Welke raamdecoratie past het beste bij een industrieel interieur?

industrieel interieur

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten interieurstijlen. Een van de bekendste en populairste stijlen is het  industriële interieur. Het kan lastig zijn, bij elke interieurstijl, om de juiste raamdecoratie uit te kiezen. Zeker voor de industriële woonstijl, omdat deze een echt unieke look en uitstraling heeft. Om stijl blunders te voorkomen geven wij een aantal tips en voorbeelden, zodat jij raamdecoratie uit kan kiezen die perfect past bij de industriële woonstijl in jouw huis.

Kenmerken van de industriële interieurstijl

De industriële look is de populairste interieurstijlen in Nederland. Een industrieel interieur kenmerkt zich door een stoere, robuuste uitstraling. Vaak worden hierbij onbewerkte materialen gebruikt, zoals beton, bakstenen muren en verschillende metalen voorwerpen.

Bij een industriële woonlook mag je royaal gebruik maken van donkere kleuren. Vaak zie je namelijk koele, sobere kleuren zoals bruin, zwart, grijs en staalblauw voorbijkomen in deze interieurstijl. Deze kleuren hebben een strakke uitstraling die perfect past bij de industriële stijl. Als je deze woonstijl wel heel mooi vind, maar je toch ook liever meer kleur in het interieur wilt, kun je de raamdecoratie in een andere felle kleur ophangen als tegenhanger.

Handige tip: maak eerst een moodboard met verschillende kleuren en stoffen. Je kunt zo rustig de tijd nemen om de juiste matches te vinden. Bij ons kun je gratis kleurstalen bestellen. Zo kun je nog makkelijker met de kleuren experimenteren, zonder meteen de stap te maken om de gordijnen te bestellen.

Welke raamdecoratie past het beste bij de industriële look?

1.  Gordijnen op maat voor industrieel interieur

gordijnen voor industrieel interieur

Als je graag een warme uitstraling wilt geven aan deze woonstijl zijn gordijnen de beste keuzen. Door het zachte materiaal, laten de gordijnen je interieur gelijk warmer aanvoelen. Om de gordijnen wel industrieel te doen aanvoelen kun je aan paar stijl keuzes overwegen:

  •        Linnen geeft een groffe weving aan de grodijnen
  •        Kies voor donkere kleuren, zoals olijf groen of cognac bruin.
  •        Wil je juist meer kleur? Kies dan voor felle accentkleuren zoals licht oranje of roze.

Ook kun je letten op wat voor gordijnroede je hierbij ophangt. Als je een beetje houd van klussen, is het natuurlijk ook hartstikke leuk om zelf een gordijnstang maken van steigerbuizen. Dit robuuste materiaal kan een echte blikvanger zijn in een industrieel interieur.

Bekijk hier gordijnen op maat

2. Aluminium jaloezieën op maat voor industrieel interieur

aluminium jaloezieen

Metaalsoorten zijn heel typerend bij een industrieel interieur. Aluminium jaloezieën gaan daarom ook perfect samen met deze woonstijl. Dit materiaal geeft een stoere uitstraling en het is bovendien ook nog eens super praktisch. Aluminium is namelijk goed bestand tegen vocht en vuil. Als de lamellen toch vies zijn geworden, veeg je het vuil gemakkelijk weg met een doek.

Bekijk hier aluminium jaloezieën


Tip:
 Het past nog beter bij industrieel interieur als de lamellen zo breed mogelijk zijn. Ook houten jaloezieën passen goed bij het industriële uiterlijk.

3. Rolgordijnen op maat voor industrieel interieur

rolgordijnen voor industrieel interieur

Deze strakke raambekleding gaat perfect samen met een modern industrieel interieur. Om de rolgordijnen helemaal goed te laten matchen kun deze ook met de juiste stijl keuzes helemaal eigen maken:

  •        Kies ook hier voor een grove weving in het materiaal
  •        Donkere kleuren passen het best bij een industrieel interieur
  •        Ga voor natuurlijke kleuren zoals diepbruin, taupe of donkergroen

Optimale controle over lichtinval en privacy? Kies dan voor een duo rolgordijn. Hierbij bewegen doorschijnende banen en een gekleurde banen langs elkaar heen. Door de verduisterende banen over de transparante banen te hangen, ben je volledig bestand tegen ongewenst licht én pottenkijkers. Daarbij zijn rolgordijnen te verkrijgen vanaf €19.- en duo-rolgordijnen vanaf €17,46, dus ook een voordelige keuze.

Bekijk hier rolgordijnen op maat