Top-down bottom-up plisségordijnen geven de ideale balans tussen privacy en natuurlijk licht in de woonkamer

Energie besparen door het gebruik van gordijnen

In ons drukke moderne leven is het vinden van de perfecte balans tussen privacy en natuurlijk licht essentieel. Het gebruik van raamdecoratie speelt hierbij een cruciale rol. Een populaire keuze die aan deze behoefte voldoet, zijn top-down bottom-up plisségordijnen. Deze veelzijdige raambekleding biedt de mogelijkheid om zowel van bovenaf als van onderaf te openen, waardoor je de controle hebt over zowel privacy als de hoeveelheid lichtinval. Of je nu een vleugje zonlicht wilt binnenlaten terwijl je je privacy behoudt, of juist een volledig verlichte kamer wilt creëren zonder inbreuk op je persoonlijke ruimte, top-down bottom-up plisségordijnen zijn de ideale oplossing. Laten we eens kijken naar de voordelen en toepassingen van deze unieke vorm van raamdecoratie.

Wat is een top down bottom up plisségordijn?

Een top down bottom up plisse is een plisségordijn waarbij zowel de boven- als onderkant bedient kan worden. Zo kunnen de plisségordijnen in het midden van het raam worden gehangen. De maten van lichtinval en privacy kunnen zo gemakkelijk zelf bepaalt en aangepast worden.

  • Eenvoudig verstelbaar (open of dicht)
  • Bepaal in een handomdraai de gewenste privacy/lichtinval
  • Exact op maat gemaakt: past altijd precies
  • Bepaal je zelf type stof: verduisterend, lichtdoorlatend, semi-transparant
  • Keuze uit veel opties zoals: koord of ketting, luxe cassette

Honingraat (dubbele) stof plisségordijnen

Plissés met honingraat bestaan uit een dubbel geplooide stof met de structuur van een honingraat. Het gordijn heeft een luxe uitstraling, is netjes afgewerkt en de koorden waarmee de plissé kan worden opgetrokken zijn niet zichtbaar. Daarnaast werkt dit type plissé isolerend, zeker in combinatie met verduisterende stoffen.

Plisségordijnen zijn geschikt voor elk raam, ook top down bottom up plisses

Heb je een raam in een gekke vorm waar je maar geen gordijnen voor kan vinden? Plisségordijnen kunnen op meer ramen dan alleen rechttoe-rechtaan ramen worden geplaatst. Zowel voor kantelramen, lichtkoepels en dakramen zijn plisségordijnen de oplossing. Belangrijk is wel dat je voor het aanschaffen van de gordijnen een specialist inhuurt welke de ramen kan komen opmeten. Zo weet je zeker dat er geen lichtkieren ontstaan wanneer de gordijnen uiteindelijk voor de ramen hangen.

Hoe kun je een top down bottom up plisségordijnen bedienen?

Het bedienen van de plissés is gemakkelijk en eenvoudig. Er zijn drie opties mogelijk, namelijk:

  • handgreep bediening;
  • koord bediening;
  • bediening met ketting.

Je kunt de gewenste optie kiezen in het bestelproces.
Tip: Heb je jonge kinderen? Dan kun je het best gaan voor de meest kind veilige bedieningsmethode: handgreep. Op deze manier kunnen kinderen niet aan de haal gaan met het koord of de ketting.

Zelf de gewenste privacy bepalen met top down bottom up jaloezieën

Bij de meeste standaard raamdecoratie zit de bovenkant vast en kun je het rolgordijn of jaloezie enkel naar beneden laten zakken. Bij een jaloezie met top down bottom up bediening heb je de mate van privacy volledig zelf in de hand. Zo kun je ook aan de bovenkant van het raam een open ruimte creëren. Voor een extra speelse look hang je de raamdecoratie in het midden van het raam, zodat je aan zowel de boven- als onderkant een open ruimte hebt.

Naast de privacy is ook de lichtinval simpel aanpasbaar. Naast dat de lamellen in de gewenste positie gekanteld kunnen worden, kun je ook de lichtinval beperken of vergroten door het jaloezie hoger of lager te trekken.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

  • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
  • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
  • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
  • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis