Wat zijn de top 10 inbetween gordijn kleuren van 2023?

Gordijnen geven sfeer aan een woning. Afhankelijk van welke kleur gordijnen je kiest, geven deze ook een bepaalde uitstraling een jouw woning. Een inbetween gordijn is over het algemeen gemaakt van semi-transparante gordijnen stof. Hierdoor zorgt een inbetween gordijn voor de perfecte combinatie van privacy en lichtinval wanneer deze gesloten zijn. Bovendien zijn inbetween gordijnen perfect te combineren met dikke overgordijnen. Zo kun je de kamer alsnog optimaal verduisteren & een mooie lichtinval behouden. Maar voor welke kleur gordijnen kies je dan? Dit zijn 10 populaire kleuren inbetween gordijnen:

1. Grijze inbetween gordijnen

Grijs is een kleur die in veel interieurs terug komt. Dit komt doordat grijs makkelijk te combineren is met andere kleuren. Door grijs te combineren met warme kleur tinten, kun je een knusse en rustige sfeer creëren. Denk bijvoorbeeld aan een donkere grijs tint met kastanje-bruine tinten. Ook in moderne interieurs is grijs goed te combineren met lichte frisse kleuren, zoals oud roze of wit.

2. Witte inbetween gordijnen

De kleur wit zorgt voor rust. Witte gordijnen staan bekend om hun natuurlijke tint. Wit is natuurlijk een vrij neutrale kleur en dat zorgt ervoor dat witte gordijnen in meerdere interieurs goed thuis passen. Met witte vitrage gordijnen maak je elke kamer een stuk lichter en krijgt de kamer een fris uiterlijk.

3. Taupe inbetween gordijnen

Taupe is een rustige kleur vergelijkbaar met beige. Hierdoor hebben deze gordijnen een rustige uitstraling. Taupe is een natuurlijke kleur en past goed in een interieur met veel groen en planten. Ook in een chique interieur is taupe de perfecte kleur. Deze kun je namelijk goed combineren met rood, goud, zilver en navy blauw.

4. Beige inbetween gordijnen

Wil jij ook dat gevoel in huis halen dat je ervaart als je een luxe hotel binnenloopt? Kies dan voor beige inbetween gordijnen. Beige is een neutrale kleur en geeft een rustige uitstraling. Beige is goed te combineren met warme kleuren en houttinten. We zien beige vooral veel terug komen in de bohemien woonstijl. Hier wordt vaak wit gebruikt als basis met daarop aardetinten zoals beige en bruin.

5. Paars inbetween gordijnen

Paarse gordijnen worden geassocieerd met royalty, passie, luxe, sensualiteit en emotie, en kunnen een krachtige knal of een ingetogen tint vormen tegen muren met neutrale tinten zoals grijs, zwart of wit. Deze kleur inbetween gordijnen past erg goed bij een  hotel chique interieur.

6. Oranje inbetween gordijnen

Oranje gordijnen kunnen een sociale omgeving creëren en de eetlust stimuleren, waardoor ze een goede keuze zijn voor eet- en woonkamers. Oranje is ook een complementaire kleur bij witte gordijnen. Combineer bijvoorbeeld de oranje inbetween gordijnen met witte overgordijnen. Gele en oranje gordijnen zijn ook minder overweldigend dan donkere kleuren, waardoor ze perfect zijn om een kamer op te vrolijken.

7. Roze inbetween gordijnen

Roze tinten zijn goed te combineren met groen en grijs. Roze kan een hele stoere kleur zijn en een echte toevoeging aan het interieur. Ook laat een roze tint het daglicht mooi doorkomen als je kiest voor een dunnere gordijnstof, zoals die van inbetween of vitrage gordijnen.

8. Licht blauwe inbetween gordijnen

Naast dat blauw een populaire kleur is, brengt het ook rust en kalmte in een ruimte. Het is een frisse kleur en is geschikt voor een woonkamer. Blauw combineert mooi met cognactinten en houtproducten. Blauw is officieel een koele kleur, maar blauwe gordijnen kunnen zowel warm als koud worden ervaren. Dit geldt voor bijvoorbeeld paarsblauwe tinten, petrol en aqua.

9. Mosgroene inbetween gordijnen

Groene gordijnen geven een natuurlijk uiterlijk aan het interieur. Deze passen goed in een huis met veel planten en andere natuurlijke tinten zoals bruin en rood. Zo kun je ook gemakkelijk een urban stijl interieur creëren.

10. Zwarte inbetween gordijnen

Zwarte gordijnen kunnen grote en hoge kamers gezellig doen lijken en visueel verkleinen. Zwarte inbetween gordijnen zijn een goede keuze voor kamers met donkere houtaccenten, donkere meubels of andere donkere accenten. Overigens is zwart een neutrale kleur, waardoor je deze gemakkelijk kunt combineren met andere felle, natuurlijke of neutrale kleuren.

Hoe kies je de juiste kleur gordijnen voor de woonkamer?

Bij het kiezen van gordijnen voor een woonkamer moet je rekening houden met de bestaande inrichting van de kamer en hoe deze andere elementen in de ruimte zullen aanvullen. Kies voor lichtere stoffen zoals katoenen of polyester gordijnen om veel natuurlijk licht binnen te laten, of voor laaghangende gordijnen voor een heldere sfeer.

Als je een opvallend statement wilt maken, kies dan voor gedurfde gordijnen die passen bij andere patronen en kleuren die al in de ruimte aanwezig zijn. Kies voor een mooie opvallende kleur om de gordijnen echt te laten stralen. Wil je liever dat de gordijnen minder opvallen? Kies dan voor dezelfde kleur gordijnen als je muren. Zo blenden ze helemaal in met jouw interieur.

Welke ophangmethode kies ik? Rails of roede:

Gordijnen met rails:

Dit is de meest populaire ophangmethode voor gordijnen. De gordijnen worden in dit geval standaard geleverd met verstelbare gordijnhaakjes. Bij gordijnen met rails zijn er minimale kieren, waardoor je optimale verduistering ervaart.

Gordijnen met roede:

Roede worden geleverd luxe ringen, beschikbaar in 5 kleuren: zwart, satin, chroom, zilver of goud.

  • Een roede hoef je maar op 2 plekken te monteren
  • De roede geeft een speelse uitstraling
  • Het gordijn wordt voorzien van ringen, je hebt hieruit nog keuze in kleur

Meer informatie over rails of ringen/roede vind je hier: Welke ophangmethode kies ik voor mijn gordijn?

Kies je voor een enkele of dubbele plooi?

Bij gordijnen op maat heb je ook de keuze voor het type plooi. De meest gekozen optie? Dat is de dubbele plooi met vollere en luxere uitstraling. Voor een vollere look kies je dus een dubbele plooi. De stof wordt twee keer ingeplooid en behoudt zijn plooi tot aan de grond.

Ga je voor een strak resultaat? Dan kun je het best kiezen voor een enkele plooi. De stof wordt een keer ingeplooid en de plooi waaiert uit tot aan de grond. De enkele plooi is de voordeligste keuze, omdat hier minder stof nodig is. Lees hier meer over de plooiing van gordijnen.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

  • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
  • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
  • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
  • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis