Houd tot 50% meer warmte binnen met isolerende raamdecoratie op maat

Houd tot 50% meer warmte binnen

Heb je het overdag koud terwijl de verwarming aanstaat? Kijk dan eens goed hoeveel warmte er verloren gaat via je ramen. Gemiddeld gaat tot wel 37% van de warmte in huis verloren via de ramen en dit kan zelfs nog oplopen tot zo een 50%. De installatie van dubbel glas is natuurlijk een oplossing, maar ook hier kan nog veel warmte bij verloren gaan maar ook raambekleding heeft een isolerende werking. De juiste raambekleding zorgt voor minder warmteverlies en tocht. 

Effectief isoleren met verduisterende gordijnen

Ramen in huis laten niet alleen veel licht binnen, maar ook kou en tocht. Het is daarom geen overbodige luxe om kouwerende raambekleding zoals verduisterende gordijnen of isolerende plissegordijnen met een dubbele honinggraadstof voor jouw ramen te hangen.

Waarom zijn gordijnen zo effectief?

– Gordijnen bedekken het gehele raam (en erom heen)
– Overgordijnen zijn vaak dik van stof (en isoleren daarom maximaal)
– Vooral blackout gordijnen hebben een winddichte coating aan achterzijde  

isolerende raamdecoratie
Maar ook reguliere verduisterende stoffen houden de kou goed tegen. Hoeveel kou en tocht wordt tegengehouden is wel afhankelijk van de stofdikte. Verduisterende stoffen hebben namelijk een hogere isolatiewaarde (A++ isolatie waarde voor Black-out verduisterende gordijnen) dan transparante gordijnstoffen en zullen dus ook beter de kou weren. Black-out verduisterende gordijnen hebben een zware en dichtgeweven stof die goed tocht en kou buiten houdt. Ook zonlicht wordt goed tegenhouden, waardoor het in de zomer het een stuk koeler wordt in huis. ze kun je in beiden seizoenen energiebesparen door zowel de airco als verwarming minder te vaak te gebruiken.



Deze week tot 30% korting op alle isolerende gordijnen

Gordijnen met voering

Wilt u maximaal isoleren? Dan kun je er ook voor kiezen om bepaalde stoffen te laten voeren. Door de gordijnen te voeren worden de gordijnen dikker. De isolerende functies van een thermische voering leveren veel voordelen tijdens de zomer én wintermaanden.  Tijdens de wintermaanden zal de voering ervoor zorgen dat de kou buiten blijft en in de zomer juist de warmte. Door jouw gordijnen te laten voeren maak je zelf een energiebesparend en thermisch gordijn.

Bekijk alle gordijnen met voeringsoptie ….

Waarom op maat gemaakt en niet kant en klaar?

Kant en klare raamdecoratie sluit vaak niet goed aan bij jouw raam. Zeker als je bijvoorbeeld bijzondere hoeken in het raam hebt. Zo ontstaan er vaak nog kieren waar tocht en kou langs kunnen trekken. Met op maat gemaakte raamdecoratie zul je hier geen last van hebben. Deze zijn namelijk helemaal aangepast op jouw raam. 

De voordelen van maatwerk

1). Past altijd precies
2). Kwaliteit is hoger (gaat langer mee)
3). Ziet er veel mooier uit
4). Laat het product optimaal passen bij uw huisstijl (keuze uit honderden kleuren en opties)
5). Ze sluiten perfect aan, zonder enige kieren. Zo bespaar je op de hoge energiekosten.



Bovendien kun je op maat gemaakte raamdecoratie helemaal zelf samenstellen naar jouw smaak. Je bepaalt zelf de kleur en stof. Bij kant en klare raamdecoratie heb je hier slechts een beperkte keuze in en deze zijn vaak niet aanpasbaar naar jouw persoonlijke wensen. Je kunt bij ons gratis kleurstalen bestellen, zodat je voorkomt de verkeerde kleuren of stoffen te kiezen voor jouw gordijnen.

4 tips voor nog betere raamisolatie

Gordijnen zijn niet de enige manier om warmte binnen te houden. We hebben nog vier tips om het jou in de winter wat makkelijker te maken.

1). Het is belangrijk dat je gordijnen goed aansluiten
De gordijnen kunnen de warmte niet goed binnenhouden als er bijvoorbeeld een kier tussen zit

2). Hang de gordijnen achter de de verwarming
Zo houd je de warmte achter de gordijnen en door de goede isolatie komt de warmte er dan niet doorheen.

3). Dubbele isolatie
Het combineren van twee gordijnen is ideaal. Op deze manier heb je een dubbele isolatie.

4). Bespaar energie
Zorg ervoor dat je gordijnen ’s avonds als het donker wordt en ’s nachts volledig afgesloten zijn. Zo wordt het warmer in huis en voelt het fijner aan.

Bekijk alle isolerende overgordijnen …