Top 3 gordijnen op maat voor in een studentenkamer

raamdecoratie in een studentenkamer

Een studentenkamer is een luxe, maar enorm groot is het meestal niet. Je zult waarschijnlijk wel veel tijd doorbrengt in die paar vierkante meters. Hierom is het wel zo prettig als je jouw kamer zo comfortabel mogelijk in kan richten. Om zoveel mogelijk plezier te halen uit jouw studententijd is het belangrijk dat jouw kamer een plek is waar je graag komt. Goede raamdecoratie kan een echte sfeer en rust geven een de studentenkamer. Daarom benoemen wij de top 3 raamdecoratie die erg geschikt zijn voor in een studentenkamer.

#1 Rolgordijnen op maat voor een studentenkamer

Als je intrekt in de studentenwoning wil je natuurlijk niet de hoofdprijs betalen voor een vloer, meubels en raamdecoratie. Het liefst wordt alles budgetproof gekocht. Daarom zijn rolgordijnen ideaal voor in de studentenkamer. Rolgordijnen hebben de meest voordelige prijs ten opzichte van andere raamdecoratie.

Waarschijnlijk bestaat de woning uit niet meer dan een of twee kamers. Hier slaap je en leef je, dus is het handig dat je ook rekening houdt met de keuze van de stof. In de avonden wil je natuurlijk dat je kamer goed donker kan worden. Kies dan voor een verduisterend rolgordijn. Rolgordijnen zijn in veel tinten en kleuren te verkrijgen, dus er zit ook altijd een kleur bij die goed in jouw kamer past.

  • Past altijd precies
  • Kies zelf de kleur die past bij jouw interieur
  • Kies zelf de gewenste opties & luxe
  • Grotere maten mogelijk tot 400cm breed
  • Bepaal je zelf de lichtinval: verduisterend, lichtdoorlatend, semi-transparant
  • Bediening: elektrisch, veer of met ketting

Bekijk hier rolgordijnen op maat

#2 Plisségordijnen op maat voor een studentenkamer

Plisségordijnen zijn vaak iets duurder dan rolgordijnen, maar vallen ook onder de voordelige raamdecoratie. Plisségordijnen hebben een goede isolerende werking voor zowel de tempratuur als geluid. De tempratuur in jouw kamer blijft gelijk, wat bespaart op de stook kosten. Daarbij kun je dus ook rustig studeren, doordat harde geluiden beter geïsoleerd worden. Handig als in een stadscentrum woont.

Daarnaast kun je bij een plisségordijn kiezen voor een Top down Bottom up uitvoering. Zo kun je de boven- en onderkant van het gordijn bedienen. Overdag laat je meer dan voldoende lichtinval de kamer binnen en ’s nachtsmaak je de kamer zo donker mogelijk door het plisségordijn weer te sluiten.

  • Eenvoudig verstelbaar (open of dicht)
  • Bepaal in een handomdraai de gewenste privacy/lichtinval
  • Exact op maat gemaakt: past altijd precies
  • Bepaal je zelf type stof: verduisterend, lichtdoorlatend, semi-transparant
  • Keuze uit veel opties zoals: koord of ketting, luxe cassette

Bekijk hier plisségordijnen op maat

#3 Gordijnen op maat voor een studentenkamer

Gordijnen zijn zeker aan te raden, wanneer je hier budget voor hebt. Deze zijn verrassend goedkoop vergeleken met bijvoorbeeld plissegordijnen. Een goed isolerend gordijn op maat van 200cm x 200cm op maat gemaakt kost ongeveer 180 euro. Met verduisterende gordijnen kun je genieten van optimale isolatie in je kamer. Ook geluiden kunnen met gordijnen goed geisoleerd worden. Daarvoor is een dik gordijn dan erg handig. Er zijn genoeg gordijnstoffen die van zichzelf zwaar genoeg zijn, om het geluid te weren.

Met een roomdivider creëer je gemakkelijk en snel een afscheiding tussen je bureau en bed. Een mooi gordijn is daar heel geschikt voor. Kies een stof die mooi past bij de rest van je interieur en die transparant of semi-transparant is. Daar komt namelijk nog wel genoeg daglicht doorheen, zodat als je niet zoveel ramen hebt, niet meteen in het donker zit door de roomdivider.

  • Keuze uit verschillende soorten stoffen
  • Geschikt voor grote ramen (tot 10 meter breed)
  • Past altijd precies
  • Goede kwaliteit
  • Makkelijk inmeten & monteren 

In de onderstaande tabel geven wij een prijsindicatie voor gordijnen op maat (meterprijs):

Soort gordijnPrijs per meterKleurVerduisteringsniveau
Blackout6,95Antraciet100%
Dim-out gordijn3,66Grijswit98%
Dim-out gordijn5,95Licht grijs95%
Inbetween4,95Zacht cremetransparant

Bekijk hier alle gordijnen op maat