Wanneer moet ik mijn gordijn laten voeren?

Gordijnen voeren, het is een optie die u veel tegenkomt bij het aanschaffen van gordijnen. Wat is nou precies een voering en waarom moet u het gordijn laten voeren? Een voering is eigenlijk een extra stof achter het gordijn. U kunt er voor kiezen om een gordijn te laten voeren of niet. Waarom zou u een gordijn laten voeren? Wat zijn hier de voordelen van?

Wat zijn de voordelen van een gordijn met voering?

  • Extra isolatie
  • Extra verduistering 
  • Gordijn beschermen tegem verkleuring
  • Een mooie volle uitstraling
  • Gordijnstof beschermen

Isolerend gordijn met voering

Isolatie en energiebesparen zijn termen die niet meer weg te denken zijn. Een huis verliest veel warmte via de ramen en iedere vorm van raamdecoratie heeft een isolerende waarde. Om een huis goed te isoleren kunt u ervoor kiezen om uw gordijnen te voorzien van een voering. De kou wordt buiten gelaten en de warmte blijft binnen. Ook anderzijds is het zo in de zomer dat u de warmte kan buitenhouden met isolerende gordijnen.

Verduisterend gordijn met voering

Gordijnenstof uitzoeken is een behoorlijk werkje. Heeft u eindelijk de jusite stof gevonden, is deze niet genoeg verduisterend. Gelukkig hoeft u geen keuze te maken en kunt u de gewenste stof voorzien van een verduisterende voering. Op deze manier is er echt voor iedere slaapkamer een geschikt gordijn te vinden.

Mooie volle uitstraling met voering

Het oog wilt ook wat! Gordijnen zijn echte sfeermakers aan uw kamer, met name als de gordijnen een mooie volle uitstraling hebben. Door een voeringstof toe te voegen aan uw gordijn, zal uw gordijn voller en zwaarder ogen. Dit zorgt voor een luxe, rijke uitstraling die goed past bij een klassiek interieur. 

Gordijnstof beschermen met voering

Gordijnen worden nogal bewogen. Het kan voorkomen dat gordijnen tegen iets aankomen of schuren en hoe vaker dit gebeurd, hoe sneller de gordijnen zullen slijten. Door een voering toe te voegen wordt de stof beschermd en zal deze langer mooi blijven. Sommige stoffen zijn kwetsbaarder dan de andere, veloursstoffen bijvoorbeeld.

Helaas heeft de zon een werking dat het niet alleen warmte afgeeft, zonlicht kan ook stoffen verkleuren. Zo ook gordijnstoffen. Zeker als uw ramen op het zuiden zijn gericht en de zon de hele dag gericht staat op het gordijn, kan het zo zijn dat het op den duur gaat verkleuren. Een voeringstof toevoegen biedt hier zeker een uitkomst: uw gordijn zal beschermd worden en veel minder snel gaan verkleuren.