Wat is het beste materiaal voor gordijnen in de slaapkamer?

gordijnen in de slaapkamer

De slaapkamer is een plek om tot rust te komen aan het einde van een drukke dag, nog even een boek te lezen en goede nachtrust te nemen. Een vroege ochtendzon, het late zomerlicht of een lantaarnpaal voor je slaapkamerraam helpen daar niet bij. Daarom kun je je slaapkamer het beste uitrusten met verduisterende gordijnen.

Het beste voor in de slaapkamer: zonwerende gordijnen

Verduisterende gordijnen zijn erg populair in de slaapkamer omdat ze de kamer echt donker maken. Bijkomend voordeel is dat er van buiten ook niet naar binnen gekeken kan worden en zo dus je privacy gewaarborgd blijft. Een verduisterend gordijn blokkeert niet alleen het licht, maar de stof heeft ook een isolerende en geluiddempende werking. Zo blijft de warmte buiten in de zomer en juist binnen in de winter. Daarnaast verbetert de akoestiek en klinkt de kamer minder hol.

Blackout gordijnen zijn 100% verduisterend en hierdoor de beste verduisterende gordijnen. Deze hebben een dikke zware stof met een speciale coating. Met blackout gordijnen kun jij jouw slaapkamer het beste verduisteren & isoleren tegen zowel kou in de winter, warmte in de zomer en harde geluiden van buitenaf.


Ons assortiment bestaat uit vele verschillende kleuren verduisterende gordijnen, zodat er voor elke situatie een passende oplossing te vinden is. Hiernaast kun je uit verschillende transparanties, stoffen en eigenschappen van gordijnen kiezen om jouw slaapkamer helemaal op smaak in te richten.

Bekijk hier blackout verduisterende gordijnen

Wat zijn de meest populaire gordijnstoffen?

Omdat het uitkiezen van gordijnen meestal voor een langere tijd is, maken we onderstaand even een overzicht, waarmee je kunt kijken welke stof in jouw geval het meest geschikt is voor de gordijnen. Er zijn veel verschillende stoffen en grondstoffen voor textiel. Onderstaand een overzicht van de meest voorkomende gordijnstoffen en de eigenschappen:

  1. Polyester, Is een synthetische vezel. Enorm sterk en vorm-en kleurvast. Deze stof heeft een minimale krimp en kan gemakkelijk gereinigd worden. Heeft een milieubesparende werking, omdat deze stof niet absorberend is, zal deze met weinig water en minimaal wasmiddel gereinigd hoeven te worden.
  2. Katoen, Hier bedoelen wij een 100% katoen. Katoen is een natuurlijke vezel en wordt vaak gekozen, omdat men graag die natuurlijke look en feel wil hebben. Katoen is sterk en slijtvast. Je kunt het makkelijk en heet strijken. Het verkleurt, kreukt en krimpt sneller dan synthetische vezels. Katoenen gordijnen kunnen tot wel 10% krimpen. Om dit te voorkomen is voorwassen of de zoom dusdanig hoog te maken, dat deze na het wassen kan worden uitgelegd.
  3. Linnen, Linnen is net als katoen een natuurlijke/plantaardige vezel. Het wordt gemaakt van vlas. Linnen heeft net als katoen een hoog krimppercentage en is niet geschikt voor in vochtige ruimtes. Linnen neemt gemakkelijk vocht op, waardoor het niet geschikt is in vochtige ruimtes. Het beste kan een linnengordijn gevoerd worden, omdat deze sneller verkleurt bij dag-of zonlicht dan een synthetisch gordijn.
  4. Katoen/polyester, Een mix van de beste eigenschappen samen gecombineerd. Zo valt deze stof mooi soepel en natuurlijk, maar zal ook kleurechter en minder krimp vertonen als een katoen alleen. Dit verlengt de levensduur van het gordijn. Wij gebruiken deze combinatie vaak ook als tegenvoering om het gordijn te beschermen en door de combinatie met katoen, zal het in combinatie met een synthetisch overgordijn minder statisch zijn/.De percentages geven aan welke van de 2 stoffen dominant is.
  5. Katoen/linnen, Linnen en katoen kunnen heel goed samen gecombineerd worden. Zij zijn beiden van natuurlijke vezels. Katoen is iets goedkoper dan linnen. Zo blijft de prijs dus ook aantrekkelijk.

Gordijnen voor in de kinderkamer

Ook de kinderkamer is een veelzijdige ruimte. Het is niet alleen de ruimte waar je kinderen naar bed gaan, maar ook de plek waar ze opgroeien, hun eerste huiswerk maken en privacy kunnen vinden. Daarnaast wil je niet dat iedereen van buitenaf zomaar de kinderkamer in kan kijken. Daarom zijn verduisterende rolgordijnen perfect voor deze ruimte.

Zo kan je kind op tijd naar bed zonder last te hebben van het zonlicht en behouden ze hun privacy. Bovendien zijn verduisterende rolgordijnen verkrijgbaar in veel verschillende vrolijke kleuren. Hier zit dus zeker een kleur tussen die perfect is voor in een leger-, ruimte- of prinsessenkamer.

kleuren voor rolgordijnen

Bekijk hier verduisterende rolgordijnen

Meer bestellen = Meer korting

Voorbeeld: Koop een vitrage + een rolgordijn + nog een rolgordijn (totaal 3x producten) & ontvang 25% korting totaal. Bekijk hieronder de voorwaarden

  • Gehele assortiment = 20% korting
  • Bestel minimaal 3x producten = 25% korting
  • Bestel minimaal 5x producten = 30% korting
  • Bestel 5x actieproducten = 40% korting

Let op: De kortingen worden pas in de winkelwagen (automatisch) toegepast.