Ontdek de perfecte oplossing voor grote ramen: Maatwerk jaloezieën tot 4 meter breed & hoog

Grote ramen hebben zeker hun charme, maar het vinden van geschikte raamdecoratie kan een uitdaging zijn. Gelukkig bieden op maat gemaakte jaloezieën de ideale oplossing voor deze situatie. Of je nu je woonkamer, badkamer, of een andere ruimte wilt voorzien van stijlvolle raamdecoratie, maatwerk jaloezieën zijn veelzijdig en passen perfect bij grote ramen. In deze blog ontdek je alles wat je moet weten over het kiezen, bestellen, en genieten van jaloezieën op maat voor jouw ruimte.

Waarom kiezen voor jaloezieën op maat?

Jaloezieën op maat hebben tal van voordelen, zelfs als ze iets duurder zijn dan standaardformaten. De afwerking is verfijnder, de kwaliteit is hoger, de garantieperiode is langer, en ze zijn specifiek ontworpen voor grote ramen. Bij PAX bieden we maatwerk jaloezieën tot 4 meter breed/hoog, waardoor zelfs de grootste ramen stijlvol bedekt kunnen worden.

Deze op maat gemaakte jaloezieën kunnen de esthetiek van je ruimte verbeteren en een vleugje luxe toevoegen. Bovendien bieden ze een perfecte pasvorm, waardoor ze efficiënter zijn in het regelen van licht en privacy. Hoewel de initiële kosten iets hoger zijn, wegen de duurzaamheid en visuele impact ruimschoots op tegen de investering.

Hoeveel kosten grote jaloezieën op maat gemaakt?

Benieuwd naar de prijs van jaloezieën voor een raam van 4 meter breed en hoog? Voor een aluminium jaloezie met 50 mm brede lamellen zijn de kosten €453,80. Deze standaarduitvoering wordt geleverd met bedienings- en kantelkoord, montagesteunen, en gratis thuisbezorging. Wil je de prijs voor jouw specifieke afmetingen berekenen? Gebruik dan onze handige online calculator.

LET OP: De kosten van grote jaloezieën kunnen variëren afhankelijk van de gekozen opties. Extra functies zoals zijgeleiding, ladderbanden of retro-uitvoeringen kunnen de prijs beïnvloeden. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de investering in maatwerk zich vertaalt naar langdurige tevredenheid en functionaliteit.

Wat kun je personaliseren aan XL-jaloezieën?

Bij het bestellen van grote jaloezieën kun je verschillende opties aanpassen om het perfecte maatwerk te creëren. Hier zijn enkele keuzemogelijkheden:

 • Lamelbreedte: Kies uit 16 mm, 25 mm, 35 mm, 50 mm, of 70 mm, afhankelijk van je voorkeur en raamgrootte.
 • Bedieningsopties: Personaliseer de bediening met keuzes voor kantelkoord en bedieningskoord aan de linker- of rechterkant.
 • Zijgeleiding: Voeg staaldraad of fixeerbeugels toe voor extra stabiliteit.
 • Ladderband: Upgrade naar ladderband voor een luxe uitstraling.

Elke keuze die je maakt bij het bestellen van grote jaloezieën draagt bij aan het eindresultaat. Door de lamelbreedte aan te passen aan je voorkeur en rekening te houden met bedieningsopties, creëer je raamdecoratie die niet alleen functioneel is maar ook esthetisch aantrekkelijk.

Waarom kun je (beter) geen houten jaloezieën kiezen voor grote ramen?

Hoewel houten jaloezieën charmant zijn, zijn ze niet geschikt voor extra grote ramen. Hun gewicht maakt het moeilijk om ze breder dan 2,6 meter te produceren. Ontdek waarom aluminium de ideale keuze is voor jaloezieën op maat voor grote ramen.

Houten jaloezieën hebben een bepaalde charme, maar bij grote ramen kunnen ze praktische beperkingen hebben. Hun gewicht maakt het moeilijk om ze op te tillen en soepel te bedienen bij grotere afmetingen. Aluminium jaloezieën, daarentegen, bieden duurzaamheid zonder concessies te doen aan stijl, waardoor ze perfect zijn voor grote ramen.

Hoe zit het met de garantie en levertijd?

Bij PAX bieden we standaard 2 jaar fabrieksgarantie op al onze jaloezieën. Maak je geen zorgen over de levertijd, want ondanks het maatwerk is de gemiddelde levertijd slechts vijf tot tien werkdagen. Gratis thuisbezorging is in de meeste gevallen inbegrepen.

De garantie op grote jaloezieën is een geruststellende factor bij het maken van je keuze. Bij PAX staan we achter de kwaliteit van onze producten en bieden we een garantieperiode van 2 jaar. Mocht er onverhoopt een probleem optreden, dan zorgen we voor een passende oplossing.

Voor wat betreft de levertijd hoef je je ook geen zorgen te maken. Ondanks dat onze jaloezieën op maat worden geproduceerd, streven we naar efficiënte verwerking en levering. Binnen vijf tot tien werkdagen kun je jouw op maat gemaakte jaloezieën al bewonderen en installeren.

Hoe meet je een grote XL- jaloezieën nauwkeurig in?

Inmeten van grote jaloezieën is eenvoudig met onze stapsgewijze handleiding. Of je nu kiest voor montage op de dag of in de dag, nauwkeurige metingen zorgen voor een perfecte pasvorm. Lees hoe je het beste resultaat krijgt en ontdek handige meet-instructies.

Of je nu kiest voor montage op de dag, waarbij de jaloezieën over het kozijn heen hangen, of in de dag, tussen twee muren of kozijnen, nauwkeurige metingen zijn cruciaal. Drie keer meten voorkomt meetfouten en zorgt voor een naadloze integratie. Bij montage op de dag bepaal je de breedte van de jaloezieën, met de gewenste overlap, zodat ze vrij kunnen hangen. Voor de hoogte geef je de totale hoogte inclusief het systeem op. Bij montage in de dag meet je de breedte tussen de muren op drie plekken en trek je 1 cm van de gemeten breedte af. Deze speling zorgt voor een perfect passend eindresultaat.

 • Beslis eerst: montage op of in de dag
 • Bepaal zelf je gewenste overlap
 • Meet het raam in op 3 verschillende plekken (boven, midden, onder & links, midden, rechts)
 • kies je voor montage in de dag? Doe dan de maat -1 cm

Alternatieven voor jaloezieën voor grote ramen

Twijfel je over jaloezieën? Geen probleem! Er zijn andere raamdecoratieopties die perfect geschikt zijn voor grote ramen. Overweeg verticale lamellen, rolgordijnen, of vouwgordijnen voor een stijlvolle en functionele oplossing.

 • Verticale lamellen: Geschikt voor ramen tot 6 meter breed en 3 meter hoog, bieden verticale lamellen een eigentijdse uitstraling.
 • Rolgordijnen: Met speciale XL-systemen kunnen rolgordijnen tot 4 meter breed en hoog worden gemaakt, met opties voor verduisterende, lichtdoorlatende, of transparante stoffen.
 • Vouwgordijnen: Perfect voor brede ramen, vouwgordijnen kunnen tot 4 meter breed en 2,6 meter hoog worden vervaardigd, waardoor een enkele stof het raam bedekt.

De keuze voor raamdecoratie is persoonlijk en afhankelijk van je smaak, stijl, en functionele behoeften. Verticale lamellen, rolgordijnen, en vouwgordijnen zijn aantrekkelijke alternatieven voor jaloezieën, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

 • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
 • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
 • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
 • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis