Welke gordijnstof verkleurt niet?

Lichtdoorlatende gordijnen

Bij het inrichten van jouw woning is het goed om van te voren met verschillende vraagstukken bezig te zijn. Hoeveel licht komt er via ramen en deuren binnen, en kunnen de producten die voor het raam komen daar wel goed tegen? Je wilt natuurlijk niet dat de gordijnen bijvoorbeeld verkleuren. Hangen ze eenmaal, dan heb je opties om het verkleuren te verminderen. Maar je kunt je ook vooraf laten informeren, zodat je weet welke gordijnen je het beste kunt kiezen voor jouw ruimte. Je vooraf goed laten informeren over jouw favoriete gordijnen zal teleurstelling achteraf voorkomen.

Verkleuren van polyester gordijnen

Heb jij je zinnen gezet op een polyester gordijn? Dan is het goed te weten dat deze stof doorgaans niet snel verkleurt. Deze stof is gemakkelijk in onderhoud, slijtvast en kan meestal gewassen worden. Ook heeft het een laag krimppercentage en verkleurt het minder snel dan katoen.

Doordat polyester gordijnen vaak uit een menging van natuurlijke en synthetische vezels bestaan, is het wel goed vooraf deze menging te checken. Want hoe meer natuurlijke vezels erin zitten, hoe sneller het gordijn kan verkleuren. Een ander bijkomend voordeel is dat polyester gordijnstoffen vaak goedkoper zijn in aanschaf dan de linnen en katoenen gordijnen.

 • Slijtvast en makkelijk te onderhouden
 • Synthetische vezel
 • Polyester gordijnstof is geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes: er komen niet snel zwarte plekken in, de stof rekt niet uit en stof droogt snel
 • Laag krimppercentage
 • Verkleurt minder snel dan andere stoffen
 • Licht in gewicht

Dim-out satijn look gordijnen op maat Phoenix

Deze mooie dim-out stof van de collectie Phoenix is 98% verduisterend (lichtdicht). Vaak verkocht voor slaapkamer of huiskamer. De collectie Phoenix is van hoge kwaliteit met een satijn-look en beschikbaar in 25 uni-kleuren. De stof is gemaakt van 100% polyester. Polyester (PES) is een vaak gebruikte synthetische vezel binnen gordijnen met een hoge slijtweerstand, een goede stabiliteit en een hoge kleurechtheid. Beschikbaar met ringen of voor rails (geleverd met verstelbare haakjes met een enkele of dubbele plooi.

 • Collectie: Phoenix Dim-out
 • Populair = Laagste prijs binnen dim-out categorie (meest verkocht)
 • Hoge kwaliteit stof (vraag hier gratis kleurstaal aan)

Hoe voorkom je het verkleuren van gordijnen

Wil je dat donkere of fel gekleurde gordijn voor een raam hangen waar de zon vaak op zal staan? Dan kun je natuurlijk wel beschermende maatregelen nemen, waarmee je het verkleuren zoveel mogelijk kan voorkomen. Voorkom het verkleuren van gordijnen door je gordijnen te laten voeren met een verduisteringsstof. Het voeren van gordijnen is prettig, omdat als de zon op het raam schijnt, je toch de mogelijkheid hebt om de ruimte te verduisteren. Ook kun je ervoor kiezen om zonwering aan te brengen aan de buitenzijde van het raam of een plisse-, vouw– of rolgordijn aan de binnenzijde. Het voordeel hiervan is dat je daarbij meer warmte en kou weert.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

 • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
 • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
 • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
 • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis