5 voordelen van isolerende plisségordijnen op maat

isolerende plissegordijnen

Gordijnen zijn niet alleen belangrijk bij de verduistering van verschillende kamers, ze zijn ook sfeerbepalend in een ruimte en zorgen voor een betere temperatuurregeling. Gordijnen komen in verschillende soorten en maten, waaronder plisségordijnen. Plisségordijnen zijn gangbare gordijnen. Deze passen in bijna iedere ruimte en type woning. Daarbij bieden plisségordijnen een goede isolatie en brengen deze vele voordelen met zich mee. Wij zetten de top 5 voordelen op een rijtje.

1. Besparen op de energiekosten

Wil je graag de isolerende waardes van je ruimte verhogen? Plisségordijnen met een honingraat plooi hebben een erg goede isolerende werking. Plisségordijnen met een honingraat plooi bestaan uit twee stoflagen, waartussen lucht kan blijven hangen. De celstructuur van de stof zorgt ervoor dat de warmte wordt opgevangen. Daarbij zijn verduisterende plisségordijnen met een honingraat plooi zijn voorzien van een zilverkleurige aluminium coating, waardoor deze plisségordijnen een warmte werende werking hebben. Zo houd je de warmte in de winter binnen, terwijl de warmte in de zomer minder kans maakt om binnen te dringen. Zo kun je dus in de zomer en winter maanden energiebesparend, doordat je de airco en verwarming minder hoeft te gebruiken.

Bekijk hier plisségordijnen met honinggraat plooi

2. Prettige lichtinval en privacy

Met plisségordijnen kun je eenvoudig de gewenste hoeveelheid lichtinval en privacy regelen. Dit komt doordat je zelf kun bepalen of het plisségordijn volledig geopend, gesloten of deels geopend is. Hierbij is het goed om te weten dat je kunt kiezen uit twee soorten systemen: het bottom up systeem of het top down, bottom up systeem. Bij een bottom up systeem kan alleen de onderlat worden bewogen, de bovenlat staat vast en kan niet worden aangepast. Bij het top down en bottom up systeem is zowel de onder- als bovenlat te plaatsen op gewenste hoogte.



Een top down en bottom up systeem heeft dus een extra voordeel ten opzichte van het bottum up systeem. Je kunt namelijk de inkijk van buitenaf op ooghoogte blokkeren, terwijl aan de boven- en onderkant nog licht naar binnen kan schijnen.

Bekijk hier top down-bottom up plisségordijnen

3. Plisseégordijnen passen op elk raam

Heb je een raam in een gekke vorm waar je maar geen gordijnen voor kan vinden? Plisségordijnen kunnen op meer ramen dan alleen rechttoe-rechtaan ramen worden geplaatst. Zowel voor kantelramen, lichtkoepels en dakramen zijn plisségordijnen de oplossing. Belangrijk is wel dat je voor het aanschaffen van de gordijnen een specialist inhuurt welke de ramen kan komen opmeten. Zo weet je zeker dat er geen lichtkieren ontstaan wanneer de gordijnen uiteindelijk voor de ramen hangen.



Bekijk hier plisségordijnen per type raam

4. Eenvoudig te monteren

Nog een groot voordeel van plisségordijnen: ze zijn zeer eenvoudig te monteren. In de meeste gevallen kan je dit geheel zelf doen en hoeft er geen monteur langs te komen. Zo bespaar je ook nog op de nodige kosten. De gemakkelijkheid van de montage hangt wel af van de gekozen montagesteun. Er zijn bijvoorbeeld plisségordijnen die zonder te boren geplaatst kunnen worden, deze zijn zeer gemakkelijk te plaatsen. Dit is bij uitstek geschikt voor kunststof kozijnen. Onderzoek daarom eerst de verschillende mogelijkheden, voordat je een montagesteun bestelt. Zo weet je zeker dat deze geheel naar wens is en bovendien eenvoudig te monteren is.

5. Sfeervol

Tot slot zijn plisségordijnen een sfeervolle toevoeging voor je interieur. Door de combinatie van de functionaliteit en de sfeer verhogende werking zijn plisségordijnen geschikt voor ieder interieur. Daarnaast zijn plisségordijnen goed te combineren met gordijnen. Combineer jouw favoriete kleuren met elkaar en geef zo een unieke aanvulling aan jouw woonruimte. Je kunt kiezen uit ruim 300 verschillende kleuren en verschillende soorten stoffen. Zo kun je ze perfect matchen met jouw eigen interieur.