Isolerende gordijnen zijn de oplossing voor een tochtige (voor)deur

Een tochtgordijn is erg handig om koude lucht tegen te houden bij een deur. Heb je bijvoorbeeld een doorgang vanuit je huis naar de garage (waar het vaak koud is) dan zorgt een tochtgordijn ervoor dat er geen koude lucht het huis binnen sluipt. Het zelfde geldt natuurlijk voor de voordeur waar altijd de buitenlucht naar binnen komt zodra de deur open gaat.

Warmteverlies bij de (voor)deur

Deuren en ramen kunnen zorgen voor warmteverlies die kan oplopen tot wel 50%. Als jij tochtige deuren en ramen in huis hebt is het daarom zeker de moeite waard om over een goede isolatie na te denken. Zels bij dubbel glas kun je nog zo’n 20% van de warmte in huis verliezen via de ramen. Dit is natuurlijk zonde.

Raamdecoratie kan geplaatst worden zonder veel te hoeven klussen. Er zou hooguit een nieuwe rails of andere bevestiging zijn die gemonteerd moeten worden. Dit kun je vaak zelf gemakkelijk doen. De kosten zijn dus een stuk lager dan wanneer je voor nieuwe deuren of ramen zou kiezen. Met goede raamdecoratie zorg je voor energiebesparing tot 25%.

Bespaar op je energierekening

Komt er veel koude lucht (tocht) door een deur vanuit bijvoorbeeld de voordeur? Dan is een tochtgordijn ideaal, een tochtgordijn houdt namelijk de koude lucht vast achter het gordijn. Er komt dus geen tot nauwelijks koude lucht de betreffende kamer in. Dit kan erg veel invloed hebben op jouw stookkosten. Dit kan metde huidige gasprijzen al zo een 810 euro per jaar besparen.

Effectief isoleren met verduisterende gordijnen

Deuren in huis laten niet alleen veel licht binnen, maar ook kou en tocht. Het is daarom geen overbodige luxe om kouwerende raambekleding zoals verduisterende gordijnen of isolerende plissegordijnen met een dubbele honinggraadstof voor jouw deuren te hangen.

Waarom zijn gordijnen zo effectief?

  • Gordijnen bedekken het gehele raam (en erom heen)
  • Overgordijnen zijn vaak dik van stof (en isoleren daarom maximaal)
  • Vooral blackout gordijnen hebben een winddichte coating aan achterzijde  

Ook reguliere verduisterende stoffen houden de kou goed tegen. Hoeveel kou en tocht wordt tegengehouden is afhankelijk van de stofdikte. Verduisterende stoffen hebben namelijk een hogere isolatiewaarde (A++ isolatie waarde voor Black-out verduisterende gordijnen) dan transparante gordijnstoffen en zullen dus ook beter de kou weren. Black-out verduisterende gordijnen hebben een zware en dichtgeweven stof die goed tocht en kou buiten houdt. Ook zonlicht wordt goed tegenhouden, waardoor het in de zomer het een stuk koeler wordt in huis.

Welke gordijnen hebben de beste isolatiewaarde?

Met black-out gordijnen beheers jij het daglicht dat de kamer bereikt. Black-out gordijnen bestaan uit een dikke stof met een coating aan de achterzijde die 100 % van het licht tegenhoudt. Bijkomend voordeel is dat je dankzij de dikke stof met coating naast licht, ook kou en hitte buiten houdt. De verduisterende coating heeft namelijk ook een isolerende functie.

1, California gordijncollectie, verduisterend & beste isolatie

Overgordijnen verduisterend blackout exact op maat gemaakt. De uni collectie California is een 100% verduisterende stof van een zeer goede en hoge kwaliteit. Dit is onze best isolerende & energiebesparende stof (A++). De stof heeft een mooi profiel en een luxe uitstraling. Ideaal voor de slaapkamer, maar ook veel gekocht voor de huiskamer, gang of andere ruimtes waar veel tocht is. 

2, Texas Road gordijncollectie, geen voering nodig

De Texas Road gordijnen bestaan uit een mooie geweven stof, beschikbaar in 6 populaire kleuren. De stof heeft een mooi profiel, doordat er gemengde draden zijn gebruikt. Dat betekent dus dat deze stof bestaat uit verschillende draaddiktes en kleuren. Hierdoor heeft deze een zeer luxe en volle uitstraling. Dit gordijn wordt veel gekocht voor de huis- en slaapkamer of ruimtes waar veel tocht is. De achterkant van deze stof heeft echter een witte coating (ten behoeve van het blackout-effect).

3, Phoenix gordijncollectie, dim-out, voering is optioneel

Deze mooie dim-out stof is 98% verduisterend (lichtdicht). Vaak verkocht voor slaapkamer of huiskamer. Dimout stof heeft een satijn-look en is beschikbaar in 25 uni-kleuren. De collectie Phoenix is van hoge kwaliteit. De stof is gemaakt van 100% polyester. Polyester krimpt en kreukt vrijwel niet.

Tip: Kom je er niet helemaal uit of je wel of geen voering nodig hebt? Lees dan ook: Wanneer moet ik mijn gordijn laten voeren?

Wat kun je doen wanneer je weinig ruimte hebt bij de deur?

Heb je weinig ruimte naast de deur? Kies dan voor een plooi die weinig ruimte in beslag neemt. De beste optie zou dan een enkele plooi zijn. Hiervoor wordt namelijk het minste stof gebruikt en het gordijn kun je dus in een klein pakket opzij schuiven.

Zorg er overgens ook voor dat het gordijn over de grond of op de grond hangt. Zo komt hier namelijk geen tocht via de onderkant alsnog naar binnen. Als je het lastiug vind om je juiste maten hierbij te vinden, kun je ook gebruik maken van de gratis inmeet service.

Bekijk hier meer blogs & tips over isolerende raamdecoratie

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

  • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
  • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
  • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
  • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis