Hoe transparante rolgordijnen de lichtinval behouden en privacy waarborgen

gordijnen in kinderkamers

Transparante rolgordijnen bieden een elegante en praktische oplossing om lichtinval te behouden en privacy te waarborgen in onze leefruimtes. Door deze eigenschappen en hun kalme uitstraling worden deze gordijnen vaak gekozen. Met hun unieke ontwerp combineren ze functionaliteit en stijl, waardoor ze een populaire keuze zijn geworden voor zowel moderne als traditionele interieurs. Ze zijn ook erg gemakkelijk te stijlen naar jouw wensen door het brede scala aan beschikbare kleuren voor transparante rolgordijnen. Daarbij zijn rolgordijnen al tijden een populaire vorm van raamdecoratie geweest door het praktische en goedkope ontwerp.

Wat is een transparant rolgordijn en hoe werkt het?

Het geheim van transparante rolgordijnen ligt in hun speciale stof. Ze zijn vervaardigd uit een semi-transparante stof die het zonlicht filtert terwijl het nog steeds een aangename hoeveelheid natuurlijk licht doorlaat. Dit zorgt voor een heldere en verlichte atmosfeer in de kamer, waardoor je kunt genieten van het daglicht zonder het ongemak van verblindende zonnestralen. Tegelijkertijd waarborgen transparante rolgordijnen de privacy in huis. De fijne weefstructuur van de stof creëert een lichte, zachte sluier die het zicht van buitenaf belemmert, terwijl het toch mogelijk is om naar buiten te kijken. Dit biedt een gevoel van intimiteit en afscherming, zonder dat je je volledig afgesloten voelt van de buitenwereld.

  • Behoudt natuurlijke lichtinval
  • Privacy waarborgen (belemmert zicht)
  • Filtert zonlicht
  • Goedkoop
  • Praktisch

Transparante rolgordijnen geheel samenstellen naar wens: op maat gemaakt

Transparante rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor je de mogelijkheid hebt om ze aan te passen aan je persoonlijke smaak en interieur. Of je nu een minimalistische, moderne uitstraling wilt creëren of juist een warme en gezellige sfeer wilt behouden, er zijn transparante rolgordijnen die bij elke stijl passen. Met transparante rolgordijnen kun je genieten van natuurlijk licht, je privacy behouden en tegelijkertijd je interieur verfraaien. Het is een winnende combinatie die comfort en esthetiek naadloos met elkaar verbindt.

Perfect te combineren met gordijnen

Een ander voordeel van transparante rolgordijnen is de diversiteit ervan, waardoor je je nieuwe rolgordijn mooi kunt combineren met gordijnen. De dubbele raamdecoratie geeft je woonkamer extra karakter en zorgt voor een luxe touch. Extra fijn is dat je hiermee je privacy kunt bepalen. Zit je niet zo te wachten op pottenkijkers? Dan kun je naast je transparante rolgordijn ook je gordijnen sluiten.

In welke ruimtes zijn lichtdoorlatende rolgordijnen populair?

Licht doorlatende rolgordijnen zijn erg geschikt voor ruimtes waar je licht wilt toevoegen, maar waar je wel wat privacy wil toevoegen:

  • in de woonkamer
  • op kantoor
  • in de studeerkamer
  • in de keuken

Tip: Twijfel je nog steeds welke stof je moet kiezen? Bestel gratis en eenvoudig verschillende kleurstalen op via deze tool

3 mogelijke posities in 1 duorolgordijn: ideaal voor lichtfiltering & privacy

Rolgordijnen zijn alleen voorzien van een enkele stof en duorolgordijnen hebben een dubbele stof die bestaat uit horizontale banen van vitragestof afwisselend met een dichte stof. U kunt er dus voor kiezen hoe ver u het doek naar beneden laat zakken en of u de vitrage banen wilt zien of daarachter de dichte banen laat hangen. De vitrage banen zijn doorzichtig en laten licht binnen, de duorolgordijnen hangen dan ook vaak overdag in een stand waarbij de vitragestof zichtbaar is. Als u `s avonds meer privacy wilt dan is het aan te raden om de dichte stof achter de vitragebanen te hangen. Hieronder ziet u de standen van een duorolgordijn:

1. Open stand
2. Half open stand
3. Gesloten stand

Duorolgordijnen in verschillende standen van links naar rechts: de gesloten stand, de half open stand en de open stand.

duo rolgordijnen standen

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

  • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
  • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
  • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
  • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis