieren kunnen komen. Er zijn hiervoor twee oplossingen:

 1. Monteer het rolgordijn “op de dag” en bestel het rolgordijn zo breed mogelijk. Hierdoor zal het licht aan de zijkanten zoveel mogelijk beperkt worden.
 2. De tweede optie (en tevens de beste optie) is om te kiezen voor rolgordijnen met een U-profiel. Deze zorgt namelijk voor maximale verduistering en beschikken deze over de beste isolerende werking.

Wat zijn de voordelen van 100% verduisterend rolgordijnen op maat met U-profiel?

Wat zijn de voordelen van een 100% verduisterende stof? En waarom niet kiezen voor een standaard maat, maar juist op maat gemaakte rolgordijnen? Wij benoemen enige voordelen van een maatwerk product met een lichtdichte stof:

 1. Kies zelf de kleur die past bij jouw interieur (keuze uit 200+ kleuren)
 2. Bij maatwerk producten zijn meer bedieningsmogelijkheden: elektrisch, veer of met ketting. Kies ook zelf de bedieningszijde.
 3. Maatwerk producten zijn van hogere kwaliteit & hebben een luxere afwerking.
 1. Maximale (100%) verduistering door de u-profiel zijgeleiding.
 2. Hiernaast hebben de verduisterende gordijnen een isolerende werking. Houd warmte buiten in de zomer en juist binnen in de winter.
 3. Bovendien zorgen verduisterende rolgordijnen voor optimale privacy.

 4. Tot slot zijn de rolgordijnen met zijgeleiding zeer gemakkelijk te monteren met een klik-en-klaar bevestigingssysteem. Al met al zeer functioneel, eenvoudig en snel bevestigd.

Hoe monteer ik een verduisterend rolgordijn?

Installatie en montage van rolgordijnen is eenvoudig en snel. Het ophangsysteem is zo ontwikkeld dat je zelf het rolgordijn kunt monteren binnen 10 minuten. Bekijk onze montage-instructies op de productpagina van het desbetreffende rolgordijn. Bovendien worden alle rolgordijnen standaard met handleiding geleverd. Hierin staat stapsgewijs uitgelegd hoe het product geïnstalleerd kan worden.

Raam verduisteren zonder te boren

Op zoek naar een rolgordijn zonder boren? Heb jij bijvoorbeeld kunststof kozijnen of kiep-kantel ramen? Ontdek onze collectie van Smartfit rolgordijnen zonder boren. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor kozijnen en kiepramen. Het frame wordt eenvoudig op het kozijn geklikt door middel van steuntjes. Het klik-en-klaar systeem is daarbij mooi afgewerkt, heeft een strak design en is eenvoudig te bedienen. Omdat deze op maat zijn gemaakt, past deze altijd en zijn is deze extra verduisterend zonder kieren.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

 • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
 • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
 • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
 • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis