Wat zijn de top 4 gordijn trends van dit jaar?

Raamdecoratie is de ideale manier om het binnen gezellig en comfortabel te maken. Met de juiste gordijnen op maat creëer je de nodige privacy, de ideale hoeveelheid lichtinval en een warme sfeer. Welke trend past bij jouw interieur stijl?

Investeer je periodiek in nieuwe gordijnen. Dit is de perfecte manier om een ruimte te upgraden en de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Dit zijn de top 4 gordijn trends van afgelopen jaar.

#1 Donkere gordijnen bij een donkere of juist lichte muur

Zwarte accenten zijn niet alleen populair bij het kiezen van een nieuwe tussendeur of lichtknoppen. Donkere gordijnen zijn in dit jaar ook helemaal in, zeker in interieurs die al voorzien zijn van donkere details. Donkere gordijnen geven een luxe tint aan de ruimte. Heb je donkere muren? Kies dan donkere gordijnen in dezelfde kleur of tint als de muren.

Tegenpolen trekken elkaar aan. Wil jij een goede match tussen je gordijnen en je witte muur? Kies dan voor gordijnen met een complementaire kleur. Complementaire kleuren zijn kleuren die tegenover elkaar liggen in de kleurencirkel. Complementaire kleuren vullen elkaar perfect aan. Zwart en wit zijn complementaire kleuren. Past zwart niet bij jouw interieur? Ga dan voor een afgezwakte variant, zoals donkergrijs of antraciet.

#2 Lichtdoorlatende gordijnen in de woonkamer

Doorzichtige gordijnen zijn ook weer helemaal in. Deze gordijnen geven een zomers gevoel en staan mooi in elk interieur. Van modern tot botanisch en van romantisch tot industrieel. Semitransparante en transparante gordijnen zorgen voor voldoende licht licht in huis, en bieden een laag privacy.

 • Hoge kwaliteit stof
 • Luxe uitstraling
 • Prachtige lichtinval
 • Houdt fel zonlicht tegen
 • Geschikt voor grote ramen (tot 10 meter breed)

Ben jij fan van een Scandinavisch of juist klassiek interieur? Kijk dan eens naar de basiskleuren. Zo passen witte gordijnen perfect bij deze stijlen. Kies bijvoorbeeld voor transparante, witte gordijnen in combinatie met details in grijs- en bruintinten, zoals een grijze bank en zwarte stoelen.

#3 Gordijnen met een linnenlook

Het is de interieurtrend: een linnen look. Linnen, of een stof met dezelfde uitstraling, past in vrijwel elke woonstijl. Neutrale kleuren als wit, ecru en grijs geven een modern interieur een natuurlijke en warme uitstraling.

De stof is een populaire keuze voor gordijnen en vouwgordijnen vanwege de luchtige, basic uitstraling. Linnen gordijnen hebben een bijzondere, grove structuur waardoor ze net even anders zijn dan andere materialen zoals katoen. Let er echter wel op dat de stof onder invloed van de luchtvochtigheid kan krimpen of rekken. Houd je van de uitstraling van deze stof, maar wil je dit risico niet lopen? Ga dan voor gordijnen met een linnenlook.

#4 Energiebesparende gordijnen op maat

Het zal niemand ontgaan zijn dat energiekosten flink zijn gestegen. Isolatiematerialen zijn niet aan te slepen, ook zonnepanelen zijn nauwelijks leverbaar. Gordijnen op maat die vrij dik zijn kunnen met name in huizen met slecht geïsoleerde ramen tocht tegenhouden.

Blackout gordijnen zijn gemaakt van een dikke stof die goed warmte, kou en tocht tegen kunnen houden. Zware gordijnen van een dikke stof zorgen voor een warmer huis. Hoe dikker de stof, hoe beter de isolatiewaarde en hoe beter de warmte in huis wordt vastgehouden. Blackout gordijnen hebben een isolatiewaarde van A++. Deze hebben de beste isolerende stof.

 • 100% samenstellen naar wens
 • Het bespaart kosten op de energierekening
 • Heeft een geluiddempende werking
 • Kan lichtinval goed blokkeren
 • Houdt in de zomer de warmte buiten

Zo kies je de beste gordijnen voor jouw interieur

Ben je op zoek naar nieuwe gordijnen? Dan begin je met het kijken naar de rest van je interieur. Begin bijvoorbeeld met het maken van een moodboard om je eigen stijl visueel te maken. Op die manier is het makkelijker om keuzes te maken tijdens het shoppen. Kijk vervolgens naar de afmetingen van het raam waar de gordijnen voor komen te hangen. Je meet de ramen op de volgende manier:

 • Meet de breedte tussen de muren of kozijnen, afhankelijk van welke gordijnen je kiest. Kies je voor rolgordijnen, dan meet je de ruimte tussen de kozijnen.
 • Meet de breedte bovenin, midden in en onderin.
 • Neem de kleinste maat die je hebt gemeten en trek hier 1 centimeter van af. Dit is de bestelmaat voor de gordijnen.

Tip: Bestel hier gratis kleurstalen. Zo kun je gemakkelijk thuis vergelijken en kiezen welke kleur het beste past bij jouw stijl en interieur.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

 • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
 • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
 • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
 • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis