Welke plooi kies ik voor een inbetween gordijn?

Heb je een mooie vitrage of inbetween uitgekozen? Dan is het nu tijd om te bepalen wat precies jouw wensen zijn voor het op maat maken van je gordijn. Je kunt nog een beetje spelen met de uitstraling van het gordijn door bepaalde stijl keuzes te maken.

Je wilt graag een geplooid gordijn. Dit is het meest populaire type gordijn. Met een geplooide vitrage of inbetween heb jij een sfeervol gordijn. Maar welke plooi kun je het beste uitkiezen?

Kies je een enkele, dubbele of wave plooi voor je inbetween gordijnen?

1, Enkele plooi

Voor de op maat gemaakte uit onze collectie heb je de keuze uit verschillende plooisoorten. Bij een enkele plooi wordt de stof van het gordijn één keer gevouwen en gestikt. Hierdoor valt het gordijn soepel. Van alle plooien heb je bij een enkele plooi het minste stof nodig. Dit maakt deze plooi de voordeligste keuze.

2, Dubbele plooi

Bij een dubbele plooi wordt de stof van het gordijn twee keer gevouwen en gestikt. Zo krijg je een vol gordijn met een rijke uitstraling. Een dubbele plooi wordt ook wel een vlinderplooi genoemd, dit komt doordat de vorm van de plooi doet denken aan de vorm van een vlinder. Wil je een gordijn ophangen waarbij de lengte langer uitvalt dan 200 centimeter? Dan staat een dubbele plooi het mooiste.

3, Wave plooi

Een wave plooi heeft een golvend effect, dit zorgt voor een moderne, strakke uitstraling. Bij een wave plooi hangt het gordijn onder de rail. Een wave plooi kan op elke stofsoort worden toegepast. Het is een veel gekozen plooisoort voor wanneer je een gordijn wilt ophangen in de woonkamer. Dit komt doordat het gordijn met deze plooisoort een rijke en luxe uitstraling krijgt.

Ook handig om aan te denken:

De prijs: Een enkele plooi is altijd goedkoper. Dit komt omdat er minder stof gebruikt wordt voor je gordijn. Dus je betaalt ook voor minder stof. Als de prijs een belangrijke factor voor je is, dan kan je dit ook zeker meenemen in je overweging. 

De hoogte: De hoogte moet je ook zeker meenemen in je overweging of je kiest voor een enkele of dubbele plooi voor je inbetween of vitrage. Hoe hoger het gordijn, hoe minder je namelijk ziet van de plooi onderaan. Is je gordijn hoger dan 200 cm? Dan is een dubbele plooi aan te raden. Zo blijft je gordijn namelijk sierlijk hangen, ook helemaal onderaan de vitrage of inbetween. 

Hoe zit dat met de plooiing van overgordijnen?

Wat overgordijnen betreft, dus niet transparante stoffen, geldt natuurlijk hetzelfde qua prijs en de hoogte. Overgordijnen zijn stevigere stoffen dan vitrage of inbetweens. Dan heb je dus ook met een enkele plooi een vol gordijn voor je raam hangen. 

Korte conclusie: met een dubbele plooi hangt je gordijn het mooist. Sowieso voor vitrage of inbetweens, omdat dit van zichzelf relatief dunne stoffen zijn. Ga je de hoogte in? Met een dubbele plooi hangt je gordijn sierlijk van boven naar beneden. 

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

  • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
  • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
  • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
  • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis