Wat zijn de top 6 populairste kleuren rolgordijnen van 2023?

Rolgordijnen zijn een veelgebruikte en praktische manier om ramen te bedekken en licht te reguleren. Bovendien bieden ze privacy en bescherming tegen de zon. De keuze van kleur is daarbij van groot belang, aangezien deze de sfeer en stijl van een ruimte bepaalt. Rolgordijnen zijn gelukkig in vele kleuren te bestellen. Je kunt dus altijd een kleur vinden die bij houw in interieur past. Kom je er niet helemaal uit welke kleur het beste bij jouw past? Dit zijn de top 6 populairste kleuren voor rolgordijnen.

Waarom kiezen voor op maat gemaakte rolgordijnen?

In plaats van gordijnen die het licht blokkeren en de ruimte kleiner maken, bieden rolgordijnen een veelzijdige en praktische oplossing. Ze zijn eenvoudig te bedienen en kunnen worden opgerold wanneer ze niet nodig zijn, waardoor ze niet in de weg zitten. Bovendien kunnen ze in verschillende stijlen en kleuren worden gekozen, zodat ze perfect bij jouw interieur passen. Op maat gemaakte rolgordijnen kun je helemaal aanpassen naar jouw wensen. Kortom, als je op zoek bent naar een functionele en stijlvolle manier om jouw ramen te bedekken, dan zijn rolgordijnen op maat de perfecte oplossing.

 • Past altijd precies
 • Kies zelf de kleur die past bij jouw interieur
 • Bepaal je zelf de lichtinval: verduisterend, lichtdoorlatend, semi-transparant
 • Bediening: elektrisch, veer of met ketting
 • Kies voor standaard of luxe afwerking (o.a. cassette)
 • 100% samenstellen naar wens

1. Witte rolgordijnen op maat

Een klassieke en neutrale kleur die in elk interieur past en voor een frisse uitstraling zorgt. Ook witte rolgordijnen geven een rustige uitstraling. Daglicht kan hier op een prettige manier door worden doorgelaten. Als je hierbij voor witte transparante rolgordijnen kiest, valt het bijna niet eens op dat er een rolgordijn hangt.

Wit is een neutrale kleur en past het beste bij een strakke inrichting. Een nadeel aan witte rolgordijnen is dat er makkelijker vlekken op kunnen komen en verkleuring sneller zichtbaar wordt.

2. Beige rolgordijnen op maat

Een warme en uitnodigende kleur die voor een gezellige sfeer zorgt en gemakkelijk te combineren is. Deze kleur is neutraal en geeft een rustige uitstraling. Beige is goed te combineren met warme kleuren en houttinten. Beige heeft veel verschillende tinten en is daarom ook veelzijdig te gebruiken en makkelijk met het interieur te matchen.


3. Blauwe rolgordijnen op maat

Een kalmerende en rustgevende kleur die geschikt is voor slaapkamers en andere ontspanningsruimtes. Wel geldt dat hoe feller het blauw, hoe minder kalmerend de uitwerking. Zoek het dus vooral in donker- of pastelblauw. Blauw is ook goed te combineren met neutrale of natuurlijke tinten en past daarom thuis in veel verschillende interieurs.


4. Grijze rolgordijnen op maat

Een moderne en tijdloze kleur die voor een elegante uitstraling zorgt en gemakkelijk te combineren is met andere kleuren. Grijs is een kleur die in veel interieurs terug komt. Door grijs te combineren met warmere kleur tinten, kun je een knusse en rustige sfeer creëren. Ook in moderne interieurs is grijs goed te combineren.


5. Groene rolgordijnen op maat

Een natuurlijke en verfrissende kleur die geschikt is voor woonkamers en keukens, waar ze voor een opgeruimde en harmonische sfeer zorgt. Je kunt het daglicht gemakkelijk filteren en regelen, zodat je rustig en geconcentreerd kunt werken. In combinatie met rolgordijnen zijn deze daarom ideaal om op te hangen op de werkplek. Deze passen goed in een huis met veel planten en andere natuurlijke tinten zoals bruin en rood.

6. Bruine rolgordijnen op maat

Een warm en comfortabele kleur die geschikt is voor woonkamers en slaapkamers, waar ze voor een gezellige en rustige sfeer zorgt. Het is een natuurlijke kleur die gemakkelijk te combineren is met andere warme kleuren, zoals beige, grijs en geel. Bovendien kunnen bruine rolgordijnen worden gebruikt om accenten in een kamer te creëren of om het interieur visueel samenhangend te maken. Met bruine rolgordijnen op maat kunt je de perfecte sfeer en stijl voor uw huis creëren.

100% verduisterende rolgordijnen voor de slaapkamer

Het verduisterende rolgordijn blijft één van de meest gekozen raamdecoratie voor in de slaapkamer. Wanneer een rolgordijn verduisterend is, zal deze voorzien zijn van een 100% verduisterende stof. Verduisterende rolgordijnen zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren.

Voor de achterkant heb je twee opties: Een witte warmt werende achterkant of dezelfde kleur als de voorkant. Voor optimale verduistering kies je voor zonwerende rolgordijnen met zijgeleiding profielen. Deze sluiten namelijk ook de zijkanten van de stof af. Zo komt er minder licht langs de zijden naar binnen.

 • Op maat gemaakt, dus past altijd precies
 • Dimout tot blackout stoffen
 • Kies zelf de kleur die past bij jouw interieur
 • Bediening: elektrisch, veer of met ketting
 • Geschikt voor alle type ramen: standaard, dakramen & kiep-kantel ramen.
 • Kies voor standaard of luxe afwerking
 • 100% samenstellen naar wens

Gratis kleurstalen bestellen

Bestel gratis & eenvoudig kleurstalen via het onderstaand formulier. Op elke product pagina heb je de mogelijkheid de kleur die je bekijkt toe te voegen aan de selectie op deze pagina. Of bestel gratis & eenvoudig (meerdere) kleurstalen via de kleurstalen tool. Hieronder vallen de volgende voordelen:

 • Binnen 1-2 werkdagen in huis
 • Gratis thuisbezorgd
 • Meerdere kleurstallen bestellen is mogelijk (max 10)
 • Thuis vrijblijvend de kleuren en stoffen vergelijken