Wat zijn de top 4 raamdecoratie trends van dit jaar? Houten jaloezieën, elektrische rolgordijnen & meer

Raamdecoratie zorgt op de eerste plaats voor privacy. Daarnaast laat het de zon binnen, of juist niet, en helpt het de kou buiten te houden. Natuurlijk wil je wel dat die raamdecoratie wat betreft de stijl past bij de rest van je interieur. 

We brengen meer tijd door in onze privé-woningen dan ooit tevoren en dit stelt eisen aan de multifunctionaliteit van de moderne woning. Het belang van een comfortabele sfeer in huis op elk moment van de dag is nu het grootst. Hierbij speelt natuurlijk licht een belangrijke factor.

1, Populaire houten jaloezieën

Jaloezieën zijn al jaren populair, maar deze woontrend zet zich vooral dit jaar sterk door. Met name de houten jaloezieën zijn erg populair voor de ramen en geven het interieur een moderne boost.

Jaloezieën zijn vooral heel erg praktisch. Jij bepaalt zelf hoe het licht de ruimte inschijnt door de lamellen door de bedieningskoorden in de juiste stand te zetten. Zo kun je zelf het licht vangen en zorgen voor meer of juist minder zon in huis. Je kunt jaloezieën precies afstemmen op je eigen woonstijl.

Heb jij een stoer, industrieel interieur? Ga dan voor een donkere jaloezie met breed ladderband. En bij een meer moderne woonstijl past een simplistische jaloezie in een lichte tint met subtiel ladderkoord het beste. 

2, Strak en eenvoudig

Strak en eenvoudig is een van de grootste trends in raamdecoratie, zoals het geven van kleur en textuur om een ​​statement te maken in de ruimte. Traditionele raamdecoratie zoals vouwgordijnen zijn ook nog steeds erg populair. Zo zijn vouwgordijnen nog steeds de snelst groeiende vorm van raamdecoratie.

Wat de kleuren van vouwgordijnen betreft, is bruin een hoofdkleur en erg populair. Vooral in combinatie met houten meubels of accessoires komen ze mooi tot hun recht. Echter is kleur ook in opkomst en dan vooral kleuren als:

  • Blauw
  • Zacht groen
  • Lavendel
  • Grijs

Om het licht binnen te laten, zijn vouwgordijnen van boven naar beneden geweldig omdat ze privacy creëren, maar ook licht binnenlaten.

Ook technologie heeft zijn weg binnen de raamdecoratie gevonden en wordt in dat segment steeds populairder. Technologie is nu echt iets om rekening mee te houden bij de keuze voor nieuwe raamdecoratie.

3, Comfort & duurzaamheid met elektrische raambekleding

Het automatiseren van de gordijnen maakt het leven een stuk gemakkelijker. Je kunt zo het licht binnenlaten precies wanneer jij het nodig hebt en in precies de hoeveelheid die optimaal is voor een goed binnenklimaat. Het brengt welzijn en een hoge mate van comfort in het dagelijks leven.

Elektrische rolgordijnen zijn ook een duurzame keuze. Elektrische rolgordijnen helpen je om op elk moment van de dag een optimaal binnenklimaat te creëren en bieden verder grote voordelen op het gebied van energie-optimalisering.

Meer weten over elektrische rolgordijnen? Lees dan ook: Elektrische rolgordijnen met stembediening

4, Raamdecoratie in kalme kleuren en tinten

Het kleurgebruik is een belangrijk onderdeel in het interieur. Ze bepalen de look and feel in iedere ruimte. Zo zagen we dit jaar veel pasteltinten, niet de standaard lieve pasteltinten, maar juist krachtige kleurencombinaties. Volgend jaar houden we het kalm, warm maar ook stoer. Kies bijvoorbeeld voor deze basistinten:

  • Bruin
  • Blauw
  • Groen
  • Grijs

Witte tinten en zachte tonen gecombineerd met warme tinten en materialen uit de natuur. Volledige focus op natuurlijke kleuren die rust en licht creëren. We brengen meer en meer tijd door in onze woningen en daardoor neemt de behoefte toe om op elk moment van de dag een rustige basis te creëren. Ook tinten gemaakt van natuurlijk geweven vezels zijn erg populair. De natuurlijke, neutrale kleur hiervan in combinatie met een wit gordijn is een mooie combinatie, vooral als je van een landelijke stijl houdt.

Hoe kies ik de juiste kleuren raamdecoratie?

Kleur heeft een grote impact op je humeur en productiviteit. Je kan de sfeer van een ruimte aansturen met kleur. Daardoor zijn er voor bijna elke kamer in huis andere kleuren die daar beter passen. De juiste kleur voor een energieke werkplek kan een andere kleur zijn dan die van een rustige slaapkamer.

Het is daarom handig om te beginnen met een onderzoek naar de functie van de kamer waar je graag meer kleur wilt. Vraag jezelf hierbij af wat je daar graag doet en hoe jij je daar graag voelt. Een voorbeeld: Je wil graag meer kleur in je woonkamer. Eigenlijk gebruik je alleen je woonkamer na het eten, voordat je naar bed gaat. De gordijnen zijn dicht en je zit op de bank TV te kijken. Een rustige, intieme en warme sfeer, waar je kunt bijkomen van een drukke dag. Met deze informatie kun je de felle, frisse en lichte kleuren, waar je energiek van wordt, wegstrepen en op zoek gaan naar een warme kleur met een donkere tint.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

  • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
  • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
  • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
  • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis