Alles wat je moet weten over plisségordijnen op maat

Plisségordijnen zijn niet alleen functioneel, maar ook een esthetische aanvulling op elk interieur. Met hun veelzijdigheid, praktische voordelen en tijdloze uitstraling zijn ze een waardevolle investering voor elke woning. Door te kiezen voor op maat gemaakte plisségordijnen en professionele installatie, kun je ervoor zorgen dat je interieur straalt met elegantie en stijl, terwijl je tegelijkertijd geniet van de vele voordelen die deze prachtige raamdecoratie te bieden heeft.

Wat zijn plisségordijnen?

Plisségordijnen zijn meer dan alleen een functioneel raamdecoratiestuk; ze zijn een statement van stijl en verfijning. Deze veelzijdige gordijnen bieden niet alleen privacy en lichtregulering, maar voegen ook een vleugje elegantie toe aan elke ruimte.

  • Plisségordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen en kleuren, waardoor ze perfect passen bij elk interieur.
  • Ze zijn ontworpen om op maat te worden gemaakt, zodat ze naadloos passen bij de afmetingen van jouw ramen.
  • Plisségordijnen kunnen worden bediend met verschillende mechanismen, waaronder handmatige trekkoorden, koordloze systemen en zelfs automatiseringsopties voor ultiem gemak.

Wat zijn de voordelen van plisségordijnen?

Naast hun esthetische aantrekkingskracht bieden plisségordijnen een scala aan praktische voordelen die elke huiseigenaar zal waarderen.

  1. Lichtregulering: Met plisségordijnen kun je de hoeveelheid natuurlijk licht die een ruimte binnenkomt nauwkeurig regelen, waardoor je de sfeer van elke kamer kunt aanpassen.
  2. Privacy: Door de verstelbare panelen kunnen plisségordijnen privacy bieden zonder volledig het natuurlijke licht te blokkeren.
  3. Isolatie: Plisségordijnen fungeren als een extra isolatielaag, waardoor warmteverlies in de winter wordt verminderd en zonnewarmte in de zomer wordt tegengehouden.

Honingraat (dubbele) stof plisségordijnen

Plissés met honingraat bestaan uit een dubbel geplooide stof met de structuur van een honingraat. Het gordijn heeft een luxe uitstraling, is netjes afgewerkt en de koorden waarmee de plissé kan worden opgetrokken zijn niet zichtbaar. Daarnaast werkt dit type plissé isolerend, zeker in combinatie met verduisterende stoffen.

Montage in een handomdraai: zo installeer je zelf het perfectframe plisségordijn

Het installeren van het Perfectframe Plisségordijn met top-down design is een eenvoudige klus die je zelf kunt uitvoeren zonder enige boorinspanning. Volg deze stappen voor een snelle en makkelijke montage:

  1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat het kozijn schoon en droog is. Verwijder eventuele stof of vuil om een optimale hechting te garanderen.
  2. Plakmagneetstrips Kozijn: Bevestig de plakmagneetstrips op het kozijn volgens de meegeleverde instructies. Zorg dat ze stevig vastzitten voor een solide basis.
  3. Frame Plaatsen: Plaats het Perfectframe met het plisségordijn in de opening van de plakmagneetstrips op het kozijn. Zorg ervoor dat de magneten op het frame goed uitlijnen met de strips op het kozijn.
  4. Klik & Klaar: Druk het frame voorzichtig aan zodat de magneten stevig vastklikken op de plakmagneetstrips. Het gordijn zit nu stevig op zijn plaats.
  5. Handgreepbediening: Test de soepele handgreepbediening om te ervaren hoe gemakkelijk je kunt spelen met de privacy en lichtinval. Geniet van de flexibiliteit van het top-down design.

Onderhoudstips: het behouden van plisségordijnen

Om ervoor te zorgen dat je plisségordijnen er jarenlang als nieuw uitzien, is regelmatig onderhoud essentieel.

  • Stofzuig regelmatig de plisségordijnen met een zachte borstelbevestiging om stof en vuil te verwijderen.
  • Bij vlekken of morsen, dep voorzichtig met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek, vermijd wrijven om schade aan de stof te voorkomen.
  • Controleer regelmatig de koorden en mechanismen van de plisségordijnen om ervoor te zorgen dat ze soepel werken en geen tekenen van slijtage vertonen.

Meer bestellen = Meer korting

Voorbeeld: Koop een vitrage + een rolgordijn + nog een rolgordijn (totaal 3x producten) & ontvang 25% korting totaal. Bekijk hieronder de voorwaarden

  • Gehele assortiment = 20% korting
  • Bestel minimaal 3x producten = 25% korting
  • Bestel minimaal 5x producten = 30% korting
  • Bestel 5x actieproducten = 40% korting

Let op: De kortingen worden pas in de winkelwagen (automatisch) toegepast.