Top 3 isolerende gordijnen om jouw maandbedrag te verlagen

gordijn energie besparen

Circa 37% van alle warmte gaat verloren via ramen en deuren. Goede isolerende gordijnen zijn de beste oplossing om dit tegen te gaan. Gordijnen met een dikke stof of een voering zijn de beste type gordijnen om maximaal energie te besparen. De dikke stof zorgt voor een isolerende werking & houd de koude temperaturen tegen. De gevoerde gordijnen zijn dichte gordijnen waar een voering aan de achterzijde wordt verwerkt. Een echt energiebesparend product, welke erg actueel is met de extreme energieprijzen. Wij hebben diverse verduisterende gordijnen met een dikke stof welke zeer goed isoleren. Deze stof hoeft niet gevoerd te worden. Met isolerende gordijnen kun je zo een 810 euro per jaar besparen. (met de huidige gasprijs van €3 per m3)

1. Blackout gordijnen



Blackout gordijnen zijn gemaakt van een dikke stof die goed warmte, kou en tocht tegen kan houden. Zware gordijnen van een dikke stof zorgen voor een warmer huis. Hoe dikker de stof, hoe beter de isolatiewaarde en hoe beter de warmte in huis wordt vastgehouden. Blackout gordijnen hebben een isolatiewaarde van A++. Deze hebben de beste isolerende stof. Daarnaast geven black-out gordijnen een extra chique look, omdat ze door het gewicht altijd mooi en strak op de grond vallen. Ook beschermen deze het interieur tegen verkleuring van de zon. Dit maakt een blackout gordijn erg duurzaam.

2. Dimout gordijnen

Dimout gordijnen hebben ook een dikkere stof dan standaard gordijnen. Deze dikkere stof zorgt, net als bij blackout gordijnen, voor een isolerende functie. Deze stof is nog niet zo dik als bij de blackout, maar kan bijna net zo goed isoleren. Deze kun je ook makkelijk combineren met een mooi vitrage gordijn, waardoor je een luchtlaag creërt tussen de gordijnen. deze zprgt net als bij dubbel glas voor een isolerende werking.



Daarnaast kun je dim out gordijnen ook voeren. Zo maak je zelf de stof dikker en zal deze net zo goed opzichzelf kunnen isoleren als blackout gordijnen. Wanneer je blackout gordijnen aanschaft, zijn deze meestal voordeliger dan de dimout gordijnen met voeringen.

3. Overgordijnen

  

Binnen de categorie gordijnen zijn er drie subcategoriën: overgordijneninbetweens en vitragegordijnen. Overgordijnen werden voorheen als extra raamdecoratie gebruikt, die vóór andere raamdecoratie hingen, puur voor de sfeer. Nu worden overgordijnen voor steeds meer functies gebruikt. Het type overgordijn heeft de volgende kenmerken:

  • Verduisteren
  • Isoleren
  • Sfeer creëren

Het is bovendien de meest verkochte soort gordijnen. Ook deze gordijnen zijn gemaakt van een dikkere stof dan andere, lichtdoorlatende, gordijnen. Deze hebben een unieke uitstraling wat een mooie sfeer geeft aan elk interieur en zijn door de verduisterende functie ook goed isolerend.

Bekijk hier alle isolerende gordijnen