Optimale regulering van binnentemperatuur met gordijnen: Black-out en plisségordijnen

Het is geen geheim dat gordijnen niet alleen een decoratieve functie hebben, maar ook een rol kunnen spelen bij het reguleren van de binnentemperatuur in huis, vooral tijdens de extremen van zomer en winter. Eén van de meest effectieve types zijn black-out gordijnen, die speciale eigenschappen hebben die helpen bij zowel het blokkeren van licht als het isoleren van de ruimte, zonder extra voering nodig te hebben. Deze gordijnen bieden een unieke combinatie van verduistering en temperatuurregulering, wat ze bijzonder veelzijdig maakt.

Verduisterende en isolerende black-out gordijnen

Black-out gordijnen zijn ontworpen om zonlicht volledig buiten te houden en tegelijkertijd warmte binnen te houden in de winter en buiten te houden in de zomer. Hun isolerende eigenschappen zijn te danken aan de dikke, dicht geweven stof die warmteverlies door ramen vermindert. Hoe werkt dit? Wanneer de gordijnen gesloten zijn, creëren ze een luchtlaag tussen het raam en de kamer, wat fungeert als een isolerende barrière. Dit helpt de warmte binnen te houden op koude dagen en houdt de warmte buiten op warme dagen, wat resulteert in een meer constante binnentemperatuur en een verminderd gebruik van verwarming en koeling.

Effectiviteit van isolatie met gordijnen

De effectiviteit van black-out gordijnen in het reguleren van de binnentemperatuur is aanzienlijk. Studies hebben aangetoond dat goed geïsoleerde ramen en deuren een grote rol spelen bij het verminderen van energieverlies in huizen, en gordijnen dragen hier substantieel aan bij. Door te investeren in kwaliteitsgordijnen kunnen huiseigenaren aanzienlijk besparen op energiekosten en tegelijkertijd het comfort in huis verbeteren, ongeacht het seizoen.

Plisségordijnen: innovatieve isolatie met dubbele honinggraatstof

Een andere opmerkelijke optie voor temperatuurregulering zijn plisségordijnen met dubbele honinggraatstof. Deze gordijnen zijn speciaal ontworpen met een unieke honingraatstructuur die stilstaande lucht vasthoudt, waardoor een effectieve isolatielaag ontstaat. De dubbele laag honingraatstof zorgt voor extra isolatie en helpt warmteverlies door ramen te verminderen. Dit type gordijn is daarom bijzonder geschikt voor ruimtes waar temperatuurcontrole van essentieel belang is, zoals slaapkamers, woonkamers en thuiskantoren.

De top 4 beste gordijnen voor isolatie

Hoe dikker de stof, hoe beter de isolatiewaarde en hoe beter de warmte in huis wordt vastgehouden. Blackout gordijnen van de collectie California hebben bijvoorbeelde een isolatiewaarde van A++. Deze hebben de beste isolerende stof.

1, Blackout gordijnen California, 100% verduisterend

Onze best isolerende & energiebesparende stof (A++). De uni collectie California is een 100% verduisterende stof van zeer hoge kwaliteit. Ideaal voor de slaapkamer maar ook veel gekocht voor de huiskamer of ruimtes waar veel tocht is. Deze stof heeft een lichtdichtheid van 100% en hoeft dus niet gevoerd te worden. Hierdoor zijn onze gordijnen gemiddeld 40%-50% goedkoper dan gevoerde gordijnen.

 • Blackout door speciale coating
 • Zeer luxe stof
 • Hoog slijtvast percentage
 • Kleurvast
 • Beste isolatiewaarde

2, Blackout gordijnen Texas Road, 100% verduisterend

De collectie Texas Road bestaat uit 6 populaire stoffen. De stof heeft een mooi profiel, doordat er gemengde draden zijn gebruikt. Dit betekent dat deze stof bestaat uit verschillende draaddiktes. Hierdoor krijgt het gordijn een luxe en volle uitstraling. Deze gordijnen zijn ideaal voor ruimtes waar veel tocht is. Deze stof heeft al een lichtdichtheid van 100% en hoeft dus ook niet gevoerd te worden.

 • 100% verduisterende gemeleerde luxe stof
 • Hoge kwaliteit stof 
 • Hoog slijtvast percentage

3, Dim-out gordijnen Phoenix, 98% verduisterend

De collectie Phoenix is van hoge kwaliteit en beschikbaar in 25 uni-kleuren. Deze dim-out stof is 98% verduisterend en heeft een satijn-look. De stof is gemaakt van 100% polyester. Polyester (PES) is een vaak gebruikte synthetische vezel binnen gordijnen met een hoge slijtweerstand, een goede stabiliteit en een hoge kleurechtheid. Beschikbaar met ringen of voor rails en wordt geleverd met verstelbare haakjes, met een enkele of dubbele plooi.

 • Luxe Satijnen stof
 • Dimout stof
 • Laagste prijs
 • Circa 98% lichtdicht
 • Wasbaar op 30 graden

4, Overgordijnen ribstof Chicago, 85% verduisterend

De collectie Chicago heeft een hoge lichtdichtheid, met een stof van zeer hoge kwaliteit. De stof heeft een ribstof structuur en hierdoor een echte unieke uitstraling. De ribstof is gemaakt van 92% Polyester (PES) en 8% Polyamide/Nylon (PA). Ideaal voor de huiskamer, maar ook erg veel gebruikt voor de slaapkamer. Kies zelf het gewenste ophangsysteem, kleur van de stof, gewenste plooi en afwerking. Met de hand gemaakt in Nederland.

 • Wasbaar
 • Hoog slijtvast percentage
 • Unieke uitstraling door ribstof
 • Lichtdichtheid 85%
 • Hoge kwaliteit stof 92% PES & 8% PA (vraag gratis kleurstaal aan)

TipKom je er niet helemaal uit of je wel of geen voering nodig hebt voor jouw gordijnen? Lees dan ook: Wanneer moet ik mijn gordijn laten voeren?

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

 • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
 • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
 • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
 • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis