Ontdek de invloed van gordijnen op je energiebesparing in de winter

De winter is het seizoen waarin we allemaal naar warmte zoeken. Met de stijgende energieprijzen is het zoeken naar manieren om je energierekening te verlagen een prioriteit geworden. Wist je dat de eenvoudige toevoeging van isolerende gordijnen aan je ramen een grote impact kan hebben op je energiebesparingen? In deze blog duiken we dieper in op hoe gordijnen je huis kunnen helpen isoleren en hoe je hiermee kunt profiteren van lagere energiekosten.

Hoe werken isolerende gordijnen?

Ramen zijn prachtig en laten daglicht binnen, maar ze kunnen ook een bron van warmteverlies zijn. Gemiddeld gaat tot wel 37% van de warmte in huis verloren via de ramen, wat zelfs kan oplopen tot zo’n 50%. Dat is waar isolerende gordijnen om de hoek komen kijken. Ze bieden een extra laag bescherming tegen de kou en tocht, waardoor je huis warmer blijft zonder de thermostaat op te schroeven.

  • Ramen kunnen tot 50% warmteverlies veroorzaken.
  • Isolerende gordijnen bieden bescherming tegen kou en tocht.
  • Ze voegen een extra laag isolatie toe aan je ramen.

Waarom zijn gordijnen zo effectief als het gaat om isolatie?

Gordijnen zijn niet zomaar decoratief; ze spelen een cruciale rol in het behouden van de warmte in je huis. Hier zijn enkele redenen waarom ze zo effectief zijn:

  • Volledige bedekking: Gordijnen bedekken het hele raam en de ruimte eromheen, waardoor er minder kans is op koude luchtinfiltratie.
  • Stofdikte: Dikke stoffen, zoals die van overgordijnen, bieden maximale isolatie.
  • Winddichte coatings: Sommige gordijnen, zoals blackout gordijnen, hebben een winddichte coating aan de achterzijde, waardoor ze extra bescherming bieden tegen tocht.

Welke raamdecoratie isoleerd het beste?

Blackout gordijnen zijn gemaakt van een dikke stof die goed warmte, kou en tocht tegen kan houden. Zware gordijnen van een dikke stof zorgen voor een warmer huis. Hoe dikker de stof, hoe beter de isolatiewaarde en hoe beter de warmte in huis wordt vastgehouden. Blackout gordijnen hebben een isolatiewaarde van A++. Deze hebben de beste isolerende stof.

Tips voor effectief gebruik van gordijnen: optimale isolatie

Om het maximale uit je gordijnen te halen, zijn hier enkele handige tips:

  1. Sluit gordijnen ’s nachts: Dit minimaliseert warmteverlies.
  2. Overlapping: Laat gordijnen aan de zijkanten overlappen om tocht te verminderen.
  3. Kies dikke stoffen: Dikkere, isolerende stoffen bieden betere prestaties dan dunne opties.

De isolerende kracht van gordijnen op maat

Gordijnen zijn niet alleen effectief vanwege hun materiaal en dikte, maar ook vanwege hun unieke eigenschappen zoals luchtlagen en voeringen. Een goed gekozen gordijn kan tot wel 270 m3 gas per jaar besparen, wat neerkomt op een besparing van €810, afhankelijk van de stof en dikte.

  • Luchtlagen tussen het raam en de kamer verhogen de isolatie.
  • Dikkere stoffen zoals fluweel bieden betere thermische barrières.
  • Voeringen versterken de isolatie en voorkomen tocht.

De duurzame keuze: Milieuvriendelijkheid van isolerende gordijnen

Naast de directe voordelen voor je energierekening hebben isolerende gordijnen ook een positieve impact op het milieu. Door minder energie te verbruiken om je huis te verwarmen, verminder je je ecologische voetafdruk en draag je bij aan een duurzamere toekomst. Bovendien gaat de lange levensduur van kwalitatieve gordijnen hand in hand met duurzaamheid. Wanneer je besluit te investeren in gordijnen die zijn gemaakt van gerecyclede materialen of afkomstig zijn van duurzame bronnen, maak je een bewuste keuze die zowel je huis als de planeet ten goede komt. Het is een win-win situatie waarbij comfort, kostenbesparing en milieuvriendelijkheid hand in hand gaan.

Meer bestellen = Meer korting

Voorbeeld: Koop een vitrage + een rolgordijn + nog een rolgordijn (totaal 3x producten) & ontvang 25% korting totaal. Bekijk hieronder de voorwaarden

  • Gehele assortiment = 20% korting
  • Bestel minimaal 3x producten = 25% korting
  • Bestel minimaal 5x producten = 30% korting
  • Bestel 5x actieproducten = 40% korting

Let op: De kortingen worden pas in de winkelwagen (automatisch) toegepast.