10+ tips voor het kiezen van de perfecte vitrage gordijnen op maat: hulp & advies

Vitrage gordijnen kunnen de uitstraling van een kamer aanzienlijk verbeteren. Ze bieden privacy terwijl ze toch natuurlijk licht binnenlaten en kunnen een decoratief element toevoegen aan je interieur. Maar met zoveel opties beschikbaar, hoe kies je de perfecte vitrage gordijnen voor jouw ruimte? In deze blog zullen we enkele nuttige tips delen om je te helpen de juiste keuze te maken.

Kies de juiste kleur vitrage gordijnen

De kleur van je vitrage gordijnen kan de sfeer van de kamer sterk beïnvloeden. Lichtere kleuren laten meer licht binnen en zorgen voor een ruimtelijker gevoel, terwijl donkere kleuren meer privacy bieden en een gezellige sfeer creëren. Denk ook aan de kleuren van je interieur om een harmonieus geheel te creëren.

Top 5 Populaire Kleuren voor Vitragegordijnen

Vitragegordijnen zijn een fantastische aanvulling op elk interieur, en de kleur die je kiest kan een grote impact hebben op de uitstraling van je ruimte. Hier zijn de top 5 populaire kleuren voor vitragegordijnen die je kunt overwegen voor een stijlvolle en functionele raambekleding.

 1. Wit: Wit is misschien wel de meest klassieke kleur voor vitragegordijnen. Het heldere en neutrale karakter van witte vitrage laat veel natuurlijk licht binnen, wat een gevoel van ruimte en lichtheid creëert. Witte vitrage past goed bij vrijwel elke interieurstijl en kleurenschema, en het geeft een frisse en tijdloze uitstraling.
 2. Crème: Crème is een warme en zachte kleur die iets meer diepte en warmte toevoegt aan je interieur dan puur wit. Crèmekleurige vitragegordijnen kunnen een elegante en rustgevende sfeer creëren. Deze kleur past goed bij traditionele en romantische interieurstijlen en kan ook een mooi contrast vormen met donkere meubels of muren.
 3. Grijs: Grijs is een veelzijdige kleur die de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen. Grijze vitragegordijnen kunnen een eigentijdse uitstraling geven aan je ruimte. Lichtgrijze tinten bieden lichtfiltering en een moderne esthetiek, terwijl donkergrijze vitragegordijnen meer privacy bieden en een dramatische touch toevoegen.
 4. Beige: Beige is een andere neutrale kleur die vaak wordt gekozen voor vitragegordijnen. Het is een kleur die harmonieert met verschillende kleurenschema’s en een gezellige en tijdloze uitstraling heeft. Beige vitrage kan goed samengaan met natuurlijke elementen in je interieur, zoals hout en planten.
 5. Blauw: Als je op zoek bent naar een vleugje kleur in je vitragegordijnen, overweeg dan blauw. Blauwe vitragegordijnen kunnen een gevoel van rust en sereniteit toevoegen aan een kamer. Lichtblauwe tinten creëren een luchtige en frisse uitstraling, terwijl diepblauwe vitragegordijnen een meer gedurfde en elegante sfeer kunnen neerzetten.

Welke stof past het beste bij vitrage gordijnen?

De keuze van de stof voor vitrage gordijnen is van cruciaal belang, omdat deze bepaalt hoe de gordijnen eruitzien, aanvoelen en functioneren in je ruimte. Lichtere stoffen zoals katoen, voile of organza zijn uitstekend voor lichtfiltering en het creëren van een luchtige, subtiele uitstraling. Ze laten natuurlijk licht binnen en bieden privacy zonder de kamer volledig te verduisteren. Voor wie meer privacy en verduistering nodig heeft, zijn dikkere stoffen zoals zijde, linnen of polyester geschikter. Deze materialen kunnen ook een elegante textuur en diepte toevoegen aan de vitragegordijnen. Het is belangrijk om de stofkeuze af te stemmen op je specifieke behoeften en de gewenste uitstraling van je ruimte.

Wat zijn de voor- en nadelen van vitrage gordijnen?

Het kiezen van vitragegordijnen hangt af van je persoonlijke voorkeuren en de specifieke behoeften van de ruimte waarin je ze wilt gebruiken. Overweeg deze voor- en nadelen om te bepalen of vitragegordijnen geschikt zijn voor jouw situatie.

Voordelen van Vitrage Gordijnen:

 • Lichtdoorlatendheid: Vitrage gordijnen laten natuurlijk licht binnen zonder in te leveren op privacy. Ze creëren een zachte, diffuse gloed in de kamer.
 • Elegante uitstraling: Vitragegordijnen voegen een vleugje elegantie en verfijning toe aan elke ruimte, waardoor ze geschikt zijn voor diverse interieurstijlen.
 • Ruimtelijkheid: Door hun lichte en luchtige karakter kunnen vitragegordijnen een gevoel van ruimtelijkheid en openheid in de kamer bevorderen.
 • Flexibiliteit: Ze kunnen worden gecombineerd met andere raambekleding, zoals overgordijnen of blinds, voor extra licht- en privacybeheersing.

Nadelen van Vitrage Gordijnen:

 • Beperkte privacy ’s nachts: Hoewel vitrage gordijnen overdag privacy bieden, kunnen ze ’s nachts doorschijnend zijn, wat de privacy kan verminderen.
 • Onderhoud: Sommige vitrage stoffen kunnen gevoelig zijn voor stof en vuil, wat regelmatig onderhoud en reiniging vereist.
 • Beperkte isolatie: Vitragegordijnen bieden minimale isolatie tegen warmteverlies in de winter en warmtetoetreding in de zomer in vergelijking met dikkere gordijnen.
 • Niet geschikt voor volledige verduistering: Als je volledige duisternis nodig hebt in een ruimte, zijn vitragegordijnen niet de beste keuze, omdat ze licht blijven doorlaten, zelfs als ze gesloten zijn.

Voorkom inmeet fouten voor de perfecte vitrage gordijnen

Meet je ramen nauwkeurig voordat je gordijnen koopt, want er is niets frustrerender dan gordijnen die niet perfect passen. Een onnauwkeurige meting kan resulteren in gordijnen die te kort zijn en de ramen niet volledig bedekken, waardoor er mogelijk ongewenst licht binnenkomt of de privacy in gevaar komt. Evenzo kunnen te lange gordijnen op de grond slepen en een rommelige uitstraling creëren. Om deze problemen te voorkomen, is het raadzaam om zowel de breedte als de hoogte van het raam zorgvuldig te meten. Voeg enkele centimeters toe aan de metingen om overlap te garanderen en ervoor te zorgen dat de gordijnen soepel en elegant vallen. Het loont de moeite om de tijd te nemen voor een nauwkeurige meting, want dit zal uiteindelijk resulteren in vitragegordijnen die perfect passen en zorgen voor de gewenste functionaliteit en esthetiek in je ruimte.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

 • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
 • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
 • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
 • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis

Hoe je jouw doelen voor vitrage gordijnen kunt bepalen om de juiste stijl en materiaal te kiezen

Voordat je de eerste stap zet in de wereld van vitrage gordijnen, is het van groot belang om helder te definiëren wat je precies wilt bereiken met deze raambekleding. Het doel dat je voor ogen hebt, zal een leidraad vormen bij het maken van keuzes op het gebied van stijl en materiaal. Ben je op zoek naar meer privacy in een kamer waar inkijk een probleem is? In dat geval zijn vitrage gordijnen met een dichtere weefselstructuur wellicht geschikter dan de meer transparante opties.

Aan de andere kant, als je vooral het natuurlijke licht wilt behouden en een luchtige sfeer wilt creëren, dan zullen lichtgewicht, doorschijnende vitrage gordijnen beter aan je behoeften voldoen. Misschien ben je juist op zoek naar vitrage gordijnen die dienen als decoratieve accenten om de esthetiek van je ruimte te versterken. Door duidelijk je doel te bepalen, kun je gerichter zoeken en uiteindelijk de perfecte vitrage gordijnen kiezen die zowel functioneel als visueel aantrekkelijk zijn voor jouw specifieke situatie.

Toch opzoek naar maar verduistering? Kies dan voor inbetween gordijnen op maat

Inbetween gordijnen, ook wel inbetweens, zijn lichtdoorlatende gordijnen. Ze zijn een perfecte combinatie tussen vitrage en overgordijnen o.b.v. lichtdoorlatendheid en stofdikte. De inbetween gordijnen laten licht door én zorgen voor voldoende privacy. Inbetween gordijnen zijn in verschillende kleuren, structuren, stofmelanges en patronen te verkrijgen.

 • Past altijd precies: op maat
 • Prachtige lichtinval
 • Houdt fel zonlicht tegen
 • Mooie linnen-look
 • Geschikt voor grote ramen (tot 10 meter breed)
 • Makkelijk inmeten & monteren
 • Biedt voldoende privacy
 • Slijtvaste kleur

Meer bestellen = Meer korting

Voorbeeld: Koop een vitrage + een rolgordijn + nog een rolgordijn (totaal 3x producten) & ontvang 25% korting totaal. Bekijk hieronder de voorwaarden

 • Gehele assortiment = 20% korting
 • Bestel minimaal 3x producten = 25% korting
 • Bestel minimaal 5x producten = 30% korting
 • Bestel 5x actieproducten = 40% korting

Let op: De kortingen worden pas in de winkelwagen (automatisch) toegepast.