Wat zijn betaalbare alternatieven voor gordijnen? Top 3

Nieuwe raamdecoratie is best een dure grap als je net bent verhuisd. Als je voor veel verschillende ramen in één keer nieuwe raambekleding nodig hebt dan kost dit veel geld. Gelukkig is er ook genoeg mooie raamdecoratie te koop waarvoor je niet de hoofdprijs hoeft te betalen. We hebben het hieronder over rolgordijnen, jaloezieën en plissegordijnen.

1, Rolgordijnen als alternatief

Rolgordijnen vallen minder op dan traditionele gordijnen en zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Standaard rolgordijnen bestaan uit een roldoek die met twee montagevoetjes op of in het kozijn worden bevestigd. Bij cassette rolgordijnen wordt het roldoek netjes weggewerkt in een cassette. Kies je voor een duo rolgordijn, dan krijg je twee lagen met elk een verschillende transparantie.

Rolgordijnen zijn relatief goedkoop. De prijs is daarbij afhankelijk van het soort doek en type rolgordijn. Rolgordijnen zijn op zich al subtiel, maar wil je ze nog minder laten opvallen, dan kan je ze ook in het raamkader plaatsen. Het is wel belangrijk om erop te letten dat je de ramen nog steeds kunnen opendraaien of kippen. Doe ze enkel sporadisch open om te reinigen dan kan je de rolgordijnen even uit hun bevestiging klikken.

Meer weten over rolgordijnen? Lees dan ook: Wat zijn de voor en nadelen van rolgordijnen op maat?

2, Jaloezieën als alternatief

Jaloezieën zijn een strakker alternatief voor traditionele gordijnen. Deze kan je net zoals rolgordijnen boven of in de raamkaders plaatsen. Door de grote variatie aan materialen (aluminium, hout, …) en kleuren passen ze ook in vrijwel elk interieur. De kostprijs van jaloezieën is afhankelijk van het materiaal en de dikte van de lamellen.

Jaloezieën spelen met licht en schaduw en creëren een unieke sfeer in huis. Overdag kan je ze afgerold houden. Op die manier filter je niet alleen het zonlicht maar voorkom je ook dat mensen kunnen binnenkijken in je woning en je privacy storen.

Meer weten over jaloezieën? Lees dan ook: Wat zijn de voordelen van jaloezieën op maat?

3, Plisségordijnen als alternatief

plissegordijnen voorbeeld

Plisségordijnen zijn een functionele vorm van raamdecoratie. Je hebt ze in twee verschillende varianten: top-down, waarbij je het gordijn uitvouwt van boven naar benden. En top-down/bottom-up, waarbij je het gordijn zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven kunt uitvouwen.

Naast het feit dat plisségordijnen je natuurlijk de nodige privacy geven, zijn ze zonwerend. Ze houden het in de zomer binnen lekker koel en zorgen er in de winter juist voor dat de kou buiten blijft. Een ander voordeel van plisségordijnen is dat ze eenvoudig te bedienen zijn. Je kunt ze dus op elk gewenst moment bijstellen om de lichtinval of je privacy te vergroten of juist te verkleinen. Bovendien kun je ze, als je dat wilt, gewoon combineren met gordijnen.

Meer weten over plisségordijnen? Lees dan ook: Wat zijn de voordelen van plissegordijnen?

Welke raamdecoratie past op dakramen?

Rolgordijn op maat voor dakraam

Bij dakraamrolgordijnen kun je niet zelf de bedieningsmethode kiezen. Het rolgordijn wordt namelijk standaard geleverd met een handgreepbediening. Hierdoor kun je het gordijn moeiteloos op elk punt vast zetten. Je bepaalt zo eenvoudig zelf de lichtinval door het rolgordijn op de gewenste hoogte te hangen. Dit is tevens de meest kind-veilige bedieningsoptie voor rolgordijnen.

Eenvoudige montage voor iedereen is ons uitgangspunt. De gemiddelde installatietijd voor dit type rolgordijnen ligt onder 10 minuten. Gebruik hierbij de bijgeleverde handleiding voor hulp en bekijk de montagevideo of online handleiding met stappenplan.

Plissegordijn op maat voor dakraam

Deze op maat gemaakte plissegordijnen worden met een  handgreepbediening geleverd en zijn speciaal gemaakt voor dakramen. De plissegordijnen zullen niet gaan doorhangen vanwege de stevige staaldraad begeleiding, wat deze zo geschikt maakt voor dakramen. De plissegordijnen zijn compleet kindveilig.


Je kunt kiezen uit 2 verschillende soorten stoffen, dus bijvoorbeeld een verduisterende stof voor de avond en een lichtdoorlatende stof voor overdag. Je kunt bovendien ook kiezen voor een standaard uitvoering of een top down bottom uitvoering. Met keuze uit 100+ kleuren kun je deze helemaal naar jouw eigen smaak maken.

Bekijk hier raamdecoratie voor dakramen

Welke raamdecoratie past op een kiep-kantelraam?

Veel moderne woningen zijn voorzien van ramen die naar binnen opengaan, ook wel draai-kiepramen, kiep-kantelraam of kantelramen genoemd. Heb je zulke ramen in huis? dan kan het lastig zijn de juiste raamdecoratie hierbij uit te zoeken. Wij geven 4 tips voor raamdecoratie die hier goed bij zouden passen en functioneel zijn.

1, Aluminium jaloezieën voor kiep-kantelraam

Als je zoekt naar sfeervolle en tijdloze raamdecoratie voor je kiep-kantelraam zijn aluminium jaloezieën perfect voor jou. Met aluminium jaloezieën kun je:

  • zelf eenvoudig de lichtinval bepalen
  • doorkijk in de ruimteaanpassen.

Een ander voordeel van aluminium jaloezieën is dat deze geplaatst kunnen worden in vochtige ruimtes, bijvoorbeeld in badkamers of keukens. Met het optrekkoord en de tuimelstang plaats je de jaloezie eenvoudig in de gewenste stand. Onze aluminium jaloezieën zijn geschikt voor zowel standaard ramen, als kiep-kantelramen.

2, Plisségordijnen op maat voor kiep-kantelraam

Een plisségordijn met handgreepbediening wordt standaard ingespannen. Dit betekent dat deze aan de boven- en onderkant van je raam wordt vastgezet. Dit zorgt er voor dat een plisségordijn met handgreepbediening altijd strak langs je raam hangt, ook als deze in de kiepstand staat. Dit maakt een plisségordijn ideaal als raamdecoratie voor een kiep-kantelraam.

Wil je graag raambekleding waarbij privacy en lichtinval gemakkelijk aangepast kan worden? Dan is een plisse top down bottom up voor een goede keuze. Dit gordijn kan zowel aan de boven- als onderkant geopend kan worden.

3, Rolgordijn op maat voor kiep-kantelraam

Eén van de populairste keuzes op het gebied van raamdecoratie voor kiep-kantelramen is het rolgordijn. Voordelen van rolgordijnen zijn:

  • deze zijn tijdloos
  • voordelig
  • verkrijgbaar in veel verschillende kleuren
  • verkrijgbaar in verschillende stofsoorten

Je kunt een rolgordijn dus echt helemaal naar jouw smaak maken. Bij het aanschaffen van een rolgordijn voor een kiep-kantelraam is het handig deze te nemen mét zijgeleiding. Zijgeleiding voorkomt dat het rolgordijn bij het openenen teveel heen en weer beweegt. Ook bieden wij op maat gemaakte rolgordijnen aan. Een rolgordijn op maat wordt van begin tot eind op maat gemaakt en is perfect passend voor je raam.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

  • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
  • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
  • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
  • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis