Is een vitrage gordijn hetzelfde als een inbetween gordijn? Wat zijn de verschillen?

Bij het kiezen van raamdecoratie zijn vitrage gordijnen en inbetween gordijnen populaire opties. Hoewel ze vaak door elkaar worden gehaald, zijn er significante verschillen tussen deze twee stijlen van gordijnen. Laten we dieper ingaan op wat vitrage en inbetween gordijnen precies zijn en wat de nuances zijn die ze onderscheiden.

Wat zijn de kenmerken en eigenschappen van een vitrage gordijn?

Vitrage gordijnen, ook wel bekend als glasgordijnen, zijn lichte en transparante stoffen die veelal gebruikt worden als sfeervolle toevoeging aan de ramen. Ze bieden privacy terwijl ze nog steeds natuurlijk licht binnenlaten. Vitrage gordijnen worden vaak gebruikt in combinatie met andere raamdecoraties voor een gelaagd effect.

Kenmerken van een Vitrage Gordijn:

 • Transparante en lichte stoffen.
 • Creëert een zachte sfeer in de ruimte.
 • Biedt beperkte privacy.

Wat zijn de kenmerken en eigenschappen van een inbetween gordijn?

Inbetween gordijnen vallen tussen vitrage en overgordijnen in. Ze zijn dikker dan vitrage maar lichter dan overgordijnen. Inbetween gordijnen bieden privacy en verminderen lichtinval terwijl ze nog steeds een lichte uitstraling behouden.

Kenmerken van een Inbetween Gordijn:

 • Middelzware stoffen.
 • Combineert privacy met natuurlijk licht.
 • Geschikt voor diverse interieurstijlen.

Wat zijn de kenmerken en eigenschappen van een overgordijn?

Overgordijnen zijn de meest substantiële vorm van raamdecoratie. Ze zijn dik, ondoorzichtig en bieden maximale privacy. Overgordijnen zijn perfect voor het blokkeren van licht en het isoleren van de ruimte, waardoor ze ideaal zijn voor slaapkamers of kamers waar privacy cruciaal is.

Kenmerken van een Overgordijn:

 • Zware, ondoorzichtige stoffen.
 • Maximale privacy en lichtblokkering.
 • Ideaal voor slaapkamers of ruimtes waar privacy essentieel is.

Wat zijn de verschillen tussen een inbetween gordijn en een vitrage gordijn?

Vitrage gordijnen, ook bekend als glasgordijnen, kenmerken zich door hun transparante en lichte stoffen, waardoor ze een zachte sfeer in de ruimte creëren en beperkte privacy bieden. In tegenstelling tot vitrage gordijnen hebben inbetween gordijnen een middelzware stof die privacy combineert met natuurlijk licht, waardoor ze ideaal zijn voor diverse interieurstijlen. Het verschil in dikte van de stof is duidelijk zichtbaar: vitrage gordijnen zijn dunner en transparanter, terwijl inbetween gordijnen dikker zijn maar nog steeds licht doorlaten. Daarnaast bieden inbetween gordijnen meer privacy in vergelijking met de subtielere vitrage gordijnen, en ze vormen een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een balans tussen lichtinval en privacy.

 • Dikte van de stof: Vitrage gordijnen zijn dunner en transparanter, terwijl inbetween gordijnen dikker zijn maar nog steeds licht doorlaten.
 • Privacy: Inbetween gordijnen bieden meer privacy dan vitrage gordijnen.
 • Lichtinval: Vitrage gordijnen laten meer licht binnen dan inbetween gordijnen.

Wat zijn de verschillen tussen een inbetween en een overgordijn?

Overgordijnen vormen de meest substantiële vorm van raamdecoratie met hun zware en ondoorzichtige stoffen, wat resulteert in maximale privacy en lichtblokkering. In tegenstelling tot inbetween gordijnen, die geschikt zijn voor diverse woonruimtes, zijn overgordijnen ideaal voor slaapkamers of ruimtes waar privacy essentieel is. Het gewicht en de dikte van de stof zijn opvallende verschillen: overgordijnen zijn aanzienlijk zwaarder en dikker dan inbetween gordijnen. De toepassing verschilt ook, waarbij inbetween gordijnen veelzijdiger zijn, terwijl overgordijnen specifiek ontworpen zijn voor situaties waar maximale privacy en lichtblokkering vereist zijn.

 • Gewicht en dikte: Overgordijnen zijn aanzienlijk zwaarder en dikker dan inbetween gordijnen.
 • Privacy en lichtblokkering: Overgordijnen bieden maximale privacy en blokkeren het meeste licht.
 • Toepassing: Inbetween gordijnen zijn veelzijdiger en geschikter voor woonruimtes, terwijl overgordijnen ideaal zijn voor slaapkamers.

Eigenschappen en kenmerken in een overzicht: vitrage, inbetween en overgordijn

GordijnsoortDikte van de StofPrivacyLichtinval
Vitrage GordijnDun, transparantBeperktVeel
Inbetween GordijnMiddelzwaar, lichtdoorlatendGemiddeldGemiddeld
OvergordijnDik, ondoorzichtigMaximaalMinimaal

Door deze verschillen te begrijpen, kun je weloverwogen beslissingen nemen bij het kiezen van gordijnen die passen bij jouw voorkeuren en de behoeften van de ruimte.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

 • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
 • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
 • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
 • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis