Top 10 verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen zijn nog altijd de meest populaire vorm van zonwering in de slaapkamer. Op het moment dat een kamer licht is, denken jouw hersenen dat het dag is. Hierdoor kom je minder snel in slaap komt en word je vaker wakker. Je bevordert je nachtrust door te kiezen voor verduisterende raambekleding. Wat zijn de 10 meest verkochte verduisterende rolgordijnen?

1: Rolgordijnen met zijgeleiding u-profielen

rolgordijn u-profiel

Voor optimale verduistering in de slaapkamer kun je het best kiezen voor verduisterende rolgordijnen met zijgeleiding u-profielen. Deze rolgordijnen in luxe cassette worden met u-profielen geleverd. Aan de binnenkant van deze u-profielen zitten borstels om het licht maximaalte beperken. Bovendien zeer luxe en mooie afwerking. Al met al zeer functioneel, eenvoudig en snel bevestigd.

Hoe werkt dit type rolgordijn?

  • De aluminium U-vormige profielen zitten aan de zijkant van het rolgordijn
  • De stof loopt door deze profielen heen
  • Borstels in het u-profiel bevestigd
  • Ketting of elektrische bediening

2: Rolgordijnen met blackout verduisterende stof

Blackout rolgordijnen zijn 100% verduisterend en laten geen licht door. De rolgordijnstoffen zijn dan aan de achterkant voorzien van een speciale coating, die er voor zorgt dat er geen licht door de stof komt. Hierdoor is de achterkant meestal wit. De voorkant is de gekozen stof.

Blackout betekent dat er 0% licht doorkomt en is dus optimaal verduisterend. De blackout coating zorgt er niet alleen voor dat de kamer wordt verduisterd, maar ook dat het geluid wordt gedempt, de warmte binnen blijft en dat de kou buiten wordt gehouden. Filter hier op de transparantie: blackout en stel jouw rolgordijn samen.

3: Verduisterende rolgordijnen in luxe cassette

rolgordijn cassette

Verduisterende rolgordijnen met cassette zijn erg populair. Het biedt niet alleen een enorm luxe uitstraling en mooie afwerking, maar het zorgt er ook voor dat de bovenkant van het rolgordijn netjes is afgesloten. Hierdoor kan er geen licht boven het rolgordijn langskomen. Je hebt keuze uit een ronde cassette of vierkante cassette. Een ander voordeel is de eenvoudige montage. Je schroeft de wansteun gemakkelijk vast en klikt vervolgens de cassette hierop vast.

4: Rolgordijnen met staaldraad zijgeleiding

staaldraad zijgeleiding

Kies voor de optie staaldraad zijgeleiding aan jouw rolgordijn, zodat het product netjes op zijn plaats blijft hangen. Op deze manier voorkom je dat het rolgordijn gaat klapperen als het waait en valt er minder licht binnen langs het rolgordijn. Filter op het type rolgordijn: staaldraad zijgeleiding

5: Verduisterend rolgordijn op maat

In de slaapkamer is het belangrijk dat de raamdecoratie goed aansluit, zodat er geen kieren langs de zijkanten ontstaan. Maatwerk kan tot de millimeter nauwkeurig worden geproduceerd. Hierdoor past het altijd precies en heb je geen lichtkieren of gaten langs het rolgordijn. Een aanrader zijn rolgordijnen op maat met verduisterende stof, want dit past altijd precies.

Deze rolgordijnen zijn geschikt voor montage op de muur, aan het plafond, in het kozijn of op een kiep-kantel raam en zijn daarom een oplossing voor alle type ramen. Filter op het type rolgordijn: verduisterend en stel jouw rolgordijn samen.

6: Rolgordijn met montageprofiel

montageprofiel rolgordijn

Een montageprofiel is een aluminium lat die loopt aan de achterkant van het rolgordijn van steun tot steun. Een rolgordijn met montageprofiel is ideaal, omdat het ophangen van een rolgordijn een stuk makkelijker wordt. Middels montageclips kun je het rolgordijn eenvoudig vastklikken.

Een montageprofiel heeft veel voordelen t.o.v. zijsteunen. Monteren is eenvoudiger en preciezer. Bovendien is het een oplossing voor situaties waar zijsteunen lastig zijn te monteren. Ook vergt het positioneren van een montageprofiel minder nauwkeurigheid. Let wel op dat de steunen waterpas komen te hangen. Filter op het type rolgordijn: montageprofiel en stel jouw rolgordijn samen.

7: Smartfit rolgordijnen

De smartfit rolgordijnen met verduisterende stof zijn de ideale oplossing als je niet wilt boren. Het is een rolgordijnen op maat met klik-en-klaar perfect-fit systeem. Geschikt voor kunststof, aluminium of houten kozijnen. Het heeft een zeer luxe afwerking met een frame die zorgt voor een mooie uitstraling.

  • Boren is niet nodig
  • Handgreep bediening
  • Kozijn blijft onbeschadigd
  • Extra stijlvolle uitstraling
  • Geschikt voor kiepkantelramen

Bekijk onze luxe smartfits

8: Dakraam rolgordijnen

Een rolgordijn voor dakramen wordt gemaakt van een verduisterende stof. Aan de zijkanten van het rolgordijn voor een dakraam zitten zijgeleiders waar de stof doorheen loopt. Het rolgordijn wordt geleverd met een elegant geborsteld aluminium frame dat perfect past in het dakraam. Het gordijn kan moeiteloos op elk punt vastgezet worden. Er zijn geen lichtkieren en daarom zijn rolgordijnen voor een dakraam ideaal om een slaapkamer op zolder te verduisteren.

Wat zijn de voordelen van dakraam rolgordijnen?

  • 100% verduisterend
  • Geen lichtkieren
  • Verschillende kleuren
  • Inmeten niet nodig: alleen het merk selecteren
  • Voor alle merken: Fakro, Keylite, Rooflite, Dakstra en Velux dakramen

Bekijk hier dakraam rolgordijnen

9: Elektrische rolgordijnen in de slaapkamer

Het leven wordt ons steeds makkelijker gemaakt met hightech apparatuur. Ga voor een Somfy rolgordijn in de slaapkamer! Neem een verduisterende blackout stof en voeg zijgeleiding toe om jouw elektrische rolgordijn zo verduisterend mogelijk te maken. Ook de eerder genoemde rolgordijnen met u-profiel kunnen elektrisch worden aangedreven. De toevoeging van elektrische bediening wordt steeds populairder.

Je kan zelfs de tijdstippen van het openen en sluiten instellen. Zo kan je wakker worden met steeds meer een beetje licht in je kamer. Zie jij het al voor je:
Je wordt ’s ochtends rustig wakker en zegt tegen jouw elektrische rolgordijn ‘Goedemorgen Alexa’… de gordijnen gaan heerlijk automatisch omhoog. Beter
kan de dag niet beginnen!

Begin met samenstellen

10: XL rolgordijnen tot 4 meter breed

Een XL systeem is een uitvoering speciaal gemaakt voor grote of brede ramen. Je krijgt standaard een XL systeem bij een rolgordijn dat breder dan 280 cm is of hoger dan 300 cm. XL rolgordijnen hebben speciale sterkere ophangsteunen dan een standaard rolgordijn. Bovendien heeft het een dikkere buis (geschikt voor meer gewicht) en beschikbaar met speciale stoffen tot 4 meter.

Door één lang rolgordijn op te hangen, voorkom je lichtkieren tussen verschillende kleinere rolgordijnen of andere vormen van raamdecoratie.

Alle XL rolgordijnen