Hoe kies je de beste verduisterende gordijnen voor jouw huis? +top 4 meest verduisterende gordijnen op maat

Verduisterende gordijnen zijn een essentieel onderdeel van elk huis. Of je nu een lichte slaper bent, privacy wilt behouden of gewoon een verduisterde ruimte wilt creëren voor een gezellige sfeer, het kiezen van de juiste verduisterende gordijnen is cruciaal. In deze gids bespreken we alles wat je moet weten om de beste verduisterende gordijnen voor jouw huis te kiezen.

Waar heb je een verduisterend gordijn nodig?

Voordat je verduisterende gordijnen gaat kopen, is het belangrijk om je doelen te bepalen. Wat wil je bereiken met deze gordijnen? Wil je de kamer volledig verduisteren of slechts gedeeltelijk? Moeten ze ook geluid isoleren of dienen ze puur decoratieve doeleinden? Het definiëren van je doelen zal je helpen bij het maken van de juiste keuzes.

Verduisterende gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Het is belangrijk om je budget van tevoren vast te stellen. Dit voorkomt dat je te veel uitgeeft en helpt je om gordijnen te vinden die aan je financiële verwachtingen voldoen.

Verduisterende gordijnen in verschillen stoffen

Het materiaal van de gordijnen heeft invloed op hun verduisterende eigenschappen en uiterlijk. Hier zijn enkele veelvoorkomende materialen:

 • Zwaar gewicht stof: Dikke, zware stoffen zoals fluweel bieden uitstekende verduistering en zijn geschikt voor slaapkamers.
 • Blackout voering: Gordijnen met een blackout voering blokkeren licht en bieden ook extra isolatie. Ideaal voor energie-efficiëntie.
 • Dikke polyester stoffen: Deze zijn duurzaam en bieden goede verduistering, maar kunnen beperkte stijlopties hebben.
 • Katoen en linnen: Natuurlijke stoffen kunnen licht doorlaten, maar kunnen een elegante uitstraling bieden.

De meerwaarde van verduisterende gordijnen met extra functies

Naast het bieden van duisternis en privacy, kunnen verduisterende gordijnen ook extra functies hebben die je comfort en gemoedsrust verder verhogen. Het is verstandig om deze extra functies te overwegen bij het kiezen van de perfecte gordijnen voor jouw huis.

 • Geluidsisolatie
  Geluidsisolatie is een functie die vooral van belang kan zijn als je in een drukke buurt woont of als je de rust in je huis wilt bewaren. Verduisterende gordijnen met geluidsisolerende eigenschappen kunnen ongewenst geluid van buitenaf verminderen, waardoor je kunt genieten van een vredige en rustige omgeving. Dit is vooral handig in slaapkamers waar een goede nachtrust essentieel is.
 • Warmte-isolatie
  Warmte-isolerende verduisterende gordijnen kunnen helpen om de temperatuur in je huis te reguleren. Ze kunnen warmte binnenhouden tijdens de koude wintermaanden en de hitte buiten houden tijdens de zomer. Hierdoor kun je energie besparen en je huis comfortabeler maken, terwijl je tegelijkertijd je energierekening verlaagt.
 • Brandwerendheid
  Voor extra veiligheid kun je overwegen om verduisterende gordijnen te kiezen met brandwerende eigenschappen. Deze gordijnen zijn behandeld met speciale stoffen die brandvertraging bieden, wat kan helpen om de verspreiding van vuur te vertragen en kostbare seconden te winnen in geval van een noodsituatie.

Wat zijn de verschillende plooiopties voor verduisterende gordijnen?

Bij het kiezen van verduisterende gordijnen is de plooistijl een belangrijk element dat zowel de functionaliteit als het uiterlijk van de gordijnen kan beïnvloeden. Hier bespreken we drie populaire plooistijlen: de vlinderplooi, enkele plooi en wave plooi.

 • Vlinderplooi: De vlinderplooi is een klassieke en elegante plooistijl. Deze plooi creëert gelijkmatige en diepe plooien in de stof, waardoor de gordijnen een rijke uitstraling krijgen. Vlinderplooien werken goed met verduisterende gordijnen, omdat ze de stof strakker tegen het raam trekken, waardoor er minder licht naar binnen kan komen. Deze plooi is ideaal voor formele woonruimtes en slaapkamers.
 • Enkele plooi: De enkele plooi is een eenvoudige en veelvoorkomende plooistijl. Hierbij wordt de stof op gelijke afstand geplooid, wat een strak en gestroomlijnd uiterlijk oplevert. Hoewel enkele plooien minder stof gebruiken dan andere plooistijlen, bieden ze nog steeds uitstekende verduistering. Deze stijl past goed bij moderne en minimalistische interieurs.
 • Wave plooi: De wave plooi is een eigentijdse plooistijl die zorgt voor zachte, golvende plooien in de gordijnen. Dit geeft de gordijnen een moderne uitstraling en maakt ze geschikt voor zowel traditionele als moderne interieurs. De wave plooi werkt goed met verduisterende gordijnen omdat de plooien de stof losjes bij elkaar houden, waardoor ze nog steeds effectief licht kunnen blokkeren terwijl ze een vloeiende uitstraling behouden.

Top 4 op maat gemaakte verduisterende gordijnen

Hoe dikker de stof, hoe beter de isolatiewaarde en hoe beter de warmte in huis wordt vastgehouden. Blackout gordijnen van de collectie California hebben bijvoorbeeld een isolatiewaarde van A++. Deze hebben de beste isolerende stof.

1, Blackout gordijnen California, 100% verduisterend

Onze best isolerende & energiebesparende stof (A++). De uni collectie California is een 100% verduisterende stof van zeer hoge kwaliteit. Ideaal voor de slaapkamer maar ook veel gekocht voor de huiskamer of ruimtes waar veel tocht is. Deze stof heeft een lichtdichtheid van 100% en hoeft dus niet gevoerd te worden. Hierdoor zijn onze gordijnen gemiddeld 40%-50% goedkoper dan gevoerde gordijnen.

 • Blackout door speciale coating
 • Zeer luxe stof
 • Hoog slijtvast percentage
 • Kleurvast
 • Beste isolatiewaarde

2, Blackout gordijnen Texas Road, 100% verduisterend

De collectie Texas Road bestaat uit 6 populaire stoffen. De stof heeft een mooi profiel, doordat er gemengde draden zijn gebruikt. Dit betekent dat deze stof bestaat uit verschillende draaddiktes. Hierdoor krijgt het gordijn een luxe en volle uitstraling. Deze gordijnen zijn ideaal voor ruimtes waar veel tocht is. Deze stof heeft al een lichtdichtheid van 100% en hoeft dus ook niet gevoerd te worden.

 • 100% verduisterende gemeleerde luxe stof
 • Hoge kwaliteit stof 
 • Hoog slijtvast percentage

3, Dim-out gordijnen Phoenix, 98% verduisterend

De collectie Phoenix is van hoge kwaliteit en beschikbaar in 25 uni-kleuren. Deze dim-out stof is 98% verduisterend en heeft een satijn-look. De stof is gemaakt van 100% polyester. Polyester (PES) is een vaak gebruikte synthetische vezel binnen gordijnen met een hoge slijtweerstand, een goede stabiliteit en een hoge kleurechtheid. Beschikbaar met ringen of voor rails en wordt geleverd met verstelbare haakjes, met een enkele of dubbele plooi.

 • Luxe Satijnen stof
 • Dimout stof
 • Laagste prijs
 • Circa 98% lichtdicht
 • Wasbaar op 30 graden

4, Overgordijnen ribstof Chicago, 85% verduisterend

De collectie Chicago heeft een hoge lichtdichtheid, met een stof van zeer hoge kwaliteit. De stof heeft een ribstof structuur en hierdoor een echte unieke uitstraling. De ribstof is gemaakt van 92% Polyester (PES) en 8% Polyamide/Nylon (PA). Ideaal voor de huiskamer, maar ook erg veel gebruikt voor de slaapkamer. Kies zelf het gewenste ophangsysteem, kleur van de stof, gewenste plooi en afwerking. Met de hand gemaakt in Nederland.

 • Wasbaar
 • Hoog slijtvast percentage
 • Unieke uitstraling door ribstof
 • Lichtdichtheid 85%
 • Hoge kwaliteit stof 92% PES & 8% PA (vraag gratis kleurstaal aan)

Tip: Kom je er niet helemaal uit of je wel of geen voering nodig hebt voor jouw gordijnen? Lees dan ook: Wanneer moet ik mijn gordijn laten voeren?

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

 • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
 • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
 • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
 • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis