Wat zijn de top 8 meest populaire velours gordijnstoffen van 2023?

Velours gordijnen zijn overgordijnen die bestaan uit een veloursstof. De stoffen zijn zacht en hebben een mooie glans en brengen veel sfeer met zich mee. Velours gordijnen zijn van zichzelf 80% lichtdicht. Dit zorgt voor veel verduistering, maar het is niet 100% blackout. Natuurlijk kun je de gordijnen ook voorzien van een voering als je wil gaan voor 100% verduistering. Velours worden het meest verkocht voor de woonkamer, maar ook voor de slaapkamer en kinderkamer.

1. Donkerrood velours gordijn voor luxe uitstraling

Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen vaak kiezen voor donkerrode velours gordijnen is om de ruimte visueel meer sfeer te geven. Rood is namelijk een levendige, opvallende kleur en geeft een gevoel van warmte en gezelligheid aan een ruimte. Daarnaast kan donkerrood ook gebruikt worden om een romantische sfeer te creëren. Rood kan ook worden gebruikt om een luxe uitstraling te creëren, vooral als het wordt gecombineerd met bijvoorbeeld gouden accenten zoals gouden fotolijstjes.

Het is wel belangrijk om op te merken dat een donkerrode kleur overweldigend kan zijn. Het is daarom aan te raden om het met andere neutrale tinten te combineren om een rustigere uitstraling te creëren. Denk hierbij aan kleuren zoals:

 • Wit
 • Grijs
 • Zwart
 • Bruin

2. Donkerblauw velours gordijn voor woon- en slaapkamers

Donkerblauw wordt vaak geassocieerd met kalmte, rust en stabiliteit. In een interieur kunnen donkerblauw gordijnen daarom helpen om een gevoel van rust te creëren. Donkerblauw is daarom ook een populaire keuze voor slaapkamers. Donkerblauw kan ook worden gebruikt om een gevoel van luxe en elegantie te creëren, vooral als het wordt gecombineerd met gouden of zilveren accenten.

In combinatie met witte tinten krijgt donkerblauw een fris en modern effect. Daarnaast kan donkerblauw ook een gevoel van diepte en ruimte creëren. Donkerblauw kan dus een goede keuze zijn voor kleinere ruimtes of studentenkamers, zodat de ruimte optisch groter lijkt.

3. Geel velours gordijn voor een vrolijke sfeer

Men kiest vaak voor gele velours gordijnen om een ruimte visueel op te vrolijken. Geel is een heldere, opvallende kleur die een gevoel van warmte en gezelligheid geeft aan een ruimte. Geel wordt vaak geassocieerd met vrolijkheid, energie en positiviteit, dus het kan een goede keuze zijn voor een kantoor of een werkruimte.

In combinatie met neutrale tinten worden de gele gordijnen echte eye catchers en geven deze een frisse sfeer aan de ruimte. Daarnaast kan geel ook worden gebruikt om een gevoel van luxe te creëren, vooral als het wordt gecombineerd met zilveren accenten.

4. Grijs velours gordijn voor slaap- of werkkamers

Grijs is een neutrale kleur die goed combineert met andere kleuren. Grijs kan een gevoel van rust en stabiliteit geven en kan dienen als een achtergrondkleur voor meer opvallende accenten in de ruimte. In combinatie met witte tinten creër je een moderne uitstraling die goed past bij een industrieel of modern interieur.

Daarnaast kan grijs ook worden gebruikt om een gevoel van kalmte en rust te creëren, vooral in slaapkamers of meditatiekamers. Grijze veloursgordijnen zijn ook een goede keuze voor kantoren en andere formele ruimtes.

5. Bordeaux velours gordijn voor een warme sfeer

Bordeaux is een donkere, rijke kleur. In een interieur kunnen bordeaux velourgordijnen helpen om een gevoel van luxe en raffinement te creëren. Bordeaux kan ook worden gebruikt om de kamer een warme en gezellige sfeer te geven, vooral als het wordt gecombineerd met andere warme kleuren zoals geel of oranje.

Bordeaux is een populaire keuze voor eetkamers of woonkamers. Het is wel belangrijk om op te merken dat bordeaux overweldigend zijn, net als donkerrood, deze kleuren liggen immers dicht bij elkaar. Ook bordeaux is daarom aan te raden met neutrale of natuurlijke tinten.

6. Beige velours gordijn geeft een rustige uitstraling

Beige is een natuurlijke kleur die warmte en een gevoel van thuis uitstraalt. In combinatie met wit en grijs tinten ontstaat er een frisse, gezellige en rustige sfeer. Het is een erg neutrale kleur en daardoor ook goed te combineren met meer opvallende kleuren zoals groen of rood.

Beige is een populaire keuze voor slaapkamers en andere rustige ruimtes dankzij de rustgevende uitstraling en kan helpen bij het in slaap vallen. Het is ook een goede keuze voor interieurs met een natuurlijke of landelijke stijl, omdat beige een natuurlijke kleur is.

7. Paars velours gordijn straalt creativiteit uit

Paars kan in een interieur worden gebruikt om een sfeer van creativiteit te creëren, vooral als het wordt gecombineerd met andere kleuren die geassocieerd worden met creativiteit, zoals geel of groen. In combinatie met lichte kleur tinten heeft paars een fris en modern effect.

Paars past in veel verschillende ruimtes door de zowel rustige als creative uitstraling. Zo past paars goed in kamers als:

 • Meditatie- of spirituele ruimtes
 • Slaapkamers
 • Kinderkamers
 • Woonkamers

8. Groen velours gordijn voor natuurlijke tinten

Groen is een kleur die vaak wordt geassocieerd met natuur, gezondheid en harmonie. Groene gordijnen helpen om een gevoel van rust en sereniteit te creëren. Groen kan ook worden gebruikt om een sfeer van creativiteit te creëren, vooral als het wordt gecombineerd met andere vrolijke kleuren zoals geel of blauw.

Groen is ook een populaire keuze voor kantoren of studie-ruimtes. Groen zorgt namelijk voor een geconcentreerd gevoel. Het is ook een goede keuze voor interieurs met een landelijke of scandinavische stijl, omdat het een natuurlijke uitstraling heeft.

TIP: Weet je niet zo goed welke kleur het beste bij jou past? Bestel dan hier gratis kleurstalen om de stoffen gemakkelijk thuis te vergelijken.

Velours gordijnen op maat gemaakt uit de Naples collectie

Onze velours gordijnen op maat komen uit de collectie Naples. Naples is een premium collectie met de beste kwaliteit. Je kunt kiezen voor een effen stof in verschillende kleuren. Voor iedere kamer is er een gewenst gordijn te vinden.

 • Zacht & glansende stof
 • Kleurvast & pluist niet
 • Hoog slijtvast percentage
 • Zelf wasbaar

Geen standaard velours gordijn, maar wel raamdecoratie van veloursstof?

Een alternatief voor de traditionele gordijnen zijn de velours vouwgordijnen. Met vouwgordijnen kun je gemakkelijk de privacy en lichtinval zelf aanpassen. Meer weten over velours vouwgordijnen? Bekijk de blog: Wat is een velours vouwgordijn?

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

 • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
 • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
 • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
 • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis