Het belang van de kleurkeuze voor gordijnen in een rustgevende slaapkamer

Een slaapkamer is niet zomaar een ruimte in huis. Het is een toevluchtsoord, een plek om tot rust te komen na een lange dag vol activiteiten. Een rustgevende slaapkamer bevordert een goede nachtrust en draagt bij aan een gezonde levensstijl. Maar wist je dat de kleurkeuze van je gordijnen een cruciale rol speelt in het creëren van deze serene sfeer? In deze blog duiken we dieper in het belang van gordijnen in kleurkeuze voor een rustgevende slaapkamer.

De psychologie van kleur

Kleuren hebben de kracht om onze stemming en emoties te beïnvloeden. Terwijl felrode gordijnen energie en passie kunnen uitstralen, kunnen zachte blauwe tinten een gevoel van kalmte en ontspanning opwekken. Het is daarom essentieel om te begrijpen welke kleuren het beste werken voor een rustgevende slaapkamer.

Wat zijn kalmerende kleurkeuzes voor gordijnen?

 1. Zachte Neutrals: Denk aan pasteltinten zoals lichtgrijs, zachtbeige of bleekroze. Deze kleuren zijn subtiel en creëren een rustige achtergrond voor je slaapruimte.
 2. Koel Blauw: Blauw staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen. Overweeg gordijnen in tinten zoals zeegroen, babyblauw of lavendelblauw voor een vredige sfeer.
 3. Warm Goud: Hoewel goud een warme kleur is, kan een gedempte goudtint een luxe en rustgevende uitstraling geven aan je slaapkamer.

Denk ook aan functionaliteit en esthetiek

Naast kleur is ook de textuur en het materiaal van de gordijnen belangrijk. Kies voor stoffen die licht kunnen filteren zonder de kamer volledig te verduisteren. Dit helpt om een zachte, natuurlijke lichtinval te behouden, wat bijdraagt aan een rustgevende sfeer.

Mix en match: Creëer een persoonlijke touch met gordijnen

Het is belangrijk om te onthouden dat het jouw slaapkamer is. Voel je vrij om te experimenteren met verschillende kleuren en texturen. Misschien wil je een combinatie van effen en patroongordijnen, of misschien wil je een accentmuur die de kleur van je gordijnen weerspiegelt. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Waar moet je opletten bij het samenstellen van gordijnen

Gordijnen spelen een veel grotere rol in onze slaapkamer dan we vaak beseffen. Door zorgvuldig de kleur en textuur te kiezen, kunnen we een omgeving creëren die bevorderlijk is voor ontspanning en rust. Dus, de volgende keer dat je je slaapkamer opnieuw inricht, denk dan eens goed na over de kleur van je gordijnen. Het kan het verschil maken tussen een goede nachtrust en een geweldige nachtrust!

Top 3 op maat gemaakte verduisterende gordijnen

Hoe dikker de stof, hoe beter de isolatiewaarde en hoe beter de warmte in huis wordt vastgehouden. Blackout gordijnen van de collectie California hebben bijvoorbeelde een isolatiewaarde van A++. Deze hebben de beste isolerende stof.

1. Blackout gordijnen California, 100% verduisterend

Onze best isolerende & energiebesparende stof (A++). De uni collectie California is een 100% verduisterende stof van zeer hoge kwaliteit. Deze stof heeft een lichtdichtheid van 100% en hoeft dus niet gevoerd te worden. Hierdoor zijn onze gordijnen gemiddeld 40%-50% goedkoper dan gevoerde gordijnen.

 • Blackout door speciale coating
 • Zeer luxe stof
 • Hoog slijtvast percentage
 • Kleurvast
 • Beste isolatiewaarde

2. Blackout gordijnen Texas Road, 100% verduisterend

De collectie Texas Road heeft een mooie stof die met gemengde draden is gemaakt. Dit betekent dat deze stof bestaat uit verschillende draaddiktes. Hierdoor krijgt het gordijn een luxe en volle uitstraling. Deze stof heeft een lichtdichtheid van 100% en hoeft dus niet gevoerd te worden.

 • 100% verduisterende gemeleerde luxe stof
 • Hoge kwaliteit stof 
 • Hoog slijtvast percentage

3. Dim-out gordijnen Phoenix, 98% verduisterend

De collectie Phoenix heeft een dim-out stof en is 98% verduisterend en heeft een satijn-look. De stof is gemaakt van 100% polyester. Polyester (PES) is een vaak gebruikte synthetische vezel binnen gordijnen met een hoge slijtweerstand, een goede stabiliteit en een hoge kleurechtheid.

 • Luxe Satijnen stof
 • Dimout stof
 • Laagste prijs
 • Circa 98% lichtdicht
 • Wasbaar op 30 graden

TipKom je er niet helemaal uit of je wel of geen voering nodig hebt voor jouw gordijnen? Lees dan ook: Wanneer moet ik mijn gordijn laten voeren?

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

 • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
 • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
 • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
 • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis