Efficiënt geld besparen op de energierekening met isolerende vouwgordijnen

isolerende vouwgordijnen

Er zijn in 2022 hoop ontwikkelingen geweest die de energieprijzen van huishoudens en bedrijven flink hebben doen stijgen. Terwijl voorgaande jaren de kosten voor energie juist erg laag zijn geweest. In 2020 betaalde je voor stroom 0,23 euro per kWh en voor gas 0,81 euro per m3, dit is inclusief belastingen. Inmiddels betalen huishoudens met een nieuw energiecontract al gauw bijna drie tot vijf keer zoveel.

Gasprijzen 2021

Het is een feit dat ramen en deuren de zwakke punten in een huis zijn voor isolatie. Gelukkig heeft elke raamdecoratie een isolerende werking. Ook vouwgordijnen werken isolerend. Vouwgordijnen zijn gemaakt van gordijnstof. Verduisterende vouwgordijnen kunnen het beste isoleren door de dicht geweven stof, net als bij standaard verduisterende gordijnen. door raamdecoratie met een isolerende werking voor de ramen te hangen kun je flink besparen op de stookkosten. De warmte wordt namelijk beter binnen het huis gehouden, terwijl kou en tocht buiten blijven.

Tot 37% op energiekosten besparen met vouwgordijnen

Door toepassing van isolerende raambekleding kunnen huishoudens met dubbel glas gedurende de winter tot 15% besparen op de energierekening. Bij enkel glas kan die besparing zelfs oplopen tot 37%. Afhankelijk van jouw contract kun je zo dus tot in de honderden euro’s besparen op de energierekening.

Door te kiezen voor voeringen bij het bestellen van de vouwgordijnen creëer je een dikkere stof die beter kan isoleren. Deze zorgen namelijk voor een optimale warmteoverdracht. De warmte hierbij zal binnen worden gehouden in de winter en juist worden geweerd in de zomer. Zowel en airco als verwarming kun je zo minder gebruiken. Dit werkt ook erg goed met verduisterende vouwgordijnen. Daarbij zijn verduisterende vouwgordijnen ideaal voor in de slaapkamer, zeker wanneer je deze combineert met een set lichtdoorlatende, dim out of verduisterende gordijnen voor eventueel extra isolatie.

Bekijk hier verduisterende vouwgordijnen

De voordelen van isolerende vouwgordijnen

Isolerende vouwgordijnen zijn heel aantrekkelijk door de vele voordelen:

  • Een dubbele laag raamdecoratie isoleert effectief en houd daarmee de kou buiten
  • Raamdecoratie is voordeliger dan verbouwen
  • Het bespaart kosten op de energierekening
  • Vouwgordijnen zijn goede sfeermakers die passen in bijna elk interieur
  • Je kunt gemakkelijk de privacy en lichtinval aanpassen

    verduisterend vouwgordijn

Tips voor nog betere isolatie

Met onderstaande tips weet je zeker dat je alles uit je warmtewerende raamdecoratie haalt.

Tip 1: Houd de radiator vrij
Heb je radiatoren onder je ramen? Kies dan liever niet voor gordijnen die hieroverheen vallen. Wanneer je gordijnen over de radiatoren hangen, zal namelijk de ruimte achter in plaats van voor het gordijn verwarmd worden. Hierdoor wordt de muur in plaats van de kamer verwarmd.


Tip 2: Combineer twee soorten raamdecoratie
Als je twee soorten raambekleding combineert isoleert dit beter dan een enkel soort gordijnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vouwgordijnen met overgordijnen. Als je beide gordijnen dichtdoet isoleert dit goed, doordat er stilstaande lucht tussen de twee soorten gordijnen zit. Dit heeft dezelfde werking als dubbelglas.


Tip 3: Kies voor 100% maatwerk
Zeker bij isolerende raamdecoratie is maatwerk van groot belang! Je wilt immers wel dat je raamdecoratie goed aansluit. Zo voorkom je namelijk dat er alsnog warmte langs het raam ontsnapt. Bovendien straalt raamdecoratie op maat luxe uit. Een product dat net niet mooi aansluit geef je interieur juist een goedkope uitstraling.

Bekijk hier vouwgordijnen op maat gemaakt